Σπύρος Γραμμένος
11 Aug
11Aug

Ο Αλγκασίμ Μπα δεν ανήκει στην ομάδα του Ολυμπιακού πλέον και ο Σπύρος Γραμμένος μας εξηγεί, γιατί είναι σωστή επιλογή των Πειραιωτών.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο Αλγκασίμ Μπα αλλά και ο Καρανάτσιος δεν ανήκουν στην ομάδα του Ολυμπιακού. Ωστόσο εμείς θα αναφερθούμε στην περίπτωση του επιθετικού από την Γουινέα, όπου έκανε εντύπωση σε πολλούς η πώληση του, όπως επίσης θα αναφέρουμε και γιατί είναι σωστή η κίνηση των Πειραιωτών.

Η περίπτωση του Μπα στον Ολυμπιακό 

Ο Αλγκασίμ Μπα όπως είναι γνωστό αγωνιζόταν στην ομάδα του Ολυμπιακού Β'. Ο 21χρονος επιθετικός από την Γουινέα είχε σε 68 αγώνες 28 γκολ και 6 ασίστ. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την απόφαση να τον πουλήσουν και έκαναν πολύ καλή επιλογή, πάνω σε αυτό το κομμάτι. 

Ο λόγος:

Ο Μπα γνωρίζουμε πολύ καλά πως είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και έδωσε πολλά στον Ολυμπιακό Β'. Παρόλα αυτά η ομάδα των Πειραιωτών έκρινε πως πρέπει να αποχωρήσει από τον σύλλογο και με το δίκιο τους. Αυτό όχι γιατί δεν είναι καλός παίκτης, αλλά γιατί αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός έχει 3 σέντερ φορ. Τον Ελ Κααμπί, τον Γιάρεμτσουκ και τον Κωστούλα. Όποτε ήταν λογικό κάποιος εκ των δύο ( Κωστούλας, Μπα) να πρέπει να αποχωρήσουν.

Ο Βάσκος τεχνικός είδαμε πως χρησιμοποιούσε σε όλη την προετοιμασία τον Κωστούλα. Ο Έλληνας επιθετικός κέρδισε τις εντυπώσεις και δικαίως βρίσκεται στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων». Το να κρατούσε ο Ολυμπιακός τον Μπα ενώ από πάνω του, βρίσκονται άλλοι τρεις παίκτες σίγουρα δεν θα ήταν δίκαιο τόσο για τον ίδιο τον παίκτη, αλλά και τον Ολυμπιακό όπου θα δαπανούσε χρήματα από τα ταμεία του, για να πλήρωνε ένα παίκτη που όπως έδειχναν τα πράγματα δεν υπολογιζόταν.

Ξέχωρα από αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αυτή η ελληνοποίηση στο ρόστερ, αφού ο Μεντιλίμπαρ δείχνει πρόθυμος να κρατήσει κάποια από τα παιδιά της U19. Αυτό δεν είναι μόνο θετικό για τον Ολυμπιακό, αλλά και για το μέλλον της Εθνικής μας ομάδας. 

Στα του θέματος ο Μπα είναι ένα πολύ ταλαντούχο παιδί και σίγουρα στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ θα πάρει ευκαιρίες. Οπότε σίγουρα ο Ολυμπιακός έκανε μία πολύ καλή επιλογή, αφού βγήκαν και οι δύο κερδισμένοι από αυτοί την υπόθεση και ο Μπα θα έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο εκεί που θα πάει και ο Ολυμπιακός αποδέσμευσε ένα παίκτη που αν τον κρατούσε ενώ δεν υπολογίζεται απλά θα ήταν κάποια χρήματα μείον στα ταμεία των Πειραιωτών.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.