Χρυσούλα Μουρτίκα
18 Sep
18Sep

Ο Έντρικ έγραψε ιστορία στο πρώτο του παιχνίδι στη διοργάνωση του Champions League και πλέον το όνομά του θα γραφτεί στα χρυσά βιβλία της ιστορίας της ομάδας του. Το χθεσινό βράδυ, έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης με τη φανέλα της Ρεάλ.

Ο νεαρός άσος πέτυχε το πρώτο του γκολ στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση, ένα γκολ με ιδιαίτερη σημασία, αφού πλέον το όνομά του είναι γραμμένο στα ρεκόρ. Ξεπέρασε τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης, Ραούλ και πλέον στην λίστα των νεώτερων σκόρερ είναι πρώτο το δικό του όνομα.

Ο 18χρονος μετακόμισε στην Μαδρίτη το φετινό καλοκαίρι και το ξεκίνημα που πραγματοποιεί στη φετινή σεζόν δείχνει ότι θα είναι άλλο ένα wonderkid στην ιστορία της ομάδας του.

Ένας μύθος της Ρεάλ, ο Ραούλ, κατείχε το ρεκόρ του νεότερου παίκτη, που σκόραρε ποτέ σε Champions League με την φανέλα αυτή, από το 1995 και το παιχνίδι της ομάδας του απέναντι στην Ουγγρική Φερεντσβάρος. Ο αγώνας είχε λήξει 6-1 και ο τότε επιθετικός της «Βασίλισσας» -σε ηλικία 18 χρόνων, 3 μηνών και 21 ημερών είχε πετύχει 3 γκολ. 

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός Έντρικ, χθες σφράγισε τη νίκη της Ρεάλ με 3-1, απέναντι στη Στουτγκάρδη και προσπέρασε τον Ισπανό, αφού είναι σε ηλικία 18 χρόνων, 1 μήνα και 27 ημερών. Ο επιθετικός του Κάρλο Αντσελότι ήρθε στη ομάδα για να συμπληρώσει το παζλ της απίστευτης μέσο-επιθετικής γραμμής και να κατακτήσει τίτλους με αυτή. 

Στη λίστα αυτή μετά τον Έντρικ και τον Ραούλ ακολουθούν ονόματα όπως ο Ροντρίγκο, Νίκο Παζ, Βινίσιους, Σέρχιο Ράμος (σ.σ. στο παιχνίδι της Ρεάλ με τον Ολυμπιακό, το 2005, που ηττήθηκε η Ρεάλ με 2-1), Τζούντ Μπέλιγχαμ κλπ. Τα νεαρά αστέρια της «Βασίλισσας» γράφουν τη δική τους ιστορία.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.