Βαγγέλης Τερζής
05 Feb
05Feb

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ολυμπιακού και πήρε τη νίκη που μπορεί να αποδειχθεί οδηγός ενόψει της συνέχειας. Ο Ολυμπιακός καταδικάστηκε και φαίνεται πιο χαμένος από ποτέ. Γράφει ο Βαγγέλης Τερζής. 

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κινούνται σε διαφορετικές ταχύτητες πλέον. Σίγουρα και ψυχολογίες, αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. 

Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε ένα πολύ άσχημο σημείο στη φετινή σεζόν, πιθανότατα χειρότερο από το περσινό. Η ήττα στη Λεωφόρο είναι απλώς η κορυφή ενός παγόβουνου που το τέλος του βρίσκεται σε μεγάλο βάθος. Ο Ολυμπιακός απέχει, πλέον, 9 βαθμούς μακριά από την κορυφή και τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και 6 βαθμούς από τον τρίτο Παναθηναϊκό ή αν το βλέπετε διαφορετικά, τον πέμπτο Άρη. 


ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΞΑΝΑ...

Ο Καρβαλιάλ ακόμη το ψάχνει και για αυτόν ακριβώς το λόγο πήγε με συνταγή κυπέλλου να κερδίσει το ντέρμπι εχθές. Στην αριστερή μεριά αποφάσισε να πάει ξανά με το δίδυμο Ορτέγκα-Ρίτσαρντς. Ο Αργεντινός δεν μπορούσε να του δώσει πράγματα, κάτι που ήξερε και ο Τερίμ και πάτησε πάνω σε αυτό και από εκεί τρύπησε την αμυνα των ερυθρολεύκων για το πρώτο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο και παραδεχόμενος το λάθος του, βάσει των αλλαγών του, ο Καρβαλιάλ άλλαξε το δίδυμο στην αριστερή πλευρά και πέρασε σου παιχνίδι Κίνι και Φορτούνη. Από εκεί βρήκε και το δεύτερο γκολ του ο Παναθηναϊκός με τον Γερεμέγιεφ να πετυχαίνει το 5ο του τέρμα στο πρωτάθλημα. 

Το 4-4-2 του Καρβαλιάλ δεν λειτούργησε και ο Ολυμπιακός δε μπορούσε να βρει τον δρόμο προς την ελπίδα αυτή της αναμέτρησης. Οι ερυθρόλευκοι έχουν να αντιμετωπίσουν τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα και στη συνέχεια να υποδεχθούν την Φερεντσβάρος για τα νοκ-άουτ του Conference League. Έπειτα θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ. 

Το πρόγραμμα τους είναι κάτι παραπάνω από απαιτητικό, ο κόσμος θέλει να δει μια αλλαγή και να ελπίζει πως του χρόνου δε θα γίνουν τα λάθη της τελευταίας διετίας. Και είναι λογικό να έχουν απαίτηση για την επόμενη σεζόν αφού ο Ολυμπιακός θα κλείσει 100 χρόνια ιστορίας. Είναι η στιγμή που οι ερυθρόλευκοι πρέπει να ανασυγκροτηθούν και να σκεφτούν πάνω σε τι θέλουν να χτίσουν τη νέα σεζόν. 


Ο ΤΕΡΙΜ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΟ

Στην αντίπερα όχθη ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, ως προς τον ψυχολογικό τομέα. Μετά την ήττα στην Τούμπα, Τερίμ και παίκτες ήταν αποφασισμένοι να κερδίσουν το ντέρμπι των αιωνίων και έτσι ακριβώς έγινε. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στη φετινή σεζόν και πήρε νίκη ψυχολογίας ενόψει της συνέχειας. 

Ο Τερίμ ήξερε από όταν είδε την ενδεκάδα του Ολυμπιακού που πρέπει να χτυπήσει, αφού ο ίδιος ο Καρβαλιάλ του το έδειξε με τις επιλογές του. Οι δυο τους έχουν συναντηθεί επτά φορές συνολικά, μετά και από το κοινό τους πέρασμα από την Τουρκία. Ο Τούρκος τεχνικός ξέρει πως να διαβάζει τον Πορτογάλο και το απέδειξε περίτρανα μέσα στο γήπεδο. Στη μάχη των πάγκων και της τακτικής ο Τερίμ νίκησε και πήρε σημαντική διαφορά από τους Πειραιώτες. 

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται τρεις βαθμούς μακριά από τον ΠΑΟΚ και έναν από την ΑΕΚ. Το ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής που έρχεται την Κυριακή (11/02), ίσως αποδειχθεί κομβικό και για τους πράσινους. Με ισοπαλία στο ντέρμπι της Τούμπας και με νίκη δικιά τους στις Σέρρες θα απέχουν μόλις έναν βαθμό μακριά από την πρώτη θέση. Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού είναι καλό συγκριτικά με των υπολοίπων, πριν πάμε στα πλέι-οφ και σίγουρα ο Τερίμ ξέρει πως χρειάζεται μόνο νίκες έτσι ώστε να μπει δυναμικά σε αυτά το τριφύλλι. Έχει βέβαια και δυο ματς κυπέλλου ενάντια στον Δικέφαλο του Βορρά, εκεί που οι δυο ομάδες θα συγκρουστούν με αμφότερους τους φιλάθλους τους στο πλευρό τους. 

Το κίνητρο των πράσινων μεγάλο. Το αποδεικνύει και η φράση που είπε ο Μπερνάρ στον Τερίμ την ώρα της αλλαγής του στο 90ο λεπτό. "Ήρθε η ώρα να γίνουμε πρωταθλητές", είπε ο Βραζιλιάνoς στον προπονητή του δείχνοντας του πως θέλει να φύγει πρωταθλητής από την Ελλάδα πριν επιστρέψει στη χώρα του. 


Ο Ολυμπιακός καλείται να βρει λύσεις στα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε στον εαυτό του και να προετοιμαστεί για την επόμενη σεζόν καλύτερα και πιο οργανωμένα. Ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να γυρίσει προς όφελος του τις συνθήκες και να διεκδικήσει όσα έχει βάλει ως στόχο. Ο επόμενος μήνας αναμένεται συναρπαστικός για όλους...

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.