Θανάσης Σχοινάς
27 Feb
27Feb

Ακόμη μια συναρπαστική αγωνιστική της Stoiximan Super League έφτασε στο τέλος της και ο Θανάσης Σχοινάς αναλύει τους έντεκα παίκτες που ξεχώρισαν με την απόδοση τους αυτό το Σαββατοκύριακο. 

Η 24η αγωνιστική είχε αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις με πολλές συγκινήσεις. Είδαμε τον ΟΦΗ να κάνει τη μεγάλη ανατροπή στη Γιάννενα και να ισοφαρίζει τον τοπικό ΠΑΣ σε 2-2 από 2-0, τον Παναθηναϊκό να γκελάρει ξανά εντός έδρας αυτή τη φορά με αντίπαλο την Κηφισιά και τους ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό να δυσκολεύονται αλλά να παίρνουν πολύτιμες νίκες.
Πάμε να δούμε την εντεκάδα που ξεχώρισα για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League. 

Τερματοφύλακας: Αντώνης Τσιφτσής

Ο νεαρός τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη θέση αυτή και έδειξε τις δυνατότητες του στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Απέναντι στους Ερυθρόλευκους είχε 10 αποκρούσεις, με τις 5 μάλιστα να γίνονται εντός της περιοχής του. Ήταν ο κύριος λόγος που ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε τόσο κοντά στο σκόρ και άγχωσε αρκετά την ομάδα του Ολυμπιακού. 

Δεξί μπακ: Ροντινέι

Ο ακραίος οπισθοφύλακας του Ολυμπιακού είχε πολύ καλή απόδοση για ακόμη ένα παιχνίδι τόσο επιθετικά όσο και ανασταλτικά. Επιθετικά, με τις προωθήσεις του αποτελούσε συνεχή «πονοκέφαλο» για τους παίκτες του Αστέρα Τρίπολης.  Με τα τρίγωνα που δημιουργούσε με τους μεσοπειθετικούς του Ολυμπιακού, έμπαινε αρκετά απειλητικά στη περιοχή του Αστέρα Τρίπολης. Έτσι προήλθε  και η καλύτερη του ευκαιρία, όταν βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά νικήθηκε από τον εξαιρετικό τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης, Τσιφτσή. 

Κεντρικός Αμυντικός: Ντομαγκόι Βίντα

Ο στόπερ της ΑΕΚ  ήταν «ηγετικός» για ακόμη ένα παιχνίδι. Ξεκλείδωσε την άμυνα της Λαμίας στο 17’  με όμορφη κεφαλιά ενώ και στις προσωπικές μονομαχίες ήταν απροσπέλαστος. Είχε 100% επιτυχία στις εναέριες μονομαχίες ενώ αρκετά αποδοτικός ήταν και στις μονομαχίες εδάφους καθώς κέρδισε το 50% των μονομαχιών που έδωσε.  Εξαιρετικός ήταν και στη δημιουργία παιχνιδιού από το κέντρο της άμυνας αφού είχε 90% επιτυχία στις εύστοχες πάσες ( 75/83).  

Κεντρικός Αμυντικός: Κωνσταντίνος Θυμιάνης

Ο κεντρικός αμυντικός του Πανσερραϊκού ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης «Πανσερραϊκός - Ατρόμητος». Η παρουσία του στο κέντρο της άμυνας των Σερραίων ήταν στιβαρή και ενέπνεε μεγάλη εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του. Ήταν κέρβερος στους αιθέρες αφού κέρδισε όλες τις εναέριες μονομαχίες (4/4) και «καθάρισε» ακόμη 5 επικίνδυνες φάσεις για την ομάδα του. Εξαιρετικός ήταν και στη δημιουργία παιχνιδιού αφού είχε 89% ευστοχία στις πάσες, έχοντας και 15/17 εύστοχα γεμίσματα.

Αριστερό Μπακ: Σίντκλεϊ

Ο αριστερός οπισθοφύλακας της Λαμίας ήταν ο μόνος διακριθείς σε μία άσχημη βραδιά για την ομάδα του. Τα ανεβάσματα του από την αριστερή πλευρά ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα της ΑΕΚ. Είχε μάλιστα 3 τελικές εντός εστίας με τη μια από αυτές να καταλήγει στα δίχτυα. Και δημιουργικά τα πήγε πολύ καλά αφού είχε 2 key passes στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Αντιμετώπισε αρκετά καλά τον Νόρντιν Άμραμπατ στην πλευρά του καθώς κέρδισε τις 7/9 μονομαχίες που έδωσε αμυνόμενος.  

