Θανάσης Στύλος
13 Aug
13Aug

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να προκριθεί σε τελική φάση Champions League στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης και πλέον θα εστιάσει στα playoffs του Europa League.

Πρώτο ημίχρονο 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ γρήγορο ρυθμό με την πρώτη απειλή στο ματς να την προκαλεί η Μάλμε με ελεύθερο χτύπημα φάουλ του Πένια το οποίο κατέληξε λίγα μέτρα πάνω από το δοκάρι του Κοτάρσκι.

Ωστόσο στο 10ο λεπτό,η αδράνεια στην άμυνα μετά από πλάγιο του Στρίγκερ Λάρσεν στοίχησε στον «Δικέφαλο» αφού πήρε την κεφαλία ο Γιάνσον και η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι όπου καιροφυλακτούσε ο Νάνασι ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.Ο Νάνασι σκόραρε για δεύτερη φορά στα μεταξύ τους παιχνίδια με τον «Δικέφαλο».Μετά το γκολ που πέτυχε η Μάλμε,οι «ασπρόμαυροι» κράτησαν την κατοχή και προσπάθησαν να φτάσουν στα καρέ του Νταλίν.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και στο 21 ο Τάισον όχι απλά κέρδισε το φάουλ έξω από την περιοχή,αλλά ευστόχησε με τρομερή φαλτσαριστή εκτέλεση φέρνοντας το ματς στα ίσα και δημιουργώντας μια φλογερή ατμόσφαιρα στην Τούμπα

.Ο «Δικέφαλος» συνέχισε να πιέζει και στο 27ο λεπτό παραλίγο να φτάσει στην ανατροπή με χαλαρό πλασέ του Τόμας,όμως ο Νταλίν δεν είχε κανένα πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο μέχρι το 43’ όπου σκόραρε ο Κουλιεράκης με ένα σουτ βολίδα από τα 35 μέτρα απόσταση στέλνοντας την μπάλα στις αράχνες.

Η χαρά των «ασπρόμαυρων» δεν κράτησε πολύ αφού για άλλη μια φορά το ματς έγινε ισόπαλο με τον Νανάσι να σκοράρει για ακόμη μια φορά μετά από τρομερή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι με «βολπλανέ» από δύσκολη γωνία και τον Κοτάρσκι να μην μπορεί να αντιδράσει.

Το πρώτο μέρος όμως μας επιφύλασσε άλλη μια έκπληξη με τον «Δικέφαλο» να πετυχαίνει πανέμορφο γκολ με ένα συρτό φαλτσαριστό σουτ του Ζίφκοβιτς στην δεξιά γωνία του Νταλίν.Ένα ημίχρονο «φωτιά» με πέντε γκολ και τον ΠΑΟΚ να προηγείται έναντι της Μάλμε.

 Δεύτερο ημίχρονο 

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και η Μάλμε πήρε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία χωρίς όμως να κάνει κάτι σημαντικό και ουσιαστικό στο ματς.

Ο «Δικέφαλος» έφτασε στο τέταρτο γκολ του παιχνιδιού ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι από προβολή του σκόρερ Κουλιεράκη.Ο ΠΑΟΚ χτυπούσε κατά ρυπάς την Μάλμε