Χρυσούλα Μουρτίκα
19 Sep
19Sep

Η κόκκινη κάρτα του Έρικ Γκαρσία στο 11' φάνηκε καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα, αφού όσο και αν το πάλεψαν οι παίκτες του Χάνσι Φλικ δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την ταχύτητα και την υπεροχή της αντιπάλου. 

Η ομάδα από το Πριγκιπάτο έκανε το καθήκον της απέναντι σε μία σκληρή ομάδα, που φέτος μετρούσε μόνο νίκες. Από την άλλη πλευρά, το έργο του Φλικ ήταν αρκετά δύσκολο, αφού είδε την ομάδα του να μένει με δέκα παίκτες από το 11ο λεπτό.

Ο αγώνας 

Η πρώτη τελική στο παιχνίδι ήρθε από την Μονακό στο 7’ από τον Μπεν Σεχίρ, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Τερ Στέγκεν. Ελάχιστα λεπτά μετά όμως, ένα λάθος του Γερμανού τερματοφύλακα προκάλεσε την κόκκινη κάρτα του Έρικ Γκαρσία. Ο Ισπανός αμυντικός έκοψε αντικανονικά τον αντίπαλό του και αποβλήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. 

Οι Γάλλοι απείλησαν στο 15’ με ένα δυνατό σουτ του Εμπολό, αλλά το γκολ ήρθε 2 λεπτά μετά. Μετά την αποβολή η Μονακό πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και δεν άργησε να βρει και το πρώτο της τέρμα με τον Ακλιούς. Στο 17’ ο νεαρός Γάλλος ντρίμπλαρε όσο χρειαζόταν, για να σουτάρει και να νικήσει τον τερματοφύλακα των «Μπλαουγκράνα». Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ της Μονακό Στο Champions League από το 2018 και μετά.

Στο 27’ ο Εμπολό πραγματοποίησε άλλη μία τελική, καταλήγοντας όμως το σουτ και πάλι στην αγκαλιά του Τερ Στέγκεν. Ένα λεπτό μετά ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε και πάλι τα μαγικά του και ισοφάρισε το παιχνίδι για την Μπαρτσελόνα. Μία βαθιά μπαλιά από τον Κασάδο ήταν αρκετή για τον Γιαμάλ, που πάτησε περιοχή και σκόραρε χαρακτηριστική άνεση. 

Τέσσερα λεπτά μετά, η ομάδα του Χάνσι Φλικ βρέθηκε μία ανάσα μακριά από την ανατροπή του σκορ. Ο Αλεχάντρο Μπάλντε πάτησε περιοχή και γύρισε την μπάλα  προς την εστία, αλλά έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι. 

Με την συμπλήρωση των 45’ ο Σαλισού βρέθηκε μπροστά στο 2-1, αλλά δεν κατάφερε να ακουμπήσει τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα. Ο Κουμπαρσί με δύο σωτήριες επεμβάσεις μέσα στην περιοχή , σε Εμπολό και Μιναμίνο, έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς να αλλάξει κάτι στο σκορ. 

Β’ ημίχρονο    

Ο προπονητής της Μονακό επιστρέφοντας από τη διακοπή του ημιχρόνου ρίχνει στο παιχνίδι τον Γκολόβιν, βγάζοντας τον Λαμίν Κμαρά, που μέχρι και την έναρξη του αγώνα ήταν αμφίβολος. Χωρίς σημαντικές φάσεις ξεκίνησε το δεύτερο μισό του αγώνα, με την πρώτη καλή ευκαιρία να έρχεται στο 57' με ένα σουτ του Βάντερσον, που απομάκρυνε ο Γερμανός γκολκίπερ.

Στο 71' ο Ιλενικιενά πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μονακό στο Champions League και κάνει το 2-1 για τους Μονεγάσκους. Ο επιθετικός της Μονακό έφυγε ταχύτατα από τη μεσαία γραμμή και ο Ινίγκο Μαρτίνεθ όσο και αν τον κυνήγησε, δεν κατάφερε να τον σταματήσει.

Η ομάδα του Χιούτερ έψαξε το τρίτο γκολ για να σφραγίσει τη νίκη της και τους 3 βαθμούς, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 85' ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι για ανατροπή από τον Ινίγκο Μαρτίνεθ, αλλά με την παρέμβαση του VAR άλλαξε την απόφασή του.

Οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια μετά το σφύριγμα της λήξης, με την Μονακό να κρατά σαν φυλαχτό τους 3 πολύτιμους βαθμούς και να κοιτά μπροστά για τα επόμενα παιχνίδια. Από την πλευρά της, η Μπαρτσελόνα αφήνει πίσω αυτό το κακό παιχνίδι και αναζητήσει στους επόμενους αγώνες τους βαθμούς για να προκριθεί στους «16» του League Phase.  


Τα υπόλοιπα παιχνίδια: Αταλάντα- Άρσεναλ 0-0

Ατλέτικο Μαδρίτης- Λειψία 2-1 (4' Σέσκο, 28' Γκριεζμάν, 90+2 Χιμένεθ)

Μπρεστ- Στούρμ Γκρατς 2-1 (23' Μαγκνέτι, 45+1' αυτογκόλ, 56' Σιμα)

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.