Σπύρος Γραμμένος
18 Jul
18Jul

Την αποχώρηση του Κώστα Φορτούνη μας αναλύει ο Σπύρος Γραμμένος, ενώ μέσα από αυτό μας υπενθυμίζει την νοοτροπία των… Ελλήνων οπαδών.

Ο Κώστας Φορτούνης όπως έχει γίνει γνωστό από εχθές το απόγευμα, πλέον δεν ανήκει στον σύλλογο του Ολυμπιακού. Τι να πει κανείς για αυτόν τον παίκτη… πέρασε δύο πολύ σοβαρούς τραυματισμούς, όμως κατάφερε ξανά να σταθεί στα πόδια του. Φυσικά και ο οργανισμός του Ολυμπιακού τον στήριξε και με το παραπάνω σε αυτές τις δύσκολες στιγμές τις ζωής του, εξάλλου όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος με τον Κ. Μαρινάκη είχαν πάντα μία διαφορετική σχέση, (χωρίς αυτό βέβαια να μειώνει τους υπόλοιπους στην ομάδα). 

Μια δεκαετία που ο Κώστας τα είδε όλα. Πρωταθλήματα, κύπελλα, double, ακόμη και αυτό που μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να κάνει άλλη ελληνική ομάδα (και ευελπιστούμε να πράξει στο μέλλον), να σηκώσει ευρωπαϊκό τρόπαιο. Ωστόσο, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός όπως γράφεται θα συνεχίσει στην ομάδα του Coach Δώνη στην Σαουδική Αραβία. Το συμβόλαιο είναι πολύ καλό και ο ίδιος επέλεξε πως αυτό είναι, το σωστό «μονοπάτι» που πρέπει να ακολουθήσει.


Πρέπει να καταλάβουμε τα «θέλω» του παίκτη 

Ο Κώστας φεύγει ως κυπελλούχος Ευρώπης από τον Ολυμπιακό. Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι το timing που αποχωρεί δεν είναι και το καλύτερο, καθώς ο Ολυμπιακός κλείνει 100 χρόνια από την ίδρυση του και ο ίδιος ο παίκτης, εάν έμενε στην ομάδα θα φορούσε το «7» και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Το θέμα είναι ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες και είναι λογικό, να έχουν στο μυαλό τους και το οικονομικό κομμάτι. Μην ξεχνάμε πως έχουν μάθει σε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, λόγω του αθλητισμού. Όπως επίσης πως όταν τελειώσουν το ποδόσφαιρο, πρέπει και οι ίδιοι να έχουν εξασφαλίσει το οικονομικό κομμάτι, όχι μόνο για αυτούς αλλά και για την οικογένεια τους. 

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι έβγαλαν λεφτά από το ποδόσφαιρο, όμως μην ξεχνάμε όταν τελειώνουν το ποδόσφαιρο, εάν δεν βρουν με κάτι άλλο να απασχοληθούν μαζί με αυτό τελειώνουν και τα χρήματα τους. Δεν γίνεται να γυρίσει κανείς και να πει κάτι για τον Φορτούνη, επειδή ο ίδιος αποφάσισε στα 31 χρόνια να αφήσει την Ευρώπη και να συνεχίσει την καριέρα του στην Σαουδική Αραβία. Πολλοί λένε ειρωνικά ότι: «είναι πολλά τα λεφτά Κώστα…», κανείς δεν διαφωνεί ότι τα λεφτά είναι πολλά αλλά όπως είπα και παραπάνω οι ποδοσφαιριστές, είναι επαγγελματίες και πρέπει να κοιτάξουν τον εαυτό τους, αλλά και την οικογένεια τους και τώρα, όμως και μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής τους καριέρας.


Ο Έλληνας οπαδός που… ξεχνάει εύκολα 

Έχουμε δει κατά καιρούς πολλά πράγματα από τους Έλληνες οπαδούς. Την μια σε έχουν Θεό και την άλλη στα τάρταρα. Βέβαια θα μου πείτε εδώ ολόκληρος Ρεχάγκελ και κάποιοι τόλμησαν να τον αμφισβητήσουν  μετά το Euro, επειδή η εθνική ομάδα σε κάποια παιχνίδια είχε ρίξει την απόδοση της. Κάτι αντίστοιχο βλέπουμε, για τον Κώστα Φορτούνη από μια μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού. Είναι κρίμα ένας άνθρωπος που έμεινε 10 χρόνια στην ομάδα κάποιοι ξαφνικά να τον βγάζουν, ότι δεν τιμάει ή ότι δεν τίμησε τον δαφνοστεφανωμένο.

 Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός και με το παραπάνω έκανε το καθήκον του και έμεινε δίπλα στην ομάδα, ακόμα και όταν η ίδια είδαμε  πως, κάποιες στιγμές  δεν βάδιζε στο σωστό μονοπάτι. Κάτι βέβαια που είναι και φυσιολογικό δεν γίνεται πάντα να είσαι πρωταθλητής, θα υπάρξουν και οι δύσκολες στιγμές και σε αυτές ο Φορτούνης ήταν εκεί. 

Πιστεύω θα πρέπει να σταματήσει αυτή η γκρίνια και αυτή η βαβούρα, για τον Φορτούνη. Ο ίδιος έκανε ότι καλύτερο πίστευε για την καριέρα του και αυτό θα πρέπει να το σεβαστούμε όλοι. Ο Κώστας έχει κερδίσει των σεβασμών όλων, όχι μόνο των φιλάθλων και οπαδών του Ολυμπιακού αλλά και τον υπόλοιπων ομάδων. Έδειχνε πάντα ταπεινός και δουλευταράς, ακόμη και όταν έπεσε σηκώθηκε ξανά και ξανά (και αυτό είναι παράδειγμα για πολλά παιδιά). 

Καλή συνέχεια Κώστα Φορτούνη! Σε ευχαριστούμε για όλες τις στιγμές που μας χάρισες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα και σε κανένα, σίγουρα θα λείψεις από τα ελληνικά γήπεδα αλλά έκανες το καλύτερο που πίστευες για εσένα και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.