Χρυσούλα Μουρτίκα
01 Aug
01Aug

Οι «πράσινοι» πέρασαν με εκκωφαντικό τρόπο από τη Βουλγαρία, νικώντας με 4-0 και βάζοντας πλώρη για τον επόμενο αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι από την αρχή ως φαβορί χάρη στο σκορ του πρώτου αγώνα, με το 2-1 στο ΟΑΚΑ, να τον βοηθήσει στην αντιμετώπιση του σημερινού παιχνιδιού. 

Με το σφύριγμα του Γερμανού διαιτητή, το γήπεδο άρχισε να βράζει από τους οπαδούς της Μπότεφ. Ο Παναθηναϊκός δεν φάνηκε να πτοήθηκε όμως, αφού μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο δεν άφησε πολλά περιθώρια στον αντίπαλο. 

Αγώνας

Μόλις στο 6' της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός σκόραρε και πήρε τα ινία για να κρατήσει την κούρσα με εμφανές πλεονέκτημα πια, για αυτή την πρόκριση. Μία φανταστική ασίστ του Μλαντένοβιτς βρήκε τον Σουηδό φορ, Γερεμέγεφ στη μικρή περιοχή και ο ίδιος άνοιξε το σκορ. Η πίεση ψηλά από τους Βούλγαρους δεν ήταν αρκετή για να δυσκολέψει τους παίκτες του «τριφυλλιού» και έτσι έγινε με αρκετή ευκολία το 1-0. Με το γρήγορο γκολ οι «πράσινοι» κατάφεραν να παγώσουν –έστω και προσωρινά- το «Hristo Botev Stadium» της Φιλιππούπολης. 

Οι Βούλγαροι προσπάθησαν να πιέσουν μετά το πρώτο σοκ του γρήγορου γκολ, αλλά δεν φάνηκε να είναι πολύ πειστικοί σε αυτό. Ο προπονητής της Μπότεφ πέρασε σαν δεύτερο φορ τον Νοατσούκου, ώστε να ανεβάσει την πίεση και στο 22' μία εστία σταμάτησε στην αγκαλιά του Ντραγκόβσκι. 

Ο Μιντόφ στο 27' λίγο έλειψε να βρει δίχτυα, απέναντι στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, αλλά για κακή του τύχη η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Μπότεφ άρχισε να πιέζει συστηματικά στον αγώνα αναγκάζοντας τον Αλόνσο να δίνει συνεχώς οδηγίες στους παίκτες του για την αποφυγή ενός τέρματος, που θα τους έβαζε σε μπελάδες. 

Οι συνεχόμενες εμφανίσεις, των παικτών της Μπότεφ, στην αντίπαλη περιοχή έβαλαν και πάλι φωτιά στο γήπεδο, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται σε θέση άμυνας. 

Στο 33' όμως μία γρήγορη αντεπίθεση του «τριφυλλιού» οδήγησε τον διαιτητή να βγάλει την πρώτη κίτρινη κάρτα στον αγώνα και να δώσει φάουλ σε πολύ καλό σημείο. Το φάουλ εκτέλεσε ο Τάσος Μπακασέτας, με τους Βούλγαρους να μην μπορούν να απομακρύνουν και τους Τζούρισιτς να σουτάρουν και να βρουν δίχτυα για το 2-0. Παρ' όλα αυτά το γκολ χρεώθηκε στον Ούτζα από μία μικρή κόντρα στο σουτ. 

Λίγα λεπτά μετά ο Μπακασέτας σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Κριστιάν Μπερνάτ. Στο 43' ο Ούτζα στάθηκε άτυχος, αφού αποχώρησε με το φορείο κλαίοντας. Ένας τραυματισμός στο γόνατο έγινε η αιτία της αναγκαστικής αλλαγής και στον αγώνα πέρασε ο Σέκουλιτς. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός έκλεισε την πρόκριση με τον Τζούριτσιτς να κάνει το 3-0.

Β' Ημίχρονο

Οι δύο ομάδες γύρισαν από τα αποδυτήρια χωρίς μεγάλες αλλαγές στο παιχνίδι. Στο 48' ο Γερεμέγεφ ξανά βρήκε δίχτυα -με δεύτερο προσωπικό τέρμα- για το 4-0 και ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε τον αγώνα σε «ξέφρενο πάρτι». 

Στο 62' η Μπότεφ έκανε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή με τον Γιορντάνοφ να αποχωρήσει με πρόβλημα στην ωμοπλάτη και στη θέση του να μπαίνει ο Καραμπέλιοφ. Τρία λεπτά νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο πέρασε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του «τριφυλλιού», ο Βραζιλιάνος Τετέ (σ.σ. η ακριβέστερη φετινή του μεταγραφή).

Χωρίς ουσιαστικές φάσεις συνεχίστηκε το υπόλοιπο του δευτέρου ημιχρόνου, με το παιχνίδι να έχει τελειώσει αρκετά νωρίτερα και να έχει πια διαδικαστικό χαρακτήρα. Στο 86' ο Λημνιός προσπάθησε να πετύχει το πέμπτο γκολ αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας τον σταμάτησε.

Ο Γερμανός ρέφερε σφύριξε την λήξη και ο Παναθηναϊκός πέρασε την επόμενη φάση με πανηγυρικό τρόπο απέναντι στην ομάδα από τη Βουλγαρία.

Ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στην επόμενη φάση θα ήταν ο Άγιαξ, που σήμερα δυσκολεύτηκε στην αρχή, αλλά πήρε τη νίκη με 3-1. Χάρη φυσικά και στο 1-0 του πρώτου αγώνα, η Ολλανδική ομάδα τα κατάφερε -χωρίς ιδιαίτερο άγχος. 

Παίκτες : Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς, Κότσιρας, Γένταβαϊ (46' Μαξίμοβιτς), Ίνγκασον, Αράο, Τσέριν (73' Ζέκα) ,Τζούρισιτς (73' Λημνιός), Μαντσίνι (61' Τετέ), Μπακασέτας (61' Τετέ), Μπακασέτας και Γεραγέαρ (73') Τσέριν (73' Ζέκα).


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.