Άρης Μήλιος
25 Apr
25Apr

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ετοιμάζεται να μετρήσει τις δυνάμεις του για δεύτερη φορά μέσα δυο βραδιά κόντρα στην ομάδα του Όντεντ Κάτας (25/04,21:15,NovaSports4) και ο Άρης Μήλιος αναλύει το τι έγινε και το τι πρέπει να γίνει για να μην πάνε όλα στράφι...

Ας μην γελιόμαστε την περασμένη Τρίτη ο Παναθηναϊκός δεν ήταν "Εξάστερος" όπως τον έχουμε συνηθίσει τόσα βράδια φέτος…Ήταν σαν να βλέπαμε μια άλλη ομάδα, όχι αυτήν του Αταμάν, του Ναν, του Σλούκα και των υπολοίπων που σκορπούσε τον τρόμο σε κάθε γωνία της Ευρώπης καθ' όλη την διάρκεια της κανονικής περιόδου.

Οι πράσινοι έκαναν τα λάθη που δεν έπρεπε να κάνουν. Λάθος νο1… Πνίγηκαν από αλαζονεία. Η καυτή ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ συνοδευόταν από το αίσθημα ότι ο Παναθηναϊκός ετοιμάζει ήδη βαλίτσες για Βερολίνο. Οι φίλοι της ομάδας, -και όχι μόνο- αντιμετώπιζαν το παιχνίδι απέναντι στην Μακάμπι σαν μια φιέστα και όχι σαν την πρεμιέρα μιας απαιτητικής σειράς playoffs. Λάθος νο2...Οι πράσινοι ακολούθησαν τον ρυθμό «ότι βρέξει ας κατεβάσει» των Ισραηλινών ξεχνώντας ότι έχουν φτάσει μέχρι εδώ με την σκληρή τους άμυνα.

Λάθος νο3 και τελευταίο... Το τριφύλλι δεν έχει "βάθος" στον πάγκο του και ο κόουτς Αταμάν δεν προσπάθησε καν να το κρύψει. Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι βασικοί έδειχναν μαγκωμένοι, κάτι που ανάγκασε τον τεχνικό των πράσινων να ρίξει στο παρκέ του ΟΑΚΑ τον Λούκα Βιλντόζα. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο Αργεντίνος γκαρντ αντεπεξήλθε στις προσδοκίες σκοράροντας κατά ριπάς από την γραμμή του τρίποντου παραγκωνίστηκε ξανά στο δεύτερο ημίχρονο...

Τα λάθη αυτά η ομάδα του Αταμάν τα πλήρωσε ακριβά, ίσως και περισσότερο από ότι έπρεπε. Γιατί η κακή αυτή βραδιά δεν οδήγησε απλά σε μια ήττα. Οδήγησε έναν ολόκληρο οργανισμό στην εσωστρέφεια και την αμφισβήτηση στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι, μα πάνω απ' όλα οι άμεσα εμπλεκόμενοι είναι ότι Game 1 δεν συνεπάγεται την πρόκριση στο Final Four. Είναι απλά μια νίκη ή ήττα η οποία χτίζει "μομέντουμ" και ψυχολογία αλλά σε καμία περίπτωση δεν χρήζει νικητή.

Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο εν λόγω παιχνίδι ο βασικός σταρ της ομάδας Κέντρικ Ναν ήταν παροπλισμένος και κρύος λόγω των πολλών γρήγορων φάουλ που χρεώθηκε, ο Ματίας Λεσόρ ήταν απελπιστικά μόνος του στην frontline και το πράσινο σύνολο τρομερά άστοχο-με αποκορύφωμα το δεύτερο ημίχρονο-, τόσο από την γραμμή της φιλανθρωπίας όσο και πίσω από τα 6.75μ. Παρ' όλα αυτά η ομάδα του Αταμάν κρατούσε την νίκη για πάνω από 35 λεπτά παιχνιδιού. Αυτό δείχνει και την διαφορά ποιότητας και κλάσης μεταξύ των δυο ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ανακάμψει και να διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα της βραδιάς της περασμένης Τρίτης. Η υπεροψία δεν υπάρχει πια και το τριφύλλι με τον κόσμο στο πλευρό του είναι αναγκαίο να κάνει αυτό που ξέρει καλά προκειμένου να έχει τύχη στην σειρά. Να προσαρμόσει το ματς στα μέτρα του, να ορίσει τον ρυθμό και να κάνει σωστό ροτέισον όταν τα πράγματα σκουραίνουν.

Γιατί στο σημερινό παιχνίδι η νίκη είναι μονόδρομος και γιατί είναι κρίμα οι κόποι μιας ολόκληρης σεζόν να χαθούν στο παρκέ του ΟΑΚΑ μέσα σε δυο βράδια.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.