Το Σίλβερστοουν ήταν ξανά χαοτικό και ανάμεσα στα ατυχήματα, την βροχή και την νίκη του Λάντο Νόρις, έχουμε άλλο ένα σετ από νικητές και χαμένους!
Ο Λάντο Νόρις φεύγει από το Σίλβερστοουν για πρώτη φορά νικητής, ύστερα από ένα θαυμάσιο Γκραν Πρι με ανατροπές στον καιρό αλλά και στην πίστα και με δύο σερί νίκες έχει «ψαλιδίσει» την διαφορά από τον Όσκαρ Πιάστρι στους μόλις οκτώ βαθμούς και με την Formula 1 να «πατάει φρένο» πριν τον επόμενο αγώνα στο Βέλγιο (25-27 Ιουλίου) ας δούμε ποιοι φεύγουν με ψηλά το κεφάλι και ποιοι όχι από το Γκραν Πρι Μεγάλης Βρετανίας!
Νικητές: Λάντο Νόρις
Μετά την νίκη του στην Αυστρία, ο Λάντο Νόρις φάνηκε σαν να ανανεώθηκε μέσα του, να πιστεύει περισσότερο στις ικανότητές του. Όμως για το μεγαλύτερο διάστημα των κατατακτηρίων και του αγώνα φάνηκε ότι ο teammate του, Όσκαρ Πιάστρι πήρε ξανά τα ηνία, όντας 2ος στο grid με τον Λάντο 3ο και στον αγώνα φάνηκε ως ο ξεκάθαρα πιο γρήγορος οδηγός σε διαστήματα. Όμως η ειδοποιός διαφορά ήταν μια. Ο Όσκαρ έπεσε θύμα των «παιχνιδιών» του, ενώ ο Λάντο παρέμεινε σταθερός και χωρίς λάθη. Έτσι όταν ο Αυστραλός πήρε την ποινή των 10 δευτερολέπτων, ο Νόρις ήξερε ότι έπρεπε απλά να κρατήσει το μονοθέσιο στην πίστα, καθώς οι δύο Mclaren ξανά έτρεξαν έναν δικό τους αγώνα. Και αυτό ακριβώς έκανε ο Βρετανός, για την 8η νίκη καριέρας και 4η φετινή του, πηγαίνοντας πλέον με ξεκάθαρο momentum στην διακοπή!
Χαμένοι: Όσκαρ Πιάστρι
Τα περισσότερα από όσα χρειάζονται για το τριήμερο του Αυστραλού βρίσκονται στην παραπάνω παράγραφο. Ο Αυστραλός ήταν σε απόλυτο έλεγχο του αγώνα και ήταν στο μεγαλύτερο διάστημά του ο ταχύτερος οδηγός. Όμως έβαλε «φωτιά» στον αγώνα του, όταν και οι αγωνοδίκες τον τιμώρησαν με ποινή 10 δευτερολέπτων για αλλοπρόσαλλη οδήγηση υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας. To αν ήταν δίκαιη ή υπερβολική η ποινή είναι ζήτημα για άλλη μέρα, όμως σύμφωνα με τους αγωνοδίκες (και το γράμμα του νόμου) ήταν η σωστή απόφαση και έτσι αντί ο Όσκαρ να φύγει απόλυτος νικητής και στο +22 από τον Νόρις, φεύγει ως «ηττημένος» και μόλις στο +8.
Χαμένοι: Μαξ Φερστάπεν
Έριξαν την ζαριά ο Ολλανδός και η Red Bull όμως τους γύρισε μπούμερανγκ. Υπέροχος και αλάνθαστος το Σάββατο, πήρε άλλη μια απίθανη Pole Position, όμως το μόνο που ήθελε, δηλαδή στεγνό αγώνα, δεν ήρθε. Έτσι με το low-drag setup βρέθηκε από την αρχή σε δυσμενή θέση, αδυνατώντας να βρει καλά πατήματα, χάνοντας γρήγορα την πρωτιά (7ος γύρος) και υποπίπτοντας σε ένα σπάνιο λάθος στην επανεκκίνηση του 21ου γύρου. Ύστερα κατάφερε να ανέβει μέχρι την 5η θέση, σώζοντας τα μέγιστα αλλά παρά την γενναία του επίδοση, μπαίνει στους χαμένους λόγω του ρίσκου που δεν του βγήκε και που πλέον έχει βάλει σχεδόν οριστική ταφόπλακα στην όποια διεκδίκηση τίτλου.

