Βαγγέλης Τερζής
11 Sep
11Sep

Η Εθνική ξέσπασε απέναντι στο Γιβραλτάρ με πέντε αλλαγές σε σχέση με το ματς στην Ολλανδία και ορεξάτη ετοιμάζεται για τους “τελικούς” του Οκτώβρη ελπίζοντας στην πρόκριση στη τελική φάση του Euro. Γράφει ο Βαγγέλης Τερζής.

Ας μην γελιόμαστε, η Εθνική έκανε τη δουλειά της από το πρώτο ημίχρονο κιόλας κόντρα στο Γιβραλτάρ. Άνετη επικράτηση, ξέσπασμα, όμορφο ποδόσφαιρο με τελικό σκορ 5-0. Εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτήν που είχε στο Αϊντχόφεν κόντρα στην Ολλανδία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κόντρα στους Ολλανδούς δεν ήταν όπως κάθε άλλη φορά που το έχουμε δει. Δεν ήταν καν κοντά στην εικόνα που είχε δείξει μέσα στο Σταντ Ντε Φρανς. Φυσικά όμως μας έκανε να βγάλουμε αρκετά συμπεράσματα ενόψει των κρίσιμων παιχνιδιών σε Δουβλίνο και ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ.


Ο ΦΟΡΜΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ

Ένα από αυτά τα συμπεράσματα είναι και η εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και ο Γιώργος Μασούρας. Ο άσσος του Ολυμπιακού βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση στην αρχή της σεζόν και συνεχίζει να σκοράρει με το εθνόσημο. Ο Μασούρας στην αναμέτρηση κόντρα στο Γιβραλτάρ είχε 2/2 σουτ στον στόχο τα οποία έγιναν και γκολ, 81 επαφές με την μπάλα και 48/53 επιτυχημένες πάσες που αντικατοπτρίζεται σε ποσοστό του 91%. Ο ίδιος μίλησε και στη κάμερα των Μπαλαδόφατσων και τόνισε πως είμαστε ακόμη στο κυνήγι της πρόκρισης.



Ο “ΒΡΑΧΟΣ” ΜΑΥΡΟΠΑΝΟΣ

Ο δεύτερος και σίγουρα από τους πιο καθοριστικούς παίκτες της Εθνικής είναι φυσικά ο Ντίνος Μαυροπάνος. Ο άσσος της Γουέστ Χαμ έδειξε στο ματς απέναντι στο Γιβραλτάρ πόσο απαραίτητος είναι και για την επίθεση της εθνικής μας. Εξάλλου το πόσο έλειπε από την αρχική σύνθεση φάνηκε και στο ματς με την Ολλανδία, αφού το δίδυμο με τον Παντελή Χατζηδιάκο είναι αναντικατάστατο χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Παναγιώτης Ρέτσος δεν βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αφού και εκείνος έχει μπει εξαιρετικά στη σεζόν. Πίσω στον Ντίνο Μαυροπάνο όμως ο οποίος σημείωσε δυο τέρματα και τα δύο από στημένες φάσεις και τα δύο με κεφαλιές που πήρε μετά από εναέριες μονομαχίες 3/4 κερδισμένες. Επίσης είχε 101 επαφές με τη μπάλα και 89/95 επιτυχημένες πάσες, δηλαδή ποσοστό της τάξης του 94%.



 Το συμπέρασμα που εύκολα βγαίνει από τα δεδομένα που έχουμε είναι ότι και οι δύο είναι άκρως απαραίτητοι για την Εθνική και πραγματικά εξαιρετικά φορμαρισμένοι. Η Εθνική μας έδειξε χαρακτήρα στο ματς στην ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ και πάει στα απαιτητικά ματς του Οκτώβρη με χαμόγελο και αισιοδοξία και με μόνο στόχο την πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να το πιστέψουμε όσο και οι διεθνείς μας και να είμαστε δίπλα τους.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.