Βαγγέλης Τερζής
29 Jan
29Jan

Ο ΠΑΟΚ έκανε νίκη-μήνυμα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος ενάντια στον Παναθηναϊκό και πλέον απολαμβάνει τη μοναξιά του. Ο Βαγγέλης Τερζής γράφει για τον ασταμάτητο Δικέφαλο του Βορρά που φέτος δεν χαρίζεται. 

Και με άδειο γήπεδο και με κρύο ο ΠΑΟΚ έκανε τη δουλειά του ενάντια στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξε σε όλους τους μνηστήρες του πρωταθλήματος πως φέτος δε θα είναι η ομάδα που θα στερήσει σε κάποιον βαθμούς από το πρωτάθλημα, αλλά θα παλέψει μέχρι τέλους για αυτό. 


Ο ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΝΤΕΣΠΟΝΤΟΦ

Ο Βούλγαρος είναι εξαιρετικός με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα. Αν κάποιος δε γνώριζε για τη μεταγραφή  του το καλοκαίρι στου Θεσσαλονικείς, θα έλεγε πως συνεργάζεται χρόνια με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. 

Η χρόνια του Κιρίλ Ντεσπόντοφ δε μπορεί να αποτυπωθεί μόνο σε νούμερα, αφού μέσα στο γήπεδο κάνει πολλά περισσότερα από όσα καταγράφουν οι στατιστικές του. Ο Λουτσέσκου στο ντέρμπι ενάντια στον Παναθηναϊκό τον επέλεξε αντί του Ζίβκοβιτς και δικαιώθηκε πλήρως. Ο MVP, όπως αποδείχθηκε, της αναμέτρησης  έκανε ότι ήθελε στον αγώνα, δέχθηκε με ευχαρίστηση τις δυο ασίστ του Τάισον και έφτασε τα 8 τέρματα στο πρωτάθλημα, όντας πλέον 3ος σκόρερ πίσω από Μορόν (Άρης) και Μιριτέλο (Αστέρας Τρίπολης). 

Ο Βούλγαρος αποτελεί την κορυφαία καλοκαιρινή μεταγραφή ελληνικής ομάδας, με τα στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού του να τον μεταμορφώνουν σε πρωταγωνιστή του φετινού ΠΑΟΚ. Ο Ντεσπόντοφ σε κάθε παιχνίδι δείχνει την δεινή εκτελεστική του ικανότητα, και το ποδοσφαιρικό "θράσος" που χρειάζεται. Στο πρώτο του τέρμα εκτέλεσε δυνατά στην απέναντι γωνία της εστίας του Ντραγκόφσκι, ενώ στο δεύτερο τελειώνει τη φάση ψυχρά, με κρύο αίμα, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του. 

Ενδεικτικά ο Ντεσπόντοφ στο φετινό πρωτάθλημα έχει 23 τελικές με 3.51 xG μέσο όρο. Τα 8 τέρματα στο πρωτάθλημα είναι η μέχρι τώρα επιβράβευση του σε 17 αγώνες. Να υπενθυμίσουμε πως το απευθείας κόρνερ ενάντια στον Πανσερραϊκό έχει καταγράφει ως αυτογκόλ και δεν έχει πιστωθεί στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. 


Ο "ΕΦΗΒΟΣ" ΤΆΙΣΟΝ

Αν κάποιος αξίζει τα εύσημα, πέρα από τον Κιρίλ Ντεσπόντοφ, τότε αυτός είναι ο Τάισον. Ο Βραζιλιάνος δείχνει φέτος τους λόγους για τους οποίους ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον επέλεξε πέρυσι τον Ιανουάριο. 

Ο 36χρονος εξτρέμ νιώθει ξανά έφηβος αυτή τη σεζόν και τα στατιστικά του το αποδεικνύουν και με το παραπάνω. Με τις δυο ασίστ που έδωσε ενάντια στον Παναθηναϊκό, ο Τάισον έφτασε τις 9 και είναι πρώτος στο φετινό πρωτάθλημα. Ας σταθούμε λίγο όμως στην εμφάνιση του ενάντια στους πράσινους που ήταν εξαιρετική. 

