12 Nov
12Nov

Μεγάλος νικητής του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας αναδείχθηκε ο Κενυάτης Έντουιν Κίπροπ Κίπτο, κάνοντας νέο ρεκόρ διαδρομής με 2:10:34. Πρώτος από πλευράς Ελλήνων ο Παναγιώτης Καραΐσκος.

Ο 34χρονος Ολυμπιονίκης Έντουιν Κίπροπ Κίπτο ήταν ο θριαμβευτής του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Ο Κενυάτης ήταν το μεγάλο φαβορί και ουσιαστικά δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στη διάρκεια της διαδρομής, μπαίνοντας από την αρχή στο γκρουπ που οδηγούσε την κούρσα. 

Μάλιστα, έκανε και νέο ρεκόρ διαδρομής με 2:10:34. «Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που με κάλεσαν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος, δεν περίμενα να κάνω το ρεκόρ. Πίεσα πάρα πολύ και τα κατάφερα», είπε ο Κίπτο μετά το τέλος του Μαραθωνίου. 

Από την άλλη, πρώτος Έλληνας ήταν ο Παναγιώτης Καραΐσκος με χρόνο 2:22:36, που κατάφερε να ξεπεράσει τον περσινό νικητή Χαράλαμπο Πιτσώλη και να τον αφήσει στη δεύτερη θέση. 

«Είναι η ένατη συμμετοχή μου, είναι το τέταρτο μετάλλιο μου. Ήξερα ότι ήμουν σε καλή κατάσταση και ήθελα να το επιβεβαιώσω στην κούρσα. Από αύριο αρχίζουν οι καινούριοι στόχοι», ανέφερε ο Παναγιώτης Καραΐσκος μετά την επιτυχία του.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.