Άρης Μήλιος
17 Apr
17Apr

Η Παρί Σεν Ζερμέν ισοπέδωσε με 4-1 τους Καταλανούς και πέρασε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Champions League. Επόμενος σταθμός η Βεστφαλία!

Ήταν ένα ματς που τα είχε όλα. Όπως άλλωστε και το πρώτο παιχνίδι μεταξύ τους. Το μόνο που άλλαξε ήταν το αποτέλεσμα. Αυτήν την φορά οι Παριζιάνοι ήταν ο "θύτης" και οι Καταλανοί το "θύμα" με την παρέα του Εμπαπέ να παίρνει εκδίκηση για την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας στο Παρκ Ντε Πρενς.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση θέλοντας να ισοφαρίσει από νωρίς το εις βάρος της συνολικό σκορ. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το γαλλικό ρίσκο και βρήκαν το γκολ με τον συνήθη ύποπτο Ραφίνια στο 12'.

Και ενώ οι Ισπανοί με φτερά στα πόδια πίεζαν και για το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε εν μέρει την υπόθεση πρόκριση στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης έγινε κάτι που άλλαξε άρδην την ροή του παιχνιδιού. Ο Αραούχο γκρέμισε τον Μπαρκολά στα όρια της μεγάλης περιοχής με αποτέλεσμα να αποκομίσει την κόκκινη κάρτα και να αφήσει την ομάδα του με 10 παίχτες.

Οι φιλοξενούμενοι μη θέλοντας να αφήσουν την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε ανεκμετάλλευτη αύξησαν την πίεση τους και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με γκολ του Ντεμπελέ το οποίο μέτρησε κατόπιν παρέμβασης του VAR.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γάλλοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Έτσι δεν άργησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τρομερό σουτ του Βιτίνια στο 54'. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την αποβολή του Τσάβι και την απομάκρυνση του από τον πάγκο των Μπλαουγκράνα έδειχναν ότι η Παρί θα καταφέρει να αποδράσει από την Βαρκελώνη, πράγμα που έγινε.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε αφού βρήκε σκορ πρόκρισης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εμπαπέ στο 61', κατάφερε να επιβιώσει της πίεσης και να σφραγίσει την εμφατική νίκη και το εισιτήριο για τα ημιτελικά με κοντινό πλασέ του Γάλλου Σούπερ- Σταρ στο 90'. 

Επόμενη αντίπαλος των Γάλλων στον δρόμο για το Γουέμπλει η Μπορούσια Ντόρτμουντ που υπέταξε την Ατλέτικο Μαδρίτης με 4-2 στο Signal Iduna Park. 

Το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για τις 30/04 στις 22:00. 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.