Λευτέρης Τσαχουρίδης
23 Jun
23Jun

Οι Κριστιάν Γκολομέεβ και Μάριος Στέργιος Μπίλας δεν ήταν οι μόνοι που κατάφεραν να κάνουν το 1-2, αφού λίγο αργότερα Απόστολος Χρήστου και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις στα 100μ. ύπτιο.

Ο Χρήστου κατάφερε να σημειώσει χρόνο 52.23 πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, από κοντά ήταν και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης που με 52.83 κατέρριψε το ατομικό του ρεκόρ.

Την τριάδα των μεταλλίων συμπλήρωσε ο Πολωνός Κσαβέρι Ζελτιάκοβ.

Οι δύο Έλληνες κολυμβητές μετά την τρομερή κούρσα τους μίλησαν στην κάμερα της ΕΡΤ, όπου και δήλωσαν αναλυτικά:

Απόστολος Χρήστου:

Για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου:

"Είναι το πρώτο χρυσό στα 100 ύπτιο. Συνέχεια βρίσκομαι στο βάθρο από το 2016 αλλά ήταν η πρώτη φορά στο χρυσό. Είναι ένας πολύ ενθαρρυντικός χρόνος για το Παρίσι".

Για την κούρσα που έκανε:

  "Κατάλαβα ότι ήμουν κοντά με τον Βαγγέλη. Ένιωσα την κούραση να με καταβάλλει, αλλά είδα το χρόνο και ήταν πολύ καλή η κούρσα".

Για το 1-2 που κατάφεραν να κάνουν Γκολομέεβ και Μπίλας:

  "Το είδα και είπα μας προλάβανε. Ήμουν σίγουρος ότι θα το κάναμε και εμείς. Ήμασταν πολύ καλά. Είναι πολύ ευχάριστο που το κάνανε με καλούς χρόνους". 

Βαγγέλης Μακρυγιάννης:

Για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου:

"Είμαι πολύ χαρούμενος, ήταν πολύ ωραία εμπειρία να κολυμπάει μαζί του. Με τράβηξε πάρα πολύ. Ελπίζω για κάτι καλό στο Παρίσι".

Για το 1-2 των Γκολομέεβ και Μπίλα:

  "Ανατρίχιασα. Είδα τον Μπίλα από το "8" να κάνει τρελή κούρσα. Ήταν το πιο πετυχημένο ευρωπαϊκό μακράν και κάναμε μια πολύ καλή κούρσα".

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.