Θανάσης Σχοινάς
07 Mar
07Mar

Ο Ολυμπιακός γνώρισε πολύ βαριά ήττα από την Μακάμπι Τελ Αβίβ και πλέον ελαχιστοποιούνται οι ελπίδες του για πρόκριση στη φάση των «8» του Europa Conference League.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Μακάμπι Τελ Αβίβ να μπαίνει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και να αιφνιδιάζει τους «Ερυθρόλευκους». 

Μάλιστα ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 4ο λεπτό όταν ο Έσε δεν απομάκρυνε τη σέντρα του Μίλσον με τον Ζάχαβι να δέχεται την σέντρα και να ανοίγει το σκόρ.  

Δεν πέρασαν πέντε λεπτά από το γκόλ του Ζάχαβι, όταν η Μακάμπι διπλασίασε τα τέρματα της. Ο Σαχάρ πήρε το ριμπάουντ μετά το σουτ του Ζάχαβι και διεύρυνε το προβάδισμα της ομάδας του. 

Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά μουδιασμένος και αιφνιδιασμένος από την τροπή που πήρε το παιχνίδι. Προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να μειώσει σε 1-2 στο 12ο λεπτό. Ο Κώστας Φορτούνης έκανε υπέροχη σέντρα με τον Ελ Καμπί να την αξιοποιεί, σκοράροντας με όμορφη κεφαλιά.  

Τα πλάγια μπακ του Ολυμπιακού βρίσκονταν σε πολύ κακό βράδυ αμυντικά και συνεχώς η Μακάμπι Τελ Αβίβ δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα του Ολυμπιακού από τα άκρα της. 

Ο Μίλσον ήταν εκπληκτικός, περνούσε σαν σταματημένο τον Ροντινέι και συνεχώς δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Ολυμπιακού. Από μια τέτοια επέλαση του προήλθε και το τρίτο γκολ της Μακάμπι, με σκόρερ τον Ζάχαβι που δεχόμενος τη σέντρα του Μίλσον πλάσαρε σε κενή εστία. Και σαν να μην έφτανε αυτό, από την ίδια ακριβώς συνεργασία προήλθε και μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία της Μακάμπι, όταν το σούτ του Ζάχαβι σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη. Η μόνη πολύ καλή στιγμή του Ολυμπιακού ήταν στο 42’ με σουτ του Τσικίνιο. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί να βρεί το γρήγορο γκολ που θα τον επαναφέρει στην διεκδίκηση της νίκης. Είχε την κατοχή της μπάλας, κλείνοντας την Μακάμπι στα καρέ της. 

Μια αντεπίθεση των Ισραηλινών στο 74’ ήταν αρκετή, για να εκθέσει τα τεράστια κενά της αμυντικής γραμμής του Ολυμπιακού και να οδηγήσει στο 1-4 με κεφαλιά του Πέρετζ. 

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μειώσει το σκόρ  αλλά μάταια. Έφτασε κοντά στο 88’, με το σουτ του Καρβάλιο να καταλήγει στο δοκάρι . 

Εφιαλτική βραδιά για τον Ολυμπιακό που βλέπει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ αυτή τη φορά, να τον φιλοδωρεί με τέσσερα γκόλ και να του εκμηδενίζει κάθε ελπίδα για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.