Νικητές: Νίκο Χούλκενμπεργκ
Η αδικία επιτέλους διορθώθηκε! Ο Νίκο ο Χούλκενμπεργκ στο βάθρο!!! Το Σάββατο όλα έδειχναν απογοήτευση για την Sauber μετά από την διπλή έξοδο στο Q3 για τον Γερμανό αλλά και τον teammate του, Γκάμπριελ Μπορτολέτο. Όμως σε αντίθεση με τον Βραζιλιάνο rookie ο Hulk σε συνδυασμό με το Pit Wall πέτυχε στο άψογο την αλλαγή από ενδιάμεσα σε σλίκ ελαστικά, ανεβαίνοντας από την αρχική του 19η θέση (14η αν υπολογίσουμε όσους μπήκαν για αλλαγή στο τέλος του γύρου σχηματισμού) στην 4η θέση πίσω από τον Λάνς Στρόλ.
Ύστερα ο Γερμανός με τον στόχο ξεκάθαρο και την διαφορά από τους διώκτες ασφαλή, πέρασε τον Καναδό όταν ενεργοποιήθηκε το DRS και δεν κοίταξε πίσω του, κρατώντας πίσω του τον πιο επιτυχημένο οδηγό στην ιστορία του αθλήματος, τον Λιούις Χάμιλτον, στερώντας του μάλιστα το 13ο σερί βάθρο στην πατρίδα του, για να «σπάσει την κατάρα» των 239 αγώνων χωρίς βάθρο (ρεκόρ μέχρι και χθές) κατακτώντας μια τεράστια 3η θέση, για την οποία χάρηκε όλος ο κόσμος της Formula 1!
Νικητές: Πιέρ Γκασλί
Ύστερα από αρκετές απογοητεύσεις και μερικές υποτονικές για τα δεδομένα του Γάλλου επιδόσεις, όλα έκαναν ξανά κλικ για τον Γκασλί που έπειτα από τον άθλο της εισόδου του στο Q3 το Σάββατο, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην στρατηγική οδηγών όπως ο Λεκλέρ και ο Ράσελ και κατάφερε να βρεθεί 5ος για αρκετά μεγάλο διάστημα του αγώνα. Στην συνέχεια λύγισε απέναντι σε ανώτερα μονοθέσια όπως του Λιούις Χάμιλτον, όμως κατάφερε να κρατηθεί στην θαυμάσια 7η θέση, πίσω από τον Λάνς Στρόλ, προτού προσπεράσει τον Καναδό στον τελευταίο γύρο για μια «μαγική» -για τα δεδομένα της Alpine– 6η θέση!
Χαμένοι: Όσοι έβαλαν σλικ σε λάθος χρόνους και ειδικά οι Σαρλ Λεκλέρ και Τζόρτζ Ράσελ
Όσοι οδηγοί πήραν το ρίσκο των σλικ ελαστικών στο τέλος του γύρου σχηματισμού πολύ απλά την πάτησαν. Μπορεί τα δύο πρώτα sector να ήταν αρκετά στεγνά για σλικ, όμως το 3ο ήταν ακόμη πολύ βρεγμένο και γρήγορα όσοι φόραγαν σλικ έμειναν πάρα πολύ πίσω, με άλλους να τα παρατάνε και να αλλάζουν σε ενδιάμεσα με την βροχή να ξαναπλησιάζει και άλλους να τρακάρουν και να εγκαταλείπουν.
Ιδιαίτερη μνεία θα κάνω για τους Σάρλ Λεκλέρ και Τζόρτζ Ράσελ που είδαν τον αγώνα τους να καταστρέφεται από τις λάθος επιλογές ελαστικών στα διάφορα σημεία του αγώνα, με τον Λεκλέρ να είναι μόνιμα από την αρχή εκτός ανταγωνισμού τερματίζοντας 14ος, την ώρα που ο teammate του πάλευε για ένα βάθρο, ενώ ο Ράσελ είχε καταφέρει να είναι σε καλή θέση, προτού βάλει τα τελικά του σλικ ελαστικά σε λάθος στιγμή, τερματίζοντας οριακά εντός 10αδας, στην 10η θέση.
Άξιοι αναφοράς:
Νικητές: Λάνς Στρόλ για μια καλή επιτέλους επίδοση, χάρη στην άψογη εναλλαγή ελαστικών ανάλογα με τις συνθήκες.
Χαμένοι: Γιούκι Τσουνόντα για ακόμα μια κακή επίδοση που ναι μεν ήταν αναμενόμενη λόγω του low-drag setup, αλλά επιβαρύνθηκε παραπάνω λόγω μιας αχρείαστης ποινής 10 δευτερολέπτων χάρη στην απροσεξία του Ιάπωνα, ο οποίος κατέστρεψε (εν μέρει) και τους αγώνες των Οκόν – Λόσον.