Θανάσης Στύλος
22 Apr
22Apr


Ο "Δικέφαλος του Βορρά" την περασμένη εβδομάδα , έχασε μια Ευρωπαϊκή και μια εγχώρια μάχη .Ήττες με κατεβασμένα τα χέρια και μια κουρασμένη εικόνα από ένα σκασμένο σύνολο του Ραζβαν Λουτσέσκου. Γράφει ο Θανάσης Στύλος.

Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο χρονικά παιχνίδι της στενάχωρης εβδομάδα για τον λαό του ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ-ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ 0-2 (18/04)

Οι Θεσσαλονικείς έχοντας χάσει στο Γιαν Μπρειντελ από την Βελγική ομάδα στο Μπριζ με 1-0 για τον πρώτο προημιτελικό της τρίτης τη τάξει Ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης,ήθελαν να ανατρέψουν αυτό το αποτέλεσμα μέσα στην καυτή Τούμπα. Ολοι πίστευαν ότι οι πιθανότητες θα ήταν μαζί με την ομάδα του Ραζβαν Λουτσέσκου,εφόσον η Τούμπα θα έδινε άλλο παλμό και αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές του "Δικεφάλου". Ωστόσο,κάνεις δεν περίμενε αυτήν την τραγική , άνευρη και άψυχη εμφάνιση στον επαναληπτικό της Θεσσαλονίκης.

Ανάλυση :

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 0-2 από δύο γκολ του Φεράν Γιούτγκλα , παίχτης ο οποίος έχει παραχθεί από τις ακαδημίες και την ομάδα της Μπαρτσελόνα.

Στην αρχή του παιχνιδιού ,η ομάδα του Ραζβαν Λουτσέσκου ξεκίνησε με μεγάλη ένταση και ρυθμό , ωστόσο αυτή η πίεση ήταν ανούσια αφού η Μπριζ έσπαγε το pressing με σχετική ευκολία και με σκαλοπάτι από την άμυνα προς την επίθεση τον εξαιρετικό Ονυεντίκα που είχε αντιμετωπίσει ξανά ο ΠΑΟΚ πριν δύο χρόνια απέναντι στην Μίντιλαντ.

Ταυτόχρονα, οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν και την υπεραριθμία που προκαλούσαν τα full-back της βελγικής ομάδας ,με τον Μάιερς και τον Σάμπε να είναι ασταμάτητοι σε όλο το παιχνίδι .Βέβαια καθοριστικό παράγοντα σε αυτό έπαιξε και ο έμπειρος επιτελικός χάφ Βανάκεν.Η Κλαμπ Μπριζ χτύπησε τον ΠΑΟΚ με τον τρόπο που ο "Δικέφαλος " έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ φέτος . Δύο αντεπιθέσεις ήταν αρκετές για τους Βέλγους ώστε να προηγηθούν με δύο γκολ από το πρώτο ημίχρονο και θεωρητικά να πάρει την πρόκριση με μια σχετική ευκολία .Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και το πρώτο γκολ της Μπριζ όπου η επίθεση της περιείχε μόλις 3 πάσες ώστε να φτάσει στην εστία του Κοτάρσκι.

Αποτυχία :

Ο ΠΑΟΚ έχασε για άλλη μια φορά μια τεράστια ευκαιρία για να γράψει χρυσή σελίδα στην 98χρονη ιστορία του και απέδειξε για ακόμη μια φορά το κόμπλεξ κατωτερότητας που τον διακατέχει.Όλοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ένιωσαν για ακόμη μια φορά αυτό το άσχημο συναίσθημα της αποτυχίας και της απογοήτευσης όπως τότε με την Μπενφίκα ,τον Άγιαξ ,την Κρασνοντάρ ,την Σάλκε  και την Μαρσέιγ .

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ 2-1 (21/04)



Ανάλυση:

Ο ΠΑΟΚ μετά την Ευρωπαϊκή μεσοβδόμαδη αποτυχία και τα βαριά πόδια των παικτών του έφερε άλλη μια άσχημη εμφάνιση γεγονός το οποίο τον βάζει όχι πρώτο ,όχι δεύτερο ,ούτε τρίτο αλλά τέταρτο φαβορί για το πρωτάθλημα .Ο Λουτσέσκου παρίστανε τον προπονητή μπάσκετ του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν καθώς έκανε μηδαμινό rotation ,αν εξαιρέσουμε τον Σάστρε που δεν ήταν στην Ευρωπαϊκή λίστα του "Δικεφάλου του Βορρά" για την Πέμπτη .Η υπεροχή του Ολυμπιακού ήταν εμφανής στο χορτάρι αφού τα φρέσκα πόδια των παικτών της ομάδος του Πειραιά δεν μπορούσε να τα ακολουθήσει κανείς παίκτης του ΠΑΟΚ .Ο ρυθμός ήταν πολύ υψηλός και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο,αν και ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και είναι γεγονός αυτό ,πέτυχε δύο γκολ τα οποία προήλθαν από δύο αμφισβητούμενες φάσεις .Το πρώτο γκολ προήλθε από απόκρουση πέναλτι του Κοτάρσκι και στην επαναφορά σκόραρε ο Κίνι.Οι Θεσσαλονίκεις και ο Ραζβαν Λουτσέσκου διαμαρτύρονται έντονα για αυτήν την φάση αναφέροντας πως το πέναλτι που έκανε ο Κουλιεράκης στον Φραν Ναβάρο θα μπορούσε να παρομοιαστεί με μπασκετικό φάουλ . Παράλληλα στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο γκολ το οποίο σκόραρε ο Ζέλσον Μαρτίνς από ασίστ του Πόντένσε. Ωστόσο και για αυτήν την φάση υπάρχουν παράπονα αφού η φάση ξεκίνησε από ξεκάθαρο φάουλ στον Σάστρε από τον Ρίτσαρντς.

Το συμπέρασμα του αγώνα αυτού είναι ότι ο Ολυμπιακός άξιζε την νίκη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" αλλά ο τρόπος που πέτυχε τα δύο γκολ ήταν αποτέλεσμα των αποφάσεων του κυρίου Νογκέιρα και του "βαρίστα",γεγονός το οποίο έχει κάνει τον οργανισμό ΠΑΟΚ να βράζει μετά τις διαιτητικές του αποφάσεις .

Η συνέχεια :

Ο ΠΑΟΚ μετά από αυτά τα απογοητευτικά παιχνίδια της βδομάδας που πέρασε , πρέπει να σηκώσει κεφάλι και να συνεχίσει να διεκδικεί με μεγάλες πιθανότητες το πρωτάθλημα ,αφού το πρόγραμμα τον ευνοεί σημαντικά .

Την Τετάρτη (24/04) έχει να αντιμετωπίσει την Λαμία και είναι ευκαιρία να πάρει μια ανάσα από αυτό το απαιτητικό διβδόμαδο που πέρασε .Στην συνέχεια έχει τρία συνεχόμενα ντέρμπι μέσα στην Τούμπα και αυτό θα προσπαθήσει ο "Δικέφαλος του Βορρά" να το εκμεταλλευτεί ώστε να αντιστρέψει την κατάσταση .Τέλος , εάν στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς του ο ΠΑΟΚ διεκδικεί κάτι , θα πρέπει να νικήσει τον Άρη μέσα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ώστε να πετύχει οποιονδήποτε στόχο του έχει απομείνει .

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.