Βαγγέλης Τερζής
04 Oct
04Oct

Ο Ζιντάν είναι για αρκετούς ο καλύτερος Γάλλος που πέρασε από τη Ρεάλ, ο Κριστιάνο ο καλύτερος όλων και ο Μπέλιγχαμ ικανός να τους ξεπεράσει. Γράφει ο Βαγγέλης Τερζής

Κάπου πίσω στις 14/04/2021 στο άδειο λόγω κορονοϊού Βεστφάλεν, η Ντόρτμουντ υποδεχόταν την Μάντσεστερ Σίτι. Σε εκείνο το ματς συστήθηκε στον ποδοσφαιρικό πλανήτη ο Τζουντ Μπέλιγχαμ πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα των Γερμανών σε ένα ματς που έληξε 1-2 υπέρ των παικτών του Γκουαρδιόλα. 

 Ο Μπέλιγχαμ σε εκείνο το παιχνίδι ήταν σε ηλικία 17 ετών και 289 ημερών, κάτι που τον καθιστά τον νεότερο Άγγλο ποδοσφαιριστή που σκοράρει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Γεννημένος στο Στάρμπριτζ της Αγγλίας στις 29 Ιουνίου το 2003 ο Μπέλιγχαμ γεννήθηκε για να παίξει το καλύτερο άθλημα στον κόσμο. 

 Μεγάλος φαν της Λίβερπουλ, βρέθηκε κοντά στο να πάρει τη μεταγραφή του στο νησί αλλά οι κόκκινοι δε τα βρήκαν με τους Γερμανούς σε ένα σίριαλ που στη πραγματικότητα είχε ξεκινήσει από το περσινό καλοκαίρι και ολοκληρώθηκε το φετινό. 

 Ο Μπέλιγχαμ τελικά κατέληξε στην ομάδα που ο ίδιος όπως είπε ήταν γραφτό να αγωνιστεί. Η Ρεάλ δεν σκέφτηκε και πολύ τα εκατομμύρια που έδωσε στη Ντόρτμουντ και κάπως έτσι στη 1η Ιουλίου ανακοινώθηκε από την Βασίλισσα. Το συνολικό κόστος της μεταγραφής έφτασε τα 120 εκατομμύρια ευρώ τα οποία ίσως αποδειχθούν και... λίγα σε σχέση με τα όσα προσφέρει στο γήπεδο ο νεαρός σταρ. 


ΤΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ 

 Στο πρωτάθλημα οι Μαδριλένοι είχαν σε αρκετά παιχνίδια δυσκολίες στο σκοράρισμα και να καταφέρουν να πάρουν τη νίκη. Ο Μπέλιγχαμ όμως δεν έχει σκοπό φέτος να είναι δεύτερος και το αποδεικνύει με την εξαιρετική αρχή που έχει κάνει στη σεζόν. Μέχρι στιγμής μετράει 6 γκολ και 2 ασίστ στη LaLiga και έχει βάλει σε θέση οδηγού τη Ρεάλ στο ισπανικό πρωτάθλημα. 

 Ο Άγγλος έχει σπάσει το κοντέρ της αξιολόγησης του ανά αγώνα αφού σε κάθε παιχνίδι έχει κατα μέσο όρο μέχρι στιγμής στη σεζόν 8.26/10, κάτι που ίσως φαίνεται καλό αλλά είναι πέρα για πέρα αδιανόητο αν σκεφτείτε πως σε αυτό καταμετρούνται η ακρίβεια στις πάσες του, οι επαφές του με τη μπάλα, οι πάσες κλειδιά που περνάει, οι ευκαιρίες στο στόχο και φυσικά τα γκολ και οι ασίστ του. 

 Ο ίδιος διάλεξε το νούμερο 5 για τη φανέλα του και όταν ρωτήθηκε κατά πόσο είναι έτοιμος να σηκώσει το βάρος της φανέλας του Ζινεντίν Ζιντάν η απάντηση που έδωσε ήταν: "Ξέρω που έχω έρθει και πόσα μπορώ να δώσω στη Ρεάλ και τον κόσμο της", δείχνοντας έτσι πως δεν έχει ίχνος άγχους. 


Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ

 Δύο ματς φέτος στο Champions League και ο Άγγλος δεν γινόταν να μην σκοράρει σε αυτά. Στο πρώτο ματς με την Ουνιόν Βερολίνου στην Μαδρίτη, η Ρεάλ δυσκολεύτηκε αλλά στις καθυστερήσεις βρήκε τη λύτρωση με τον Μπέλιγχαμ να γίνεται ο νεαρότερος παίκτης που σκοράρει για τους Μερέγχενς στη διοργάνωση. 

 Εκτός αυτού έγινε και μόλις ο 4ος ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης που σκοράρει σου ευρωπαϊκό του ντεμπούτο μετά τους Κριστιάνο Ρονάλντο (2009), Ίσκο (2013) και Ασένσιο (2016). 

 Στο παιχνίδι όμως κόντρα στη Νάπολι πέρα από την ασίστ που μοίρασε για το πρώτο γκολ της Ρεάλ,που σκόραρε ο Βινίσιους, ο Μπέλιγχαμ σημείωσε και ένα εκπληκτικό σόλο τέρμα παίρνοντας όποιον βρήκε μπροστά του κάνοντας το 1-2, σκορ που άλλαξε μέχρι το τελικό 2-3 που επικράτησε η Ρεάλ. 

 Ο Μπέλιγχαμ δεν είναι ένας τυχαίος παίκτης που απλά μπήκε καλά στη σεζόν. Αποτελεί το μέλλον της Ρεάλ και πάνω σε αυτόν ο σύλλογος έχει σκοπό να χτίσει τα επόμενα χρόνια που έρχονται. Ο Άγγλος ήδη δείχνει ποσό ηγετική φυσιογνωμία είναι και πόσο ικανός είναι να οδηγήσει τους Μαδριλένους στη κατάκτηση των τίτλων που έχουν θέσει ως στόχο τους. Στο χέρι του είναι να συνεχίσει να μας εκπλήσσει και να μας αφήνει άφωνους με τις ικανότητες του. Το μέλλον του στους Μερέγχες αναμένεται τρομερό. 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.