Κρίστοφερ Μενσιάν
01 Dec
01Dec

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 3-2 από τη Βιγιαρεάλ, σε μια ευρωπαϊκή βραδιά όπου αδίκησε ξανά τον εαυτό του, δείχνοντας όμως τις πραγματικές του δυνατότητες με την συνολική του εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. Άργησε να ξυπνήσει και το πλήρωσε, αλλά ας κρατήσει τα θετικά και να πάει παρακάτω η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Γράφει ο Κρίστοφερ Μενσιάν

Ο Παναθηναϊκός είδε να σβήνει και επίσημα το όνειρο του Uefa Europa League, μετά και την χθεσινοβραδινή(30/11) ήττα του στην Ισπανία από τη Βιγιαρεάλ. Το «Τριφύλλι» πλήρωσε για άλλη μια φορά τα λάθη του, επιτρέποντας στον αντίπαλο να βρει δίχτυα δυο φορές σε ένα δικό του αγωνιστικά κακό πεντάλεπτο, κάνοντας τη προσπάθεια για ένα θετικό αποτέλεσμα ακόμη δυσκολότερο.

Τα λάθη στην άμυνα που γίνονται κακή συνήθεια

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να είναι ασταθής στα μετόπισθεν, όπου αντιμετωπίζει προβλήματα από το ξεκίνημα της χρονιάς, ενώ θυμίζουμε την είχε πατήσει με τον Άρη την προηγούμενη αγωνιστική. Το ίδιο ακριβώς σκηνικό της Κυριακής έζησε ξανά ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, όταν έκανε ανοιχτό κοντρόλ, αλλά για καλή του τύχη η μπάλα αυτή τη φορά δεν κατέληξε στα δίχτυα μετά και την κόντρα που έβαλε ο επιθετικός της Βιγιαρεάλ. Οι κακές τοποθετήσεις των παικτών στις δύο φάσεις των γκολ έκαναν πιο εύκολο το έργο της ισπανικής ομάδας να σκοράρει, ενώ η μαχαιριά για το «Τριφύλλι» ήρθε με το καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν από το λάθος του Αράο, το «Κίτρινο Υποβρύχιο» τριπλασίασε τα τέρματά του. Καταλαβαίνει λοιπόν ο οποιοσδήποτε ότι το περσινό όπλο του Παναθηναϊκού, η άμυνα από ατσάλι που είχε χτίσει, φέτος έχει μετατραπεί στην αδυναμία του.

Η επιστροφή του Αϊτόρ

Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να κρατήσει ο Παναθηναϊκός από το χθεσινό ματς είναι η πολύ καλή εμφάνιση του Αϊτόρ. Ο Ισπανός έπαιξε για πρώτη φορά ολόκληρο 90λεπτο μετά τη ρήξη χιαστών που υπέστη πριν ένα χρόνο και μάλιστα σε ένα τόσο κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς. Φαίνεται ότι είναι πλέον έτοιμος να βοηθήσει και αυτός την ομάδα του, και μέρα με τη μέρα νιώθει καλύτερα, όπως άλλωστε δήλωσε και ο ίδιος στη συνέντευξη τύπου πριν την αναμέτρηση. Ήταν δραστήριος παίρνοντας πρωτοβουλίες και ταλαιπωρώντας την αντίπαλη άμυνα, κερδίζοντας και το πέναλτι από το οποίο ήρθε το 3-1 του Παλάσιος. Μάλιστα πιο πριν είχε σκοράρει, με το VAR τελικά να του ακυρώνει το γκολ, ενώ είχε και μια μεγάλη ευκαιρία στο 70' για να σκοράρει και να μειώσει σε 3-2. Γενικά μια θετική βραδιά για τον Αϊτόρ που δεν συνδυάστηκε με νίκη, όπως θα ήθελε.


Ο Game Changer Ιωαννίδης

Ακόμη μια ευρωπαϊκή βραδιά στην οποία ξεχώρισε ο Φώτης Ιωαννίδης. Ερχόμενος από τον πάγκο, κατάφερε να κάνει όσα δεν μπόρεσε ο Αντράζ Σπόραρ σε 60 λεπτά. Σκόραρε, ανεβαίνοντας 2ος στη σχετική λίστα με 4 γκολ, δημιούργησε ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, έχασε ευκαιρίες και έδειξε για άλλη μια φορά τις ικανότητές του. Έκανε κινήσεις που έλειπαν από το παιχνίδι του «Τριφυλλιού», όπως αυτή του να κινηθεί στη πλάτη της άμυνας, από το οποίο ήρθε και το γκολ του, μετά την τρομερή μακρινή πάσα του Βιλένα. Με ακόμη μια τέτοια φάση είχε την μεγάλη ευκαιρία να αρπάξει την ισοπαλία ο Παναθηναϊκός στις καθυστερήσεις, όταν ο Μπρινιόλι έψαξε τον Ιωαννίδη, ο οποίος όμως δεν έκανε το τελείωμα που ήθελε από τη πλεονεκτική θέση που βρισκόταν.

Ο Παναθηναϊκός του δευτέρου ημιχρόνου

Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο δείχνει τις πραγματικές δυνατότητες που έχει αυτή η ομάδα. Ένα πρώτο ημίχρονο δίχως κάτι το ιδιαίτερο επιθετικά για τους «Πράσινους», αντίθετα με κακά αμυντικά διαστήματα τα οποία πλήρωσε. Η ομάδα όμως μετά και το 3-0 στο 47', άλλαξε, σαν να την τσίμπησε κάτι και να ξύπνησε. Έπαιξε τα ρέστα της για την πρόκριση, έχοντας ίσως στην άκρη του μυαλού της να αποφύγει να πάθει ό,τι είχε ζήσει και ο Ολυμπιακός νωρίτερα στη Γερμανία. Διότι κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι θα περίμεναν ότι μετά και το τρίτο γκολ, και μάλιστα με τον τρόπο που ήρθε, ο Παναθηναϊκός θα κατέρρεε. Όμως, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξε το αντίθετο, βγήκε μπροστά, σκόραρε δις, έχασε ευκαιρίες, έκανε θρίλερ τον αγώνα και παραλίγο να επιστρέψει στο ματς, το οποίο έμοιαζε εξ ολοκλήρου χαμένη υπόθεση. Αυτό δείχνει ότι ο Σέρβος τεχνικός έχει καταφέρει να περάσει στους παίκτες του τη νοοτροπία του να μην τα παρατάνε ποτέ, όσο στραβά και να πηγαίνει ένα ματς, και οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έδειξαν ότι εφόσον παίξουν το παιχνίδι τους, μπορούν να κοντράρουν τους πάντες.

Το ευρωπαϊκό όνειρο όμως δεν έχει σβήσει για το Παναθηναϊκό, ο οποίος σε δυο εβδομάδες(14/12) μέσα στη κατάμεστη, όπως αναμένεται, Λεωφόρο, θα διεκδικήσει κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα τη τρίτη θέση, με σκοπό να συνεχίσει και το νέο χρόνο στα ευρωπαϊκά σαλόνια και συγκεκριμένα στον ενδιάμεσο γύρο του Uefa Conference League.



Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.