Θανάσης Σχοινάς
11 Apr
11Apr

Ο Ολυμπιακός πήρε σημαντική νίκη με 3-2 απέναντι στην Φενέρμπαχτσε και πηγαίνει στη ρεβάνς με ισχνό προβάδισμα να διεκδικήσει την πρόκριση του στις 4 καλύτερες ομάδες του Europa Conference League.

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε χαμηλό ρυθμό, με τα πρώτα λεπτά να είναι αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες.  

Η πρώτη φάση δημιουργήθηκε στο 7ο λεπτό για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε όταν ο Τζέκο υποδέχτηκε μια όμορφη κάθετη πάσα και πλάσαρε από πλάγια θέση τον Τζολάκη, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να αντιδρά σωστά και να απομακρύνει τον κίνδυνο.  

Η αμέσως επόμενη φάση είχε ευτυχή κατάληξη για τον Ολυμπιακό. Οι «Ερυθρόλευκοι» εφάρμοσαν πίεση ψηλά, με τον Σογιουντσού να κάνει λάθος πάσα  έπειτα από παρεμβολή του Μασούρα. Η μπάλα κατέληξε στον Κώστα Φορτούνη που με ένα άψογο σουτ στην κλειστή γωνία του Λιβάκοβιτς άνοιξε το σκορ στέλνοντας στα ουράνια τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και υπογράφοντας το πολύ καλό ξεκίνημα των «Ερυθρόλευκων».

Οι παίκτες της Φενερμπαχτσε προσπαθούσαν να συνέλθουν από το γρήγορο «χαστούκι» που έφαγαν. Αυτή ακριβώς την κατάσταση προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι «Ερυθρόλευκοι» που συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και να δημιουργούν φάσεις μπροστά στην εστία του Λιβάκοβιτς.   

Η πρώτη απειλή ήρθε στο 27’ όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Κάρμο να πιάνει την κεφαλιά, την οποία έδιωξε σε κόρνερ ο Λιβάκοβιτς. 

Ο Κώστας Φορτούνης βρισκόταν σε εξαιρετικό βράδυ και πέντε λεπτά αργότερα μετά από όμορφο οδήγημα της μπάλας, έδωσε μια «μαγική» κάθετη πάσα στον Γιόβετις που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει σωστά και να κάνει το 2-0. 

Η Φενέρμπαχτσε εμφάνισε σημάδια ζωής στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όπου και δημιούργησε δυο πολύ καλές ευκαιρίες. Στο 45+3’ ο Καχβετσί κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού που εκτέλεσε ο ίδιος πολύ καλά με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα, ήταν η σειρά του Κρούνιτς να απειλήσει την εστία του Τζολάκη με ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να διώχνει εντυπωσιακά. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι και να πιέζει  από την αρχή ψηλά την άμυνα της Φενέρμπαχτσε. Από μια τέτοια πίεση του Έσε προήλθε το κλέψιμο της μπάλας, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Τσικίνιο κάνοντας το 3-0 για τον Ολυμπιακό με όμορφο διαγώνιο σουτ. 

Η Φενέρμπαχτσε φαινόταν παραδομένη μετά το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού, αλλά μόνο αυτό δεν ήταν.  

Η κόρνα της αντεπίθεσης για τους Τούρκους ήχησε στο 61’ όταν ο Οσαγί - Σαμουέλ μπήκε από τα δεξιά εσωτερικά στην περιοχή και έκανε δυνατό σουτ προς την κλειστή γωνία του Τζολάκη, με τον νεαρό Τερματοφύλακα να αντιδράει σωστά. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Σιμάνσκι να απειλήσει με κεφαλιά εξ επαφής την εστία του Ολυμπιακού, με τον Τζολάκη να διώχνει ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Στο 66’ η πολιορκία της Φενέρμπαχτσε είχε αποτέλεσμα αφού κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του  Οσαγί - Σαμουέλ από τον Ρέτσο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τάντιτς και έκανε το 3-1. 

Αυτό το γκολ έδωσε ψυχολογία στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε που συνέχιζαν να πιέζουν για να μειώσουν κι άλλο το σκορ και το κατάφεραν στο 74ο λεπτό. Ο Καχβετσί εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα στην άμυνα του Ολυμπιακού και με όμορφο πλασέ μείωσε σε 3-2 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Ένα ισχνό προβάδισμα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό αλλά σημαντικό για την ρεβάνς στην Τουρκία σε μία εβδομάδα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (84' Ιμπόρα), Μασούρας (87' Κίνι), Φορτούνης, Γιόβετιτς (82' Όρτα), Ελ Κααμπί (87' Αραμπί).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Λιβάκοβιτς, Οσαγί-Σάμουελ, Σογιούντσου, Μπεκάο (84' Μπονούτσι), Οστερβόλντε (45' Καντιόγλου), Ζάιτς (62' Φρεντ), Κρούνιτς (62' Γιούκσεκ), Σιμάνσκι, Καχβετσί, Τάντιτς, Τζέκο.


 


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.