Χρυσούλα Μουρτίκα
01 May
01May

Η Ρεάλ για ακόμα μία φορά αποδείχτηκε πολύ σκληρή για να «πεθάνει». Οι ελάχιστες φάσεις που έκανε (σ.σ. όπως και στο παιχνίδι του προημιτελικού με την Σίτι) ήταν αρκετές για να φύγει από την Γερμανία με την ισοπαλία και το 2-2 «στην τσέπη».

Ο αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες έδωσε την έναρξη στα ημιτελικά του Champions League για την φετινή σεζόν, με την ομάδα του Κάρλος Αντσελότι να κάνει τη δουλειά και να επιστρέφει στο «σπίτι της» για την ρεβανς.

 Η κακή παράδοση των Γερμανών (σ.σ. τρεις συνεχόμενες ήττες για την ομάδα του Μονάχου στην έδρα της) απέναντι στους Ισπανούς έλαβε τέλος αλλά όχι με νίκη όπως θα ήθελαν οι «Βαβαβροί» σήμερα. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για 8η φορά σε τελική τετράδα του UEFA Champions League, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα –χαρίζοντας και πάλι τρομερό θέαμα.

 Οι «Βαυαροί υπερασπίστηκαν το σπίτι τους και έκαναν ότι μπορούσαν για να πάνε στη Μαδρίτη με πλεονέκτημα αλλά δεν τα κατάφεραν και εκεί όλα θα ξεκινήσουν από την αρχή. Από την άλλη η Ρεάλ γυρίζει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ελπίζοντας σε μία ακόμα πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, θέλοντας να πάρει πίσω το στέμμα από την περσινή κάτοχο του τίτλου Μάντσεστερ Σίτι. 

Α’ Ημίχρονο 

Ο αγώνας ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις αλλά με αναγκαστικές αλλαγές και για τους δύο προπονητές. Ο Αντσελότι δεν είχε στη διάθεση του Καρβαχάλ (σ.σ. συμπληρωμένες κίτρινες κάρτες) και Αλάμπα λόγω τραυματισμού, ενώ από την πλευρά του ο Γερμανός τεχνικός είχε περισσότερους «μπελάδες», αφού εκτός έμειναν οι Κομάν, Ντε Λιχτ, Μάρουσιτς και Σαρ. 

Ο κόσμος από το πρώτο λεπτό προσπάθησε να σπρώξει τους «Βαυαρούς» και αυτοί με τη σειρά τους προσπάθησαν να μπουν στο παιχνίδι δυναμικά. Ήδη στο 7’ είχαν 2 τελικές στον στόχο. Στα πρώτα λεπτά προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ατμόσφαιρα και το γήπεδο τους με συνεχόμενο σφυροκόπημα στην περιοχή του Λούνιν, αλλά η Ρεάλ δεν άφηνε πολλούς χώρους -παίζοντας με δύο γραμμές άμυνας έξω από αυτήν. 

Στο 18’ η Ρεάλ έκανε την πρώτη της απόπειρα για κατοχή και κυκλοφορία μπάλας, κερδίζοντας έτσι και το πρώτο της κόρνερ, που όμως δεν απέφερε καρπούς, αφού τελικά το σπατάλησε ο Βινίσιους με ένα άστοχο σουτ. Δεν χρειάζονται όμως πολλές ευκαιρίες στην «Βασίλισσα» και το γκολ δεν άργησε να έρθει, αφού στο 24’ -μετά από εκπληκτική κάθετη πάσα στον χώρο - ο Τόνι Κρος έκοψε την άμυνα των Γερμανών στη μέση και έβγαλε τετ-α-τετ τον Βινίσιους, που αυτή την φορά δεν έχασε την ευκαιρία. Ο Βραζιλιάνος βρήκε δίχτυα και νίκησε τον πολύπειρο Νόιερ, αφού δεν κατάφερε να τον σταματήσει ούτε ο Κιμ αλλά ούτε και ο Ντάιερ –αυτή τη φορά- στην προσπάθειά τους να τον κυνηγήσουν. 