Ο Βραζιλιάνος είχε 34 ενέργειες με τη μπάλα στα πόδια του, 8/10 επιτυχημένες πάσες στην επίθεση και 10 ανακτήσεις της κατοχής σε 72 λεπτά συμμετοχής. Στο πρώτο γκολ διένυσε αρκετά μέτρα με τη μπάλα στα πόδια, την έδωσε στο Ντεσπόντοφ και ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε, ενώ στο δεύτερο τέρμα του Δικεφάλου, εξέθεσε τον Βαγιαννίδη γύρισε τη μπάλα στην περιοχή, ο Σάστρε άφησε έξυπνα και ο Βούλγαρος εκτέλεσε ψυχρά. 

Μετά από την ανάλυση του πρώτου γύρου που είχαμε κάνει κορυφαίος στην αξιολόγηση του ΠΑΟΚ ήταν ο Τόμας Μούργκ. Αυτό όμως έχει αλλάξει, αφού μαζί με την ομάδα του Λουτσέσκου και ο Τάισον ανέβασε ρυθμούς και αποτελεί, πλέον, τον κορυφαίο του ΠΑΟΚ στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Βραζιλιάνος διανύει εξαιρετική περίοδο, απολαμβάνει το ποδόσφαιρο που παίζει, υπό τις οδηγίες του Ρουμάνου τεχνικού και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. 


Ο ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΚΟΤΑΡΣΚΙ 

Ο ΠΑΟΚ είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και δικαιωματικά βρίσκεται στην πρώτη θέση. Το όμορφο ποδόσφαιρο που παίζει επιθετικά του δίνει το δικαίωμα να χαμογελάει, αλλά δε πρέπει να ξεχνάει και τον φύλακα που έχει κάτω από τα γκολπόστ του. 

Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι δείχνει σε όλους πως είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας της Super League. Η απομάκρυνση του Μπρινιόλι από τον Παναθηναϊκό, το κάνει πιο εύκολο και για τον ίδιο στη σχετική συζήτηση. Ο Κροάτης εχθές έδειξε ξανά δείγματα ενός τοπ κλάσης γκολκίπερ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επέμβαση του στην τεράστια ευκαιρία του Μλαντένοβιτς στο 86ο λεπτό, στερώντας στους πράσινους την ισοφάριση. 

Ο 23χρονος Κροάτης τη φετινή σεζόν έχει 54 αποκρούσεις, από τις οποίες οι 24 είναι εντός περιοχής και έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του 9 φορές στο φετινό πρωτάθλημα. Ένα επίσης εξαιρετικό ποσοστό στα στατιστικά του, είναι η ακρίβεια στις πάσες του με ποσοστό της τάξης του 91%. Βρίσκεται πρώτος στη σχετική λίστα με τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς της ΑΕΚ να τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 87%. 

Ο φετινός ΠΑΟΚ πέρα από την καλύτερη επίθεση, κατέχει και την καλύτερη άμυνα με μόλις 15 τέρματα παθητικό. Οι Θεσσαλονικείς διαθέτουν μακράν την καλύτερη αμυντική επίδοση και με το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου είναι με διαφορά και η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Εδώ και αρκετές αγωνιστικές ο Δικέφαλος είναι η πιο απειλητική ομάδα του πρωταθλήματος και ταυτόχρονα αυτή που απειλείται λιγότερο από τον αντίπαλο.

Για ακόμη μια φορά τη φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ έδειξε πως ένα άσχημο αποτέλεσμα, όπως αυτό στο "Βικελίδης" είναι μια άσχημη παρένθεση στη φετινή του πορεία. Το ίδιο είχε συμβεί και κόντρα στην ΑΕΚ στην "OPAP Arena". Ήταν όπως είχαμε πει και η μοναδική ομάδα εκ των διεκδικητών που είχε δώσει όλα της τα ντέρμπι εκτός έδρας. Με τα όμορφα τέρματα ενάντια στον Παναθηναϊκό έδωσε απάντηση στο ερώτημα "Στα ντέρμπι τι γίνεται;" 

Πλέον ο Δικέφαλος, εκτός της ρεβάνς του κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό, έχει δυο παιχνίδια στην "Τούμπα". Και τα δυο είναι ντέρμπι. Το ένα ενάντια στην αήττητη, στα ντέρμπι, ΑΕΚ και το δεύτερο ενάντια στον Ολυμπιακό που ψάχνει να βρει ταυτότητα. Το πρώτο επρόκειτο να είναι και το παιχνίδι της χρονιάς. Μέχρι το επόμενο τουλάχιστον. Show must go on...

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.