Θανάσης Στύλος
28 May
28May

Ο Χρήστος Τζόλης φέτος έκανε την χρονιά της ζωής του ως δανεικός στην Φορτούνα Ντίσελντορφ από την "αχάριστη" Νόριτς η οποία δεν του έδωσε καμία ευκαιρία εξέλιξης και συμμετοχής στην Αγγλία. Απέδειξε πως είναι ένας τρομερός παίκτης και μας έδωσε ελπίδες για το μέλλον όσον αφορά την καριέρα του αλλά και την εθνική ομάδα της Ελλάδας . Γράφει ο Θανάσης Στύλος

Φορτούνα Ντίσελντορφ

Ο σύλλογος του Ντίσελντορφ δεν κατάφερε να κλείσει μια θέση για την επόμενη χρονιά στην Bundesliga μετά από τα μπαράζ ανόδου απέναντι στην Μπόχουμ αφού κατάφερε να εκμηδενίσει το πλεονέκτημα του πρώτου αγώνα με 3-0 και να χάσει την άνοδο στα πέναλτι του επαναληπτικού αγώνα . 

Επίσης, φέτος βγήκε τρίτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ,απ' όπου δηλαδή απέκτησε το δικαίωμα για μπαράζ ανόδου και οι μόνες ομάδες που την πέρασαν ήταν η πρωταθλήτρια Ζανκτ Πάουλι του Έλληνα δεξιού μπακ Μανώλη Σάλιακα και η Χόλσταϊν Κίελ.


Η μέχρι στιγμής καριέρα του Χρήστου


Ο Έλληνας εξτρέμ μετά την απογοητευτική στάση δύο χρόνων της Νόριτς αλλά και των προπονητών του συλλόγου στάλθηκε δανεικός στην Φορτούνα όπου έδειξε ποιος είναι πραγματικά .

Δύο χρόνια αποχής ήταν πολλά για τον νεαρό 22χρονο ο οποίος κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Νόριτς αλλά και στην Τβέντε έχασε την θέση του στην αντρική Εθνική ομάδα της Ελλάδος . Αυτό το διάστημα είχε μόνο συμμετοχές στην Εθνική ομάδα U21.


Ωστόσο ,φέτος επέστρεψε δριμύτερος και έκανε μια χρονιά την οποία θα ζήλευε κάθε Έλληνας παίκτης που αγωνίζεται στο εξωτερικό . Αγωνίστηκε φέτος για τον σύλλογο του Ντίσελντορφ συνολικά 37 φορές στις οποίες είχε 24 γκολ και 7 ασίστ . Η χρονιά αυτή ήταν εκπληκτική για τον νεαρό, αφού παράλληλα πήρε το χρυσό παπούτσι της Bundesliga 2. 

Ο Τζόλης ήταν ο ξεκάθαρος πρωταγωνιστής της Φορτούνα όλη την σεζόν και το γεγονός αυτό έκανε όλους τους οπαδούς και φιλάθλους της ομάδος να κάνουν έρανο έτσι ώστε να μαζέψουν όλο το ποσό της ρήτρας που είχε θέσει η Νόριτς σε περίπτωση που έπαιρνε την άνοδο η Φορτούνα ,το ποσό αυτό ήταν στα 5 εκατομμύρια ευρώ . 

Βέβαια να δώσουμε τα εύσημα και τα συγχαρητήρια στον αναμορφωτή της Φορτούνα Ντίσελντορφ Ντάνιελ Τιούν ,προπονητή της ομάδος ο οποίος έδωσε την ευκαιρία στον Τζόλη να δείξει τα προσόντα και τις ικανότητες του που μας είχαν λείψει τόσο καιρό.


Η έξοδος


Η Νόριτς έκανε πρόταση 11 εκατομμυρίων ευρώ στον ΠΑΟΚ για τον Χρήστο Τζόλη το 2021 και κατάφερε να πάρει τον Έλληνα εξτρέμ εκείνο το καλοκαίρι . Ήταν ο δεύτερος Έλληνας που έκλεινε το ίδιο έτος από τον ΠΑΟΚ αφού πρώτα είχε πάρει δανεικό με οψιόν αγοράς τον Δημήτρη Γιαννούλη ο οποίος αυτό το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από τα "Καναρίνια".

Να υπενθυμίσουμε πως η πρώτη χρονιά του Τζόλη στην Νόριτς ήταν στην Πρέμιερ λιγκ όπου είχε σύνολο σε αυτήν μόλις 14 συμμετοχές . Την επόμενη αμέσως χρόνια στάλθηκε δανεικός στην Τβέντε όπου έκανε και εκεί εντυπωσιακή χρονιά, ωστόσο, ήρθε ένας αναπάντεχος τραυματισμός ο οποίος τον κράτησε πίσω . Τώρα ήρθε η ώρα να τον αποθεώσουμε και να ελπίσουμε πως στο άμεσο μέλλον θα τον θαυμάζουμε για πολλά ακόμα επιτεύγματα που θα έχει πετύχει .


Κλεφτές ματιές από Ελλάδα
Ταυτόχρονα, ο ΠΑΟΚ τρίβει τα χέρια του μετά από αυτήν την εκπληκτική εξέλιξη του νεαρού εξτρέμ, αφού συνεχίζει να κρατάει στα χέρια του ποσοστό μεταπώλησης του Τζόλη που είναι βέβαια πολύ υψηλό και ανέρχεται στο 17.5%.
Πολλές ομάδες της Bundesliga ενδιαφέρονται για τον 22χρονο και δεν θα είναι καθόλου παράξενο να τον παραχωρήσει η Νόριτς σε μια γερμανική ομάδα με ένα αξιοπρεπές πόσο από το οποίο θα βάλει στην τσέπη του και ο ΠΑΟΚ. Μέχρι στιγμής ενδιαφέρον υπάρχει από την Γκλάντμπαχ και την Βέρντερ Βρέμης και μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτό το καλοκαίρι για τον Έλληνα άσσο .


 

 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.