Η Μπάγερν συνέχισε να πιέζει ακόμα περισσότερο μετά το γκολ που δέχτηκε, αλλά δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Λούνιν μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στο 35’ η Ρεάλ βρέθηκε στα καρέ του Γερμανού τερματοφύλακα, χωρίς όμως να αλλάζει κάτι στο σκορ και το 0-1 να παραμένει. Από την άλλη στο 42’ είχε την ευκαιρία του και ο Χάρι Κέιν με ένα στημένο φάουλ έξω από την περιοχή των «Μαδριλένων», αλλά το δυνατό του σουτ πέρασε άουτ –χωρίς να ανησυχήσει τον Ουκρανό τερματοφύλακα. Ο Τουρπέν έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με την Ρεάλ να προηγείται (σ.σ. καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει ηττηθεί σε παιχνίδι που σφυρίζει ο Γάλλος διαιτητής). 

Β’ ημίχρονο 

Στην επανάληψη ο Τόμας Τούχελ έκανε την πρώτη του αλλαγή με τον Γκορέτσκα να μην επιστρέφει από τα αποδυτήρια και στην θέση του να μπαίνει ο Ραφαέλ Γκερέιρο. Ο Σανέ πήρε την μπάλα στα πόδια του και ανέλαβε δράση, έφτασε στην περιοχή των Ισπανών και αφού είδε ότι δεν γίνεται αλλιώς το «πήρε πάνω του». Με δυνατό σουτ μετά από ντρίπλα μέσα στην περιοχή, έκανε το 1-1 με τον Λούνιν να μην μπορεί να αντιδράσει και να μαζεύει την μπάλα από τα δίχτυα του.

Οι Γερμανοί εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την ατμόσφαιρα και το «μομέντουμ» μετά το 1-1 και μέσα σε λίγα λεπτά γύρισαν το παιχνίδι. Ο Μουσιάλα –ο διεθνής άσος- σε μία προσπάθεια του να μπει στην αντίπαλη περιοχή δέχτηκε αντικανονικό μαρκάρισμα από τον Λούκας Βάσκεζ και έστειλε την ομάδα του στην άσπρη βούλα. Ο Κέιν πήρε την ευθύνη και έδωσε το προβάδισμα στην Μπάγερν με ανατροπή -εντός 5 λεπτών- και το σκορ πια στο  2-1. 


Στο 65’ ο Αντσελότι αποφάσισε να κάνει την πρώτη του αλλαγή με τον Καμαβινγκά να περνάει σε θέση στόπερ αντί του Νάτσο, ενώ δέκα λεπτά αργότερα αποφάσισε να φρεσκάρει και το κέντρο του, με τους Μόντριτς και Μπραχίμ Ντιάζ να μπαίνουν στις θέσεις των Μπέλιγχαμ και Κρος αντίστοιχα. Από την πλευρά του ο Τούχελ έριξε στο παιχνίδι και τον Γκνάμπρι αλλά δεν «βγήκε» η επιλογή του αυτή. 

Ο κόσμος με την φωνή προσπάθησε να σπρώξει την ομάδα για ένα ακόμα γκολ, ένα γκολ που τελικά όχι μόνο δεν ήρθε στην συγκεκριμένη στιγμή, αλλά αντιθέτως, σε μία προσπάθεια του Ροντρίγκο να ντριπλάρει στην περιοχή του Νόιερ, κέρδισε πέναλντι από τον Κιμ, το οποίο φυσικά ο Βινίσιους μετέτρεψε σε γκολ στο 83’ και ξαφνικά έβαλε την ρεάλ και πάλι στο παιχνίδι. 


Το παιχνίδι δεν είχε κάποια σημαντική φάση μετά την ισοφάριση του Βινίσιους  και οι δύο ομάδες καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου την επόμενη εβδομάδα ξεκινώντας και πάλι από το μηδέν, με την Ρεάλ να έχει το προβάδισμα, αφού έφυγε αλώβητη από την «Αλιάνζ Αρένα» και καλείται να παίξει μπροστά στον κόσμο της για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.