Σπύρος Γραμμένος
29 Apr
29Apr

Την κατάσταση στο Παναθηναϊκός - Άρης και όχι μόνο σχολίασε ο Σπύρος Γραμμένος.


Άλλη μια αγωνιστική έφτασα στο τέλος της, με μοναδικούς νικητές τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Σε ένα εύκολο απόγευμα οι Πειραιώτες πήραν το παιχνίδι κόντρα στην Λαμία,  ενώ ο ΠΑΟΚ σε ένα ντέρμπι με ανάμεικτα συναισθήματα κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΚ. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός… έκανε «δέκα βήματα πίσω».

Το φετινό πρωτάθλημα όπως βλέπουμε όλοι είναι πολύ πιο συναρπαστικό από την περσινή χρονιά. Τέσσερις ομάδες διεκδικούν τον τίτλο ενώ έχει μείνει πολύ λίγο ακόμα για να φτάσει στο τέλος του. Στην 8η αγωνιστική των playoff της Stoiximan Super League είδαμε ωραία παιχνίδια, αλλά… θα αναφερθούμε και στα εξωαγωνιστικά που συνέβησαν.

Το ντέρμπι «Δικεφάλων» και η επικράτηση, «έκπληξη» του Άρη κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Άρη στην Λεωφόρο, μόλις στο 2’ με γκολ του Σαμόρα. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου κατάφερε να πάρει το ματς από πολύ νωρίς, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει να μην μπορεί να το γυρίσει. Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ για άλλη μια φορά έδειχνε ντεφορμέ. Προσωπικά αυτό που είδαμε εχθές αλλά και την Τετάρτη κόντρα στην ΑΕΚ, δεν θύμιζε Παναθηναϊκό… Μια ομάδα φοβισμένοι στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά που δεν ήξερε που πατάει και που βρίσκεται.

Από την άλλη προσπαθώ να καταλάβω τι προσπαθούσε να πετύχει ο Τούρκος τεχνικός, πραγματικά αυτό που είδαμε ήταν από ένα σημείο και μετά το λεγόμενο «γιούργια». Έβαλε Γερεμέγεφ μέσα, έβαλε Σπόραρ είχε και τον Ιωαννίδη, όμως το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να βρει γκολ. Η ομάδα του Έλληνα τεχνικού κλείστηκε αρκετά πίσω θέλοντας να κράτηση το αποτέλεσμα και τα κατάφερε. Κρίμα για τον Παναθηναϊκό, γιατί ήταν μια πολύ δουλεμένη ομάδα που πλέον παραπατάει και… κοιτάζει ακόμα  και την τέταρτη θέση. Τώρα πάνω στο κομμάτι του Φώτη Ιωαννίδη. Είδαμε το περιστατικό που δημιουργήθηκε στο πάρκινγκ του γηπέδου, με τον Έλληνα επιθετικό να έρχεται σε αντιπαράθεση με έναν «φίλαθλο» του Παναθηναϊκού. Το αν η αντίδραση του Φώτη είναι δικαιολογημένη; Ναι είναι. Ένας ποδοσφαιριστής που έχει πάρει από το χέρι τον Παναθηναϊκό δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά. Όταν έχεις δουλέψει τόσο πολύ έχεις κουραστεί και δίνεις τα πάντα για την ομάδα, είναι λογικό όταν έρχεται κάποιος και σου λέει «δεν τιμάς το τριφύλλι», να αντιδράσεις έτσι.

Στο ματς της Τούμπας είδαμε μετά από αρκετό καιρό, έναν κανονικό ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν χαμπάριασε τίποτα και ήταν σαφώς καλύτερη από την ΑΕΚ. Ένα ματς με ανατροπή πάνω στην ανατροπή γκολ και θέαμα, ότι χρειάζεται να βλέπει κάθε υγιείς φίλαθλος. Η ΑΕΚ έχασε αλλά δεν σημαίνει ότι ξαφνικά δεν υπάρχει στον χάρτη, η ομάδα του Μάτιας Αλμέιδα έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει.

Τώρα για το μετά πάμε σε… άλλη φάση. Όταν είδαμε τον προπονητή της ΑΕΚ να πιάνει κάποιον άλλο από τον λαιμό (ανεξαρτήτως στο που ανήκε), σίγουρα δεν ήταν και το καλύτερο σκηνικό. Δεν γνωρίζω τι προηγήθηκε και πιστεύω πως ο Αργεντινός τεχνικός αποκλείεται, να ξύπνησε το «θηρίο» έτσι απλά από μέσα του οπότε δεν θα πω πολλά. Ωστόσο ότι και να έχει γίνει δεν χειρονομείς και πόσο μάλλον πιάνοντας κάποιον από τον λαιμό. Από εκεί και πέρα δεν είμαι ο νόμος, ούτε η ΕΠΟ για να δώσω ποινές, όμως σίγουρα έγινε κάτι το οποίο δεν πρέπει να ξανά υπάρξει πουθενά και σε κανένα γήπεδο του πλανήτη.

Στο κλείσιμο θα ήθελα να αναφερθώ στο κομμάτι των Ελλήνων οπαδών και θα γυρίσω κάπως στο Ιωαννίδη. Δυστυχώς εμείς οι Έλληνες ξεχνάμε εύκολα τι προσφέρει ο καθένας για την ομάδα του. Το θέμα είναι ότι ξεχνάμε εύκολα και αυτό δεν γίνεται μόνο στο ποδόσφαιρο… ο Νοών Νοείτω.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.