Παναγιώτης Χονδρός
21 Nov
21Nov

Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ είχε τραβήξει τα βλέμματα πάνω του τη χρονιά που αγωνιζόταν με την Μπρέσια και όχι άδικα. Ο νέος γκαρντ του Ολυμπιακού σε αγώνα των playoffs της Ιταλικής λίγκας κατέγραψε 38 πόντους κόντρα στη Σάσαρι, σε μία εμφάνιση που έγραψε ιστορία.

Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ φοράει από σήμερα (21/11) τα ερυθρόλευκα. Ο γιος του Τζέρσεϊ Λονγκ και της Γεωργίας Μήτρου αγάπησε από μικρός την πορτοκαλί μπάλα και την λατρεία του την έκανε πράξη ξεκινώντας την καριέρα του από το πρόγραμμα τoυ Iowa State. Στα 30 του έρχεται στη δεύτερη πατρίδα του με στόχο να «ποτίσει» τις ελληνικές ρίζες του και να αναγεννήσει την καριέρα του.

Ο Ελληνοκαναδός γκαρντ έφτασε έως το NBA, φορώντας τις φανέλες των Τζαζ και Πέισερς και ενώ πέρασε και δύο χρόνια στη G-League αποφάσισε να κάνει το βήμα για την Ευρώπη. Η Μπρέσια αποτέλεσε το βήμα ώστε να συστηθεί στο κοινό της γηραιάς ηπείρου, σε μία κίνηση που αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από σωστή. Ο Μήτρου-Λονγκ αγωνίστηκε σε 29 παιχνίδια με τους Ιταλούς μετρώντας κατά μέσο όρο 16.5 πόντους, 4.7 ασίστ και 4.5 ριμπάουντ και αποτέλεσε τον «Rookie of the year» στη Serie A για το 2021-22. Πραγματοποίησε αρκετές καλές εμφανίσεις, όμως, μία ήταν από άλλο πλανήτη. 

Το ημερολόγιο έγραφε 22 Μαΐου 2022 και η Μπρέσια αντιμετώπιζε εκτός έδρας τη Σάσαρι στα προημιτελικά των playoffs της Ιταλικής Λίγκας. Η ομάδα του νέου παίκτη του Ολυμπιακού βρισκόταν πίσω με 2-1 νίκες και χρειαζόταν θετικό αποτέλεσμα, για να μείνει ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση. 

Με 38 πόντους, 7 ασίστ και 3 ριμπάουντ ο Μήτρου-Λονγκ μπορούμε να πούμε πως έκανε ό,τι μπορούσε, όμως ο αποκλεισμός δεν αποφεύχθηκε. 

Δείτε την τρομερή εμφάνιση του Μήτρου-Λονγκ εδώ: 

Η Μπρέσια έχασε με 98-95, αλλά ο Ελληνοκαναδός γκαρντ έγραψε ιστορία. Εκείνη η επίδοσή του ήταν η καλύτερη στα τελευταία 19 χρόνια των Ιταλικών playoffs, μετά από από αυτή του Κάρλτον Μάιερς που πέτυχε 40 πόντους στο 4ο παιχνίδι της σειράς ανάμεσα σε Ρόμα και Νάπολι το 2003. 

Επιμέλεια: Παναγιώτης Χονδρός


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.