Χρυσούλα Μουρτίκα
18 Sep
18Sep

Το φετινό Champions League με την καινούργια του μορφή έχει πάρει φωτιά και οι ομάδες προσαρμόζονται στη νέα μορφή και τα δεδομένα του. Η Σπάρτα Πράγας επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση επί της Σαλτσμπουργκ, ενώ Μπολόνια και Σαχτάρ Ντόνετσκ μοιράστηκαν από έναν βαθμό.

Η ομάδα του Φρις Λάρς έκανε το καθήκον της με ευκολία και πήρε 3 πολύτιμους βαθμούς από τον αγώνα με την αυστριακή ομάδα, αφήνοντας την στο μηδέν. Οι Τσέχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης με τον Κάαν Καίρινεν, αφού ο τερματοφύλακας απέκρουσε το σουτ του Λούκα Χαρασλιν και η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Δανού, που δεν σπατάλησε την ευκαιρία. 

Στο 17' η Σάλτσμπουργκ ισοφάρισε, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ και το σκορ δεν άλλαξε. Λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο η Σπάρτα Πράγας όμως έκανε το 2-0, με τον Βίκτορ Ολατούντζι και δεν άφησε πολλές ελπίδες στον αντίπαλο. 

Οι Τσέχοι τελείωσαν το παιχνίδι στο 58' με τον Καζίμ Λάτσι να κάνει το 3-0, όπου ήταν και το τελικό σκορ. Οι Αυστριακοί έμειναν χωρίς βαθμό και πλέον κοιτάζουν το επόμενο παιχνίδι τους, ενώ οι παίκτες του Λαρς φεύγουν με τους 3 βαθμούς «στην τσέπη» και δεν αντιμετωπίζουν τον επόμενο αντίπαλο.

Από την άλλη πλευρά, οι δύο ομάδες έμειναν στη λευκή ισοπαλία και μοιράστηκαν από έναν βαθμό, χάνοντας και οι δύο έδαφος για τη συνέχεια της φάσης αυτής. Στο 22', ο Σουντάκοφ έχασε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, αστοχώντας από τη λευκή βούλα. 

Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ και έμειναν στο 0-0, ένα σκορ που δεν βολεύει καμία από τις δύο ομάδες. Μπολόνια και Σαχτάρ έμειναν πίσω στο κυνήγι της επόμενης φάσης.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.