Χρυσούλα Μουρτίκα
29 Apr
29Apr

Λίγες ώρες πριν από τον πρώτο ημιτελικό του Champions League για τη φετινή σεζόν -ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες της διοργάνωσης- αλλά και φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ο Τόμας Τούχελ -ο Γερμανός τεχνικός των «Βαβαρών»- έβαλε φωτιά με τις δηλώσεις του. .


Ο πολύπειρος προπονητής στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε (29/4) ανέφερε χαρακτηριστικά:  «Ο   Μπενζεμά δεν είναι πλέον στη Ρεάλ Μαδρίτης και ήταν βασικός την τελευταία φορά. Τώρα, έχουν αλλάξει το σύστημα, με τον  Τζούντ Μπέλιγχαμ  να παίζει ως 9,8,6. Ρεάλ Μαδρίτης. Υπάρχει μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης εδώ. Παίζουμε ενάντια σε έναν μύθο… » .


Η δήλωση του αυτή έχει ταράξει τα νερά, τόσο στη Γερμανία, όσο και παγκοσμίως. Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Γερμανός προπονητής στη συνέντευξή του:  « Όταν παίζεις εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτη, αντιμετωπίζεις επίσης την αύρα, τον θρύλο που την περιβάλλει. Η εστίασή μας θα είναι πλήρως στο παιχνίδι » , είπε ο κόουτς της Μπάγερν Μονάχου.


« Αντιμετώπισα τη Ρεάλ δύο φορές με την Τσέλσι, επίσης προηγουμένως με την  Παρί Σεν Ζερμέν  και την Ντόρτμουντ. Η πιο αξιοσημείωτη διαφορά από το τελευταίο παιχνίδι με την Τσέλσι είναι ότι έφυγε ο Καρίμ Μπενζεμά. Ήταν το επίκεντρο εκείνη τη στιγμή. Το έχουν αναπληρώσει με την αλλαγή του συστήματος που δεν είναι παρόμοιο, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού τους έχει αλλάξει… » , συμπλήρωσε ο Τούχελ. 

Οι δύο ομάδες είναι έτοιμες να  « πολεμήσουν »  για μία θέση στον τελικό της οργάνωσης. Η Ρεάλ έβγαλε την τροχιά διεκδίκησης την περσινή κάτοχου του τίτλου, Μάντσεστερ Σίτι, ενώ η Μπάγερν δεν πέρασε από το δύσκολο εμπόδιο του Μικέλ Αρτέτα και της Άρσεναλ.

Πιθανή ενεκάδα Ρεάλ Μαδρίτης 

Οι δύο προπονητές θα  « ρίξουν »  στη μάχη τα βαριά τους χαρτιά με τη Ρεάλ να είναι η κερδισμένη σε αυτή τη χρονική στιγμή, αφού επιστρέφουν, τόσο ο Τιμπό Κουρτουά, όσο και ο Νταβίντ Αλάμπα -στην αποστολή της ομάδας στη Γερμανία. . Πλέον ο Ιταλός προπονητής της  « Βασιλίσσης »  έχει να διαλέξει ανάμεσα σε Κουρτουά, Κέπα και φυσικά τον Λούνιν που έχει φανέλα βασικού τον τελευταίο καιρό και φαίνεται πως κερδίζει τη μάχη για τη θέση στην αρχική εντεκάδα.  

Μπροστά του θα παραταχθεί δεξιά ο Λούκας Βάσκεζ (σ.σ. ο Καρβαχάλ έχει συμπληρώσει κίτρινες κάρτες), αριστερά ο Μεντί και στο κέντρο ο Ρούντιγκερ ενώ δίπλα του να ξεκινήσει ο Νάτσο ή και η μεγάλη έκπληξη του Μιλιτάο μετά από πολλούς μήνες εκτός. αγωνιστικής δράσης. Στα χαφ οι Καμαβινγκά με Κρος και τον Άγγλο σταρ σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο. Στα φτερά θα είναι ο Ροντρίγκο με τον Βαλβέρδε και τον Βινίσιους στην κορυφή. 

Πιθανή εντεκάδα Μπάγερν Μονάχου 

Από την πλευρά του ο Τούχελ είναι έτοιμος για να μπορέσει η ομάδα του σε έναν ακόμα τελικό, παρά τους πολλούς τραυματισμούς που αντιμετωπίζουν η ομάδα – με τους Λάιμερ, Κομάν, Ντε Λιχτ, Μαζράουι, Μ ά ρουσιτς, Σαρ να είναι. εκτός αλλά και τους Μουσιάλα, Σανέ, Γκνάμπρι και Ουπαμεκανό δεν είναι αμφίβολοι.

 Με τον Νόιερ κάτω από τα  « γκολπόστ »  λοιπόν ,  ενώ στην αμυντική γραμμή του που έχει τους Κίμιχ, Ντέιβις (σ.σ. ο Μαζράουι τραυματίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην Άρσεναλ) και στα στόπερ Κιμ και Έρικ Ντάιερ, αφού και ο Ντε Λιχτ. είναι εκτός με τραυατισμό στο γόνατο. Στη μέση γραμμή οι πιθανότητες δίνουν προβάδισμα σε Γκορέτσκα και Πάβλοβιτς, με τον Μίλερ μπροστά τους και στα άκρα της επίθεσης Μουσιάλα και Σανέ ενώ στην κορυφή τον συνήθη ύποπτο, Χάρι Κείν. 


Οι Γερμανοί μετά από 11 ολόκληρα χρόνια έπεσαν από τον θρόνο της «Μπουντεσλίγκα» με τη Λεβερκούζεν να πάρει το στέμμα και πλέον έχουν να κυνηγήσουν μόνο τον πολυπόθητο τίτλο του  Champions League.  Από την πλευρά τους οι «Μαδριλένοι» έχουν σχεδόν αναφέρει τον τίτλο της «Λα Λίγκα» και συνεχίζουν για έναν ακόμα μέσα στη χρονιά. 

Ο ι δυο τους θα βρεθούν αντιμέτωπες πρώτα στην «Αλιάνζ Αρένα», στο Μόναχο.  Ποια θα είναι αυτή που θα καταφέρει να κλείσει θέση στο μεγάλο τελικό; Αύριο (30/4) στις 22:00 ραντεβού για το πρώτο βήμα της πρόκρισης.  

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.