Θανάσης Σχοινάς
03 May
03May

Ο Ολυμπιακός πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Άστον Βίλα και πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Europa Conference League.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πολύ αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθεί να επιβάλει από τα πρώτα λεπτά το ρυθμό του.  Την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία την έκανε μόλις στο 2ο λεπτό όταν ο Ιμπόρα με κεφαλιά απείλησε την εστία του Όλσεν. 

Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην αμυντική γραμμή της Άστον Βίλα. Το κατάφερε στο 16ο λεπτό όταν ο Ελ Καμπί δέχτηκε την πολύ όμορφη ασιστ με τακουνάκι του Τσικίνιο και πλάσαρε ιδανικά τον Όλσεν, ανοίγοντας το σκορ.  

Αυτό το γκολ έδωσε φτερά στα πόδια του Ολυμπιακού που κυριαρχούσε στο «Βίλα Πάρκ» έχοντας καταφέρει να κερδίζει τις μονομαχίες και να μην αφήνει ελεύθερους χώρους στην Άστον Βίλα ώστε  να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των εξτρέμ της.  

Στο 28ο λεπτό Τσικίνιο και Φορτούνης συνδυάστηκαν ιδανικά με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να βρίσκει τον Ποντένσε ο οποίος με εξαιρετική πάσα στην πλάτη της άμυνας της Άστον Βίλα  έβγαλε τον Ελ Κάμπι σε θέση τετ - α - τετ, που με όμορφο πάρσιμο της μπάλας ξεπέρασε τον Όλσεν και πλάσαρε προ κενής εστίας, κάνοντας το 0-2.   

Στο 39ο λεπτό ήταν η σειρά του Φορτούνη να απειλήσει την εστία του Όλσεν όμως το δυνατό σουτ που επιχείρησε από τα δεξιά κατέληξε άουτ.  

Η Άστον Βίλα στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ανέβασε την απόδοση της και αύξησε το ρυθμό ανάπτυξης της. Έτσι έπειτα από γρήγορο ανέβασμα του Κας και εξαιρετική κάθετη πάσα του Ντιαμπί ο μόνιμος σκόρερ της, Όλι Γουότκινς, μείωσε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου σε 2-1.

Ο Ολυμπιακός δέχτηκε το γκολ αυτό στο χειρότερο δυνατό σημείο και μπήκε επηρεασμένος στο δεύτερο ημίχρονο. Η Άστον Βίλα το εκμεταλλεύτηκε αυτό και στο 52ο λεπτό ο Ντιαμπί με πλασέ από τα δεξιά στην κλειστή γωνία του Τζολάκη ισοφάρισε το παιχνίδι, κάνοντας το 2-2.

Όμως οι «Ερυθρόλευκοι» δεν ήταν διατεθειμένοι να φύγουν ηττημένοι από την Αγγλία, και αμέσως έβγαλαν αντίδραση. Στο 56' ο Ντάγκλας Λουίζ απομάκρυνε μες στην περιοχή  με το χέρι την κεφαλιά του Ρέτσου, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ελ Καμπί ολοκληρώνοντα το χατ - τρικ του. 

Μια μεγαλειώδης βραδιά για τον Μαροκινό επιθετικό του Ολυμπιακού.

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ δεν έμεινε εκεί. Στο 67' ο Σαντιάγκο Έσε επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα του αιφνιδιασμένου Όλσεν, κάνοντας το 2-4 που ήταν και το τελικό σκόρ. 

Η Άστον Βίλα προσπάθησε να μειώσει το προβάδισμα των «Ερυθρόλευκων» έτσι ώστε να έχει πιο εύκολο έργο στη ρεβάνς αλλά δεν τα κατάφερε. 

Ο Ντάγκλας Λουίζ αποδείχθηκε ο μοιραίος για την Βίλα αφού πέρα από την παράβαση πέναλτι που έκανε, δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στο 84ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός με αυτό τον τρόπο κρατά στα χέρια του ένα πολύ καλό προβάδισμα δύο τερμάτων απέναντι στην Άστον Βίλα και καλείται να σφραγίσει στον Πειραιά την πρόκριση στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας του.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Όλσεν, Κας, Κόνσα, Λανγκλέ, Ντιν, Μπέιλι (85' Τζανιόλο), Μαγκίν, Λουίζ, Ρότζερς (74' Ντουράν), Ντιαμπί (85' Ιροεγκμπουνάμ), Γουότκινς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (46' Ρίτσαρντς), Έσε, Ιμπόρα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (70' Όρτα), Ελ Κααμπί.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.