Σπύρος Κυπραίος
02 Sep
02Sep

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη στη Λειβαδιά, δείχνοντας θετικό πρόσημο ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, όμως κάποιοι προβληματισμοί συνεχίζουν να υφίστανται.

Η ΑΕΚ επικράτησε με σκορ 0-3 επί του Λεβαδειακού, έχοντας μία καλή εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, εφόσον το γκολ του Κοϊτά λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους ήταν αυτό που ''άνοιξε'' το ματς.

Η Ένωση σίγουρα δεν μπήκε στον αγώνα με την απαιτούμενη ένταση, ενώ οι παίκτες της φάνηκε να δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν μεταξύ τους κατά την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Παραλίγο μάλιστα να υποστεί ένα ακόμα σοκ από τα πολλά των τελευταίων εβδομάδων, όταν ο Στρακόσα έκανε λάθος πάσα, με τον Μουκουντί να σώζει πάνο στην γραμμή την μπάλα μετά το πλασέ του Όζμπολντ. 

Το γκολ - σήμα κατατεθέν του Κοϊτά άλλαξε εντελώς την νοοτροπία με την οποία η ΑΕΚ μπήκε να αγωνιστεί στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Λαμέλα ανέλαβε αρκετές πρωτοβουλίες σε ότι αφορά την ανάπτυξη των κιτρινόμαυρων και το μοίρασμα της μπάλας στις πτέρυγες, ενώ ο Ελίασον έγινε και αυτός πιο κινητικός, βρίσκοντας μάλιστα και δίχτυα με ένα όμορφο σουτ στο 53'. Σκόρερ του 3ου γκολ ήταν ο Γκατσίνοβιτς που βρήκε δίχτυα με κεφαλιά στο 82'. 

Σε ατομικό επίπεδο, ξεκινώντας από τους λιγότερο επιδραστικούς, ο Λιβάι Γκαρσία δυσκολεύτηκε από την αρχή να προσαρμοστεί στις ανάγκες του αγώνα, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ανάγκη της ΑΕΚ για μεταγραφή στην θέση του φορ, η οποία αδιαμφισβήτητα έχει αργήσει να γίνει. Η Ένωση πέρα από τον Λιβάι Γκαρσία δεν έχει τίποτα πέρα από σέντερ φορ ανάγκης, όπως ο Άμραμπατ και ο Τσούμπερ και όλα αυτά γνωρίζοντας το πόσο επιρρεπής σε τραυματισμούς είναι ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο. 

Κατά τα άλλα, οι Μουκουντί και Βίντα παρουσίασαν θετική εικόνα μαζί, ίσως στο επίπεδο της πρωταθληματικής σεζόν, με τον Καμερουνέζο ιδιαίτερα να κάνει την καλύτερη του εμφάνιση από τον Ιανουάριο, όταν και έφυγε για το Κόπα Άφρικα, από το οποίο δεν επέστρεψε σε καλή κατάσταση. 

Αίσθηση προκάλεσαν επίσης η παρουσία Πήλιου και Λαμέλα, με τον Έλληνα μπακ να δικιαώνεται απόλυτα με τις εμφανίσεις του και να δείχνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανωτερότητά του αυτή τη στιγμή στα αριστερά έναντι του Χατζισαφί. Από την άλλη ο Λαμέλα, που ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός, φαίνεται να ενισχύει την ΑΕΚ με την διορατικότητά του στην επίθεση. 

Κατά τα άλλα, ο Περέιρα που πέρασε ως αλλαγή φαίνεται πως χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμα για να βρει ρυθμό, ενώ Λιούμπισιτς και Ρότα πάτησαν καλά στο ματς στο δεύτερο μέρος. 

Μια καλή σε γενικές γραμμές εικόνα για την Ένωση, η οποία όμως συνεχίζει να έχει προβληματικά μονότονη εικόνα στο ξεκίνημα των αγώνων που δίνει.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.