Κεντρικός Μέσος: Ορμπελίν Πινέδα

Ο Μεξικανός άσος  της ΑΕΚ ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι ένας από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας του. Δημιουργικά ήταν αψεγάδιαστος με 91% στις εύστοχες πάσες (31/34), 1 ασίστ και 2/2 επιτυχημένες ντρίπλες.  Ακολούθησε πιστά το πλάνο του Ματίας Αλμέιδα και στο αμυντικό κομμάτι, στην πίεση ψηλά έχοντας και δύο κλεψίματα απέναντι στη Λαμία.

Κεντρικός Μέσος: Αντρέ Όρτα

Αν μπορούσα να δώσω το βραβείο του MVP της αγωνιστικής σε ένα παίκτη, αυτός θα ήταν ο μέσος του Ολυμπιακού. Ο Όρτα έχει εγκλιματιστεί πλήρως στη νέα του ομάδα και προσφέρει στοιχεία στο παιχνίδι της που δεν είχε μέχρι τώρα.  Στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης είχε 97 επαφές με την μπάλα, έχοντας εντυπωσιακό ποσοστό (96%) στις εύστοχες μεταβιβάσεις.  Συνεχώς προσπαθούσε με κάθετιες μπαλιές να διασπάσει την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης έχοντας 3 key passes με μία από αυτές να καταλήγει ασίστ στον Ελ Καμπί.  Παρά το γεγονός πως  το δημιουργικό παιχνίδι είναι το δυνατό του σημείο, ανταποκρίνεται πολύ καλά και στην πίεση ψηλά του Μεντιλίμπαρ έχοντας 5/8 κερδισμένες μονομαχίες εδάφους.

Κεντρικός Μέσος: Μάρκο Μπάκιτς

Πολύ κοντά στο κυνήγι της θέσης του MVP της αγωνιστικής για μένα είναι ο Μάρκο Μπάκιτς. Ο Μαυροβούνιος μέσος πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες του εμφανίσεις με τη φανέλα του ΟΦΗ στον αγώνα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Με τα 2 του γκόλ συντέλεσε στη μεγάλη ανατροπή της ομάδας του και στην κατάκτηση ενός πολύτιμου πόντου στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Είχε 122 επαφές με την μπάλα, 5 κλέψιματα και 86% ποσοστό ευστοχίας στις πάσες

Δεξί εξτρέμ: Ζίβκοβιτς  

Ο Σέρβος εξτρέμ του ΠΑΟΚ διανύει μια πολύ καλη σεζόν με τα ασπρόμαυρα και το απέδειξε και στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.  Αποτέλεσε την «χρυσή» αλλαγή του Ραζβάν Λουτσέσκου και μέσα στα 27’ λεπτά που αγωνίστηκε πρόλαβε να βάλει το γκόλ που έκανε το 1-2 και γύρισε «τούμπα» το σκόρ αλλά και να μοιράσει μία ασίστ. Κομβικός για ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα για τον «Δικέφαλο του Βορρά» στη μάχη που δίνει για το πρωτάθλημα. 

Αριστερό εξτρέμ: Γιάννης Κωνσταντέλιας

Ο νεαρός ταλαντούχος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ έδειξε για ακόμη ένα παιχνίδι ψήγματα του σπουδαίου ταλέντου. Ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης του ΠΑΟΚ και συνεχώς προκαλούσε με τις ενέργεις του ρήγματα στην άμυνα του Παναιτωλικού. Αυτό αποδεικνύει και το γεγονός πως είχε το απόλυτο στις επιτυχημένες τρίπλες (4/4). Έψαχνε διακαώς το γκόλ, έχοντας ένα ακυρωθέν ως οφσάιντ και ένα όμορφο σούτ στο δοκάρι πρίν χριστεί σκόρερ με όμορφο πλασέ.

Κεντρικός επιθετικός: Ελ Καμπί

 Ο Μαροκινός επιθετικός υπό τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα αφού αποτελεί τον πιο συνεπή σκόρερ του Ολυμπιακού. Στον αγώνα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης ήρθε από τον πάγκο και με τα δύο του γκόλ «ξεκλείδωσε» την άμυνα των Αρκάδων και χάρισε μια πολύτιμη νίκη στην ομάδας του. Έχει φτάσει αισίως τα 12 γκολ στην Stoiximan Super League και κυνηγάει να ξεπεράσει την περσινή επίδοση του Μπακαμπού που είχε 18 γκολ.  

 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.