Χρυσούλα Μουρτίκα
16 Apr
16Apr

Ποιοι θα φτάσουν στους 4; Και ποιοι θα (ξε)μείνουν στους 8; Οι τέσσερις θέσεις του Champions League κλείνουν και τα παιχνίδια είναι όλα ανοιχτά για ανατροπές και εκπλήξεις.

Σήμερα στις 22:00 τα «πιτσιρίκια» αλλά και τα μεγάλα ονόματα του Τσάβι καλούνται στο Μοντζουίκ να υπερασπιστούν το υπέρ τους σκορ που δημιούργησαν μέσα στο Παρκ Ντε Πρενς, απέναντι στην ομάδα του Κιλιάν Εμμπαπέ. 

Ο Λουίς Ενρίκε έρχεται με όλες τις δυνάμεις του αλλάκαι τα «όπλα» του να ανατρέψει την κατάσταση και να βρεθεί στονημιτελικό, κόντρα στις προβλέψεις.

Ο προπονητής της Μπατσελόνα δήλωσε ότι το γήπεδο πρέπει ναμοιάζει με τα καλά χρόνια του Καμπ Νόου για να «σπρώξει» την ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσάβι: "Είμαι πολύ υπερήφανος από τη θέση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο σύλλογος. Την Τρίτη έχουμε μπροστάμας μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Το Μοντζουίκ χρειάζεται να θυμίσει μία από εκείνες τις μαγικές νύχτες στο Καμπ Νόου" 

 "Οι ομάδες του Λουίς Ενρίκε παίζουν πάντα επιθετικά. Εμείς θέλουμε να επιτεθούμε και να πάρουμε τη νίκη στο παιχνίδι. Θα χρειαστεί να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να προκριθούμε".

Δηλώσεις Πέδρι: "Η Μπαρτσελόνα ήταν πάντα η ομάδα των ονείρων μου, θέλουμε να κάνουμε χαρούμενους τους οπαδούς και να γιορτάσουμε μαζί τηνπρόκριση στην επόμενη φάση. Δεν πρόκειται να παραδοθεί η Παρί, θα πρέπει να βγούμε πεινασμένοι στο χορτάρι. 

Η ομάδα ανυπομονεί για το ματς, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι που είμαστε δυνατότεροι στην άμυνα". Η πίεση πρέπει να είναι μεγάλη από τον κόσμο, αφού πρώτα φυσικά ο ίδιος ο προπονητής και οι παίκτες του πρέπει να κάνουν το καλύτερο δυνατό.

Από την πλευρά του ο τεχνικός των «Παριζιάνων» εμφανίστηκεαισιόδοξος στην Συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι το παιχνίδι θα«γυρίσει». 

Αναλυτικά: "Δεν είχαμε ματς στο πρωτάθλημα, είχαμε τον απαραίτητο χρόνο να αναλύσουμε και να δούμε τι κάναμε λάθος και τιέπρεπε να βελτιώσουμε από το πρώτο παιχνίδι. Ήταν τέλειο που δεν αγωνιστήκαμε για την προετοιμασία για τον αγώνα. Οι δύο μέρες μετά τον αγώνα ήταν δύσκολες, παλέψαμε να ανακτήσουμε τη φυσική και ηθική μας φόρμα. 

Το καλό όμως με το ποδόσφαιρο είναι ότι μαςπροσφέρει άλλον έναν αγώνα έξι μέρες μετά. Ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε.Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι ο αγώνας ήταν πολύ σκληρός, το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτό που αξίζαμε νομίζω. Θα παρουσιάσουμε μια καλύτερη εκδοχή μας, δεν κάνουμε εικασίες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ανατρέψουμε την κατάσταση. Θα είναι ένα πολύπλοκο ματς και για τις δύο ομάδες, έχουμε την ανάγκη και τον στόχο να προκριθούμε", τόνισε ο Καταλανός προπονητής. 

"Θα προτιμούσα να παίξω στο Καμπ Νου, όπως και οι οπαδοί. Στο Μοντζουίκ ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και είχα την ευκαιρίανα συμμετάσχω σε αυτούς. Πάντα προτιμώ να παίζω σε ένα θρυλικό γήπεδο απέναντι στους μεγαλύτερους παίκτες, αλλά εδώ είναι ένα καλό γήπεδο για να παίξεις".

Πιθανές ενδεκάδες

Οι πιθανές ενδεκάδες του παιχνιδιού φαίνεται να έχουν αρκετέςπιθανότητες για ένα μεγάλο προημιτελικό. 

Κάτω από τα «γκολπόστ» των γηπεδούχων θα είναι ο συνήθης ύποπτος, Αντρέ Τερ Στέγκεν, ενώμπροστά του φαίνεται πως οι πιθανότητες «δίνουν» Κανσέλο, Κούντεστα άκρα και Αραούχο, Κουμπαρσί στο κέντρο της άμυνας. Η μεσοεπιθετική γραμμή θα αποτελείται πιθανότατα από Πέδρι Ντε Γιονγκ αλλά και τον Γερμανό μαέστρο, Γκουντογκάν. Μπροστά ο Λεβαντόφκικαι δίπλα του ο Ραφίνια -μετά την εκπληκτική εμφάνιση στον πρώτο αγώνα- ενώ από την άλλη θα είναι ένα από τα «πιτσιρίκια ανακάλυψη»του Τσάβι, ο Λαμίν Γιαμάλ. 

Από την πλευρά του, ο άλλοτε προπονητήες των Μπλαουγκράνα και νυν «μαέστρος» της Παρί Σεν Ζερμέν, Ενρίκε, θα παρατάξει τα μεγάλα του αστέρια για να «κλέψει» την νίκη. 

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι-χωρίς αμφιβολία- ο Ντοναρούμα, ενώ μπροστά του θα βρίσκονται οι Νούνο Μέντεζ, Χακίμι, Λούκας Ερναντέζ και ο αρχηγός τους, Μαρκίνιος. Στη μεσαία γραμμή θα παρατάξει τον Βιτίνια, Φαμπιάν Ρουίζ αλλά καιτον νεαρό Ζαίρ Εμερί. Φυσικά στο ένα άκρο της επίθεσης θα είναι ο Εμπαπέ ενώ στο άλλο θα βρίσκεται ένας πρώην παίκτης των «Μπλαουγκράνα», ο Ντεμπελέ (σ.σ. ο οποίος αποδοκιμάστηκε απόοπαδούς της Μπαρτσελόνα, φτάνοντας στο ξενοδοχείο της Παρί στην Βαρκελώνη). Τέλος, στην κορυφή φαίνεται ότι θα είναι για ακόμα έναπαιχνίδι ο Γκονσάλο Ράμος.

Το 2-3 του πρώτου αγώνα έχει αφήσει όλα τα σενάρια ανοιχτά για τηνπρόκριση. Με τις δύο ομάδες να κλείνουν τις ανοιχτές υποχρεώσειςτους σήμερα 16/4 στις 22:00 το βράδυ, στη Βαρκελώνη. Ο αγώνας θα μεταδωθεί απο την Cosmote TV.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.