Μάριος Γαντζούδης
04 Mar
04Mar

Κλίμα εμφυλίου στην Red Bull μετά και τις δηλώσεις Jos Verstappen

Γράφει ο Μάριος Γαντζούδης

Και ενώ η κατάσταση στην Red Bull θα έπρεπε να είναι καλή μετά την επιβλητική νίκη Verstappen και το 1-2 στο Μπαχρέιν , ήρθαν οι δηλώσεις του μπαμπά Verstappen να δώσουν βαρύ χτύπημα στο εσωτερικό του Αυστριακού γίγαντα. Σε δηλώσεις του λίγες ώρες μετά από άλλον ένα θρίαμβο του γιού του δήλωσε στις De Telegraaf και Daily Mail πως : ''Η ομάδα κινδυνεύει να διαλυθεί . Δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι , θα εκραγεί η κατάσταση. Ο Horner παριστάνει το θύμα , ενώ είναι εκείνος που προκαλεί προβλήματα .''

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Ο Jos Verstappen θέλει το ''κεφάλι'' του Christian Horner και πλέον η κατάσταση που ξεκίνησε με την κατηγορία γυναίκας εργαζομένης στην Red Bull για απρεπή συμπεριφορά εναντίον του Horner πλέον εξελίσσεται σε εμφύλιο πόλεμο εντός της ομάδας . Όλα αυτά και ενώ λίγο μετά την επίσημη αθώωση του Horner μια ανώνυμη πηγή διέρρευσε στοιχεία της έρευνας σε υπεύθυνους , μέσα και αντίπαλους, τα οποία ο Horner δεν σχολίασε για το εάν είναι αυθεντικά και μάλιστα σε επίμονες ερωτήσεις των Media στο Μπαχρέιν ένας εκπρόσωπος της Red Bull σταμάτησε τέτοια ερώτηση.

Ο Horner δείχνει αγέρωχος απέναντι σε όλα αυτά καθώς δήλωσε επανειλημμένα ότι θα μείνει ως επικεφαλής της Red Bull , ενώ σε μια δήλωση προθέσεων εμφανίστηκε μαζί με την σύζυγό του στο Paddock του Μπαχρέιν.

Σημαντικές λεπτομέρειες αποτελούν βεβαίως πως από την αρχή της κατηγορίας εναντίον του Horner υπήρχαν υπόνοιες για την εμπλοκή Verstappen ,καθώς εάν θυμάστε η όλη ιστορία ξεκίνησε μαντέψτε από που..... από την De Telegraaf ! Μάλιστα φήμες (τις οποίες δεν υιοθετούμε ως Μπαλαδόφατσες) λένε ότι η κατήγορος του Horner και ο Jos είχαν.... προηγούμενα. Ο Jos βεβαίως δεν είναι και το καλύτερο παιδί καθώς έχει βεβαρυμμένο παρελθόν (μια γρήγορη αναζήτηση στο google θα σας πει πολλά) .

ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΞ 

Μετά και την έναρξη πριν λίγο καιρό της επίσημης έρευνας εναντίον του Horner ήδη υπήρχε η ατμόσφαιρα πως το αυστριακό κομμάτι της επιχείρησης ,ο διευθυντής της ευρύτερης Red Bull, Oliver Mintzlaff και ο Helmut Marko ήθελαν ήδη τον Horner εκτός ομάδας. Πλέον ξεκάθαρα στο ''πλευρό'' τους είναι και ο Jos Verstappen . Από την άλλη ο Horner φημολογείται ότι έχει την στήριξη του εργοστασίου στο Milton Keynes καθώς και την απόλυτη στήριξη του Ταϊλανδικού μέρους της Red Bull και του Chalerm Yoovidhya που κατέχει το 51% της Red Bull GmbH . 

Ενδιαφέρον όμως θα έχει η επίσημη (εάν υπάρξει) τοποθέτηση του Max Verstappen. Ο Ολλανδός 3 φορές πρωταθλητής μετά τις κατατακτήριες έδειξε να στηρίζει τον Horner ,όμως όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι μόνο και δεν υπαινίχθηκε ούτε σχολίασε κάτι άλλο. Όμως θα πρέπει να μάθουμε εάν ο Max θα πάρει την μεριά του πατέρα του ή εάν θα μείνει πιστός στον Horner .

VERSTAPPEN - MERCEDES?

Ένα τελευταίο γεγονός που ίσως να φέρει τα πάνω-κάτω στον κόσμο της F1 ήταν η τοποθέτηση του Jos Verstappen πως εάν ο Horner μείνει τότε ο Max μάλλον θα φύγει από την Red Bull. Όλοι αυτό ενώ οι κάμερες έπιασαν τον Jos να συζητάει κάτι... με τον Toto Wolff. Βεβαίως όταν ρωτήθηκε περί αυτού ο Wolff δήλωσε πως είναι φίλοι από παλιά και απλά είχαν μια τυπική συζήτηση. Όταν όμως ρωτήθηκε επίμονα για το εάν θα μπορούσε ο Max να πάει ποτέ στην Mercedes , ο Wolff είπε :'' Δεν το αποκλείω. Όλα είναι πιθανά ''


ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ GAME OF THRONES?

Αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι μεταξύ των φατριών Horner και Verstappen ίσως αποδειχθεί καταστροφικό για την Red Bull εάν δεν λυθεί σύντομα. Φήμες λένε ότι θα συγκαλεστεί έκτακτο συμβούλιο εντός ομάδας πριν τον αγώνα στην Σαουδική Αραβία. Ίσως και την ώρα που θα διαβάζετε αυτό το άρθρο να έχει γίνει κάτι το συνταρακτικό . 

Το παρελθόν έχει να μας δώσει παραδείγματα . Πριν σχεδόν 20 χρόνια ένα παρόμοιο σκηνικό , χωρίς τόση δημοσιότητα ελέω απουσίας των social media εκτυλίχτηκε στο εσωτερικό της Ferrari μεταξύ της πλευράς Luca di Montezemolo και της τριάδας Schumacher-Brawn-Todt καθώς όπως φημολογούταν (και ακόμη παραμένει ανεπιβεβαίωτο επισήμως) ο πρώτος ήθελε να αρπάξει την ισχύ από τους 3 ''ιεράρχες'' του Maranello . Τα σκηνικά που εκτυλίχθηκαν το 2006 στην Ferrari δείχνουν τι μπορεί να συμβεί και στην περίπτωση Horner. Ίσως σε κάποιο αφιέρωμα στο σύντομο μέλλον εξετάσουμε εκείνη την ιστορία . Για την ώρα μείνετε συντονισμένοι στο Mpaladofatses.gr και στα Social μας για τα τελευταία νέα από τον μαγικό κόσμο της F1 !

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.