Βαγγέλης Τερζής
23 Oct
23Oct

Για άλλη μια φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει τους λίγους, που δεν αγαπάνε το άθλημα, την ομάδα και την ομορφιά του γηπέδου. Ο Βαγγέλης Τερζής γράφει για το αύριο του ντέρμπι που θα κριθεί στις αίθουσες του δικαστηρίου.

Και πάνω που λέγαμε για το πόσο περιμένουμε το ντέρμπι και το ποδόσφαιρο που θα παιχτεί σε αυτό στο πιο πρόσφατο podcast μας με τον Θανάση Σχοινά, εδώ είμαστε να συζητάμε για γιατρούς, τραυματίες και δικαστήρια. 

Για άλλη μια φορά και δυστυχώς αν μου επιτρέπεται όχι και τελευταία, το ελληνικό ποδόσφαιρο "εκτελείται" από ανθρώπους που δεν αγαπάνε το άθλημα και την ίδια τους την ομάδα. Η απόδειξη φαίνεται εξάλλου σε αυτό που γίνεται λίγο μετά το γκολ του Καμαρά, που πάνω στην ενέργεια που βγάζει ο Ολυμπιακός στο γήπεδο και ισοφαρίζει, ένας ανεγκέφαλος αποφάσισε να κάνει αυτό που είδαμε όλοι μας. 

Πάνω που ήμασταν έτοιμοι για να μιλήσουμε για ένα ωραίο ντέρμπι αιωνίων και το ποδόσφαιρο που παιζόταν, καταλήξαμε να μιλάμε για γνωμάτευση γιατρών, το φύλλο αγώνα και για το "θέατρο" του Χουάνκαρ. Ειλικρινά ας εστιάσουμε στη κίνηση και σε αυτό που συνέβη και όχι στο αν έκανε ή όχι θέατρο ο Χουάνκαρ. 

Κάθε χρόνο σε ένα γήπεδο που φιλοξενεί ντέρμπι μεταξύ των Big 4, θα περάσει και από μια παρόμοια ιστορία. Αυτή τη φορά ήταν σειρά του "Γ.Καραϊσκάκης" να το περάσει. Αμφιβάλλω αν αυτοί που κάνουν τέτοια πράγματα γνωρίζουν από ποδόσφαιρο, γιατί πολύ απλά στο όνομα μιας ομάδας κάνουν τέτοιες ενέργειες και καταστρέφουν και τη μέρα όσων πάνε στο γήπεδο για να δουν ένα τέτοιο παιχνίδι. Μέσα στο γήπεδο υπήρχαν, οικογένειες και άνθρωποι που ήρθαν από την άλλη άκρη της χώρας για να το δουν και εν τέλη είδαν 50 λεπτά αγώνα. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά οι λίγοι αποφάσισαν την τύχη του ντέρμπι και αυτό που πρέπει να μας αγχώνει είναι ότι έχουμε άλλα 5 παιχνίδια αιωνίων για το 2ο γύρο του πρωταθλήματος, τα πλέι οφ και το κύπελλο. 

Ο Παναθηναϊκός καλά έκανε και έφυγε για τα αποδυτήρια και κανένας δε μπορεί να του πει πως δεν έπραξε σωστά. Έτσι πρέπει να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις και είναι λογικό. Οι ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων, σαφώς και ήθελαν να παίξουν και γιατί να μη θέλουν, αφού αν βλέπαμε όλο το παιχνίδι ίσως να μιλάγαμε και για το καλύτερο ντέρμπι αιωνίων τα τελευταία χρόνια. Ο Ολυμπιακός βγήκε ξανά στον αγωνιστικό χώρο γιατί ήταν έτοιμος να αγωνιστεί και περίμενε την απόφαση του διαιτητή. 

Το τι έγινε με τον γιατρό και τι απόφαση πήρε και αν την άλλαξε δε θα το σχολιάσω καν. Προτιμώ να μιλάμε για ποδόσφαιρο και για την ομορφιά του αθλήματος και δυστυχώς κάτι τέτοιοι τύποι την καταστρέφουν. Καλό θα ήταν οι παράγοντες όλων των ομάδων να τα βρουν μεταξύ τους και να βάλουν ένα τέλος σε αυτά τα περιστατικά, γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει. Ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός θα περιμένουν την ολοκλήρωση των διαδικασιών του αγώνα στα γραφεία των φορέων του αθλήματος και τα δικαστήρια. Εκεί δηλαδή θα μάθουμε το τελικό σκορ του παιχνιδιού. Είναι αδιανόητο να λέμε πως ζούμε σε μια χώρα που στα ντέρμπι μας οι παίκτες κινδυνεύουν και δε ξέρουν σε τι κατάσταση θα γυρίσουν σπίτι τους. Αυτό είναι ανήκουστο και δεν έχει να κάνει με ομάδες. 

Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ομορφύνει εντός των γραμμών και οι μεγάλοι του πρωταθλήματος στα μεταξύ τους παιχνίδια προσφέρουν θέαμα και ωραίο ποδόσφαιρο, κάτι για το οποίο παλεύαμε χρόνια. Εκτός των αγωνιστικών γραμμών οι ηλίθιοι αυτού του κόσμου δρουν έτσι και αποφασίζουν για την εξέλιξη κάθε αγώνα. Όπως είπαμε οι παράγοντες των ομάδων πρέπει να πάρουν επιτέλους τα μέτρα τους και να σταματήσουν να τρώγονται μεταξύ τους καθημερινά. Ναι να κοιτάνε το συμφέρον του συλλόγου τους, αλλά να προσπαθούν και για την εξέλιξη του αθλήματος στη χώρα. Αν δεν το κάνουν, τέτοια περιστατικά θα βλέπουμε συνεχώς απλώς με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Βασικά οι πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι. Τα δικαστήρια, αυτοί που πετάνε ότι πετάνε και πλέον οι γιατροί. Ποδοσφαιριστές και προπονητές δυστυχώς αποτελούν τους κομπάρσους. 

Κλείνοντας θέλω να αναφερθώ σε δυο πράγματα. Το πρώτο είναι πως κάποτε στο παρελθόν η πρωτεύουσα ζούσε για αυτό το ντέρμπι, χωρίς να υπάρχουν τέτοιοι πρωταγωνιστές. Κάποτε Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί κάθονταν μαζί να δουν το παιχνίδι, αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Δεύτερον, να ασχολείστε με το ποδόσφαιρο και την ομορφιά του και να παλεύεται να αντιμετωπίσετε συμπεριφορές όπως η χθεσινή. Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει και όχι να διαχωρίζει. 


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.