Βαγγέλης Τερζής
12 Sep
12Sep

Ο Φώτης Ιωαννίδης συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του, σε Παναθηναϊκό και Εθνική Ελλάδας. Ο Βαγγέλης Τερζής αναλύει την τρομερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Έλληνας επιθετικός, που δικαιολογημένα χρησιμοποιεί τον πανηγυρισμό του Ρονάλντο.

Οτιδήποτε και να γραφτεί για τον Φώτη Ιωαννίδη είναι λίγο. Ο επιθετικός του τριφυλλιού δεν σταματάει να σκοράρει, είτε με την Εθνική ομάδα, είτε με τον Παναθηναϊκό. Αυτή τη φορά βρέθηκαν, δυστυχώς για εκείνες, στο δρόμο του, η Φινλανδία και η Ιρλανδία για το Nations League 2024.

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού χρειάστηκε μόλις 65 επαφές με τη μπάλα για να σκοράρει 3 τέρματα, σε σύνολο, ενάντια σε αυτές τις δύο χώρες. Η αντίληψη του στο πρώτο του γκολ δείχνει πολλά για τον ίδιο. Ο Χράντετσκι υπέπεσε σε ένα λάθος, που έχει ξανακάνει και ο Ιωαννίδης το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τροπο. 

Στο παιχνίδι ενάντια στου Φινλανδούς έκανε 33 επαφές και κατάφερε να σημειώσει δύο γκολ και να μοιράσει μισή ασίστ στον Κώστα Τσιμίκα. Αυτή η πάσα ήταν και μια από τις 13 επιτυχημένες που έκανε στο σύνολο των 17, καταγράφοντας έτσι 76% ποσοστό ακριβείας. 

Ο Ιωαννίδης πέρα από τα γκολ είχε και την τεράστια χαμένη ευκαιρία που απέκρουσε ο Φινλανδός τερματοφύλακας, στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου. Εάν δεν είχε βγει αλλαγή στο 77ο λεπτό, θα καθόταν να κάνει χατ-τρικ, αλλά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήθελε να τον ξεκουράσει ενόψει Ιρλανδίας. Και δικαιώθηκε...

Ο Φώτης Ιωαννίδης, όπως είναι γνωστό σε όλους, είναι δεξιοπόδαρος. Τουλάχιστον αυτό ξέραμε. Ενάντια στου Ιρλανδούς φρόντισε να μας βγάλει ξανά λάθος. 

Το πλασέ που κάνει από το ημικύκλιο της περιοχής του Κέλεχερ είναι κάτι παραπάνω από πολύ καλό. Είναι άρτιο. Τα σωστά φάλτσα, η σωστή στάση του σώματος και το κατάλληλο σημείο για να στείλει κανείς τη μπάλα. Η απόλυτη εκτέλεση. 

Ο Ιωαννίδης έβαλε το 3ο του τέρμα σε δύο παιχνίδια στο φετινό Nations League. Για αυτά όπως είπαμε χρειάστηκε μόλις 65 επαφές με τη «στρογγυλή θεά». Το τρομερό με τον ίδιο είναι, πως παρά τις προτάσεις εκατομμυρίων που «έπεφταν» στο τραπέζι, εκείνος εκτελεί από όπου θέλει και με όποιο τρόπο θέλει οποιαδήποτε ομάδα έχει απέναντί του. 

Τα ποδοσφαιρικά σύνορα της χώρας μας δεν τον χωράνε πλέον. Είναι πασιφανές πως από εδώ και πέρα θα ακούμε το όνομα του, πολύ πιο συχνά και στο δεκαπλάσιο απ΄ότι το ακούγαμε όλο αυτό το διάστημα. Ο επιθετικός του «τριφυλλιού» είναι το σήμα κατατεθέν της Εθνικής μας ομάδας. Για πολλά χρόνια η Ελλάδα είχε τεράστιο ζήτημα στα φορ, τώρα όμως το έλυσε. Ο Ιωαννίδης καλείται να οδηγήσει τη χώρα μας σε μια μεγάλη διοργάνωση, να την επαναφέρει εκεί που της αξίζει. Φυσικά, δεν μπορεί να το κάνει μόνος του. Το σύνολο των διεθνών είναι πολύ καλά αυτή τη στιγμή, ειδικά έχοντας κάνει το 2/2 μετά από λίγους μήνες και τον αποκλεισμό από την Γεωργία (26/03, 4-2 πεν.). 

O 24χρονος φορ δεν παίζει μόνο μέσα στη μικρή περιοχή, περιμένοντας να του έρθει έτοιμο γκολ. Έχει την ικανότητα να δημιουργήσει χώρους και το παιχνίδι που θέλει. Παρά τον τραυματισμό που είχε πριν λίγο καιρό, επέστρεψε πολύ πιο δυνατός. Η εξέλιξη του είναι ταχύρυθμη και είναι θέμα χρόνου να δούμε προτάσεις που θα αγγίζουν και τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Σκοράρει ακατάπαυστα και δικαιολογεί πλήρως τον τροπο με τον οποίο πανηγυρίζει, κάποια από τα τέρματα του. Ναι ο διεθνής επιθετικός είναι φαινόμενο. Δεν έχουμε ξαναδεί σέντερ φορ με την δημιουργικότητα του. Ακόμη και κλεισμένος να είναι, θα βρει κάποιο τρόπο για να κερδίσει κάτι για την ομάδα του. Είναι ο επιθετικός που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει στην ομάδα του. 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς χρειάζεται χρόνο για να δημιουργήσει αυτό που έχει ακριβώς στο μυαλό του. Σε όλο το έργο που θέλει να στήσει, πρωταγωνιστής του είναι ο Φώτης Ιωαννίδης. Στα χέρια του Σέρβου τεχνικού ο επιθετικός του Παναθηναϊκού γίνεται «φονικό όπλο». Σε 13 εμφανίσεις με την Εθνική μετράει 5 τέρματα και κυνηγάει, μεταξύ άλλων, τον Γιώργο Καραγούνη, που έχει 10 γκολ με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας.  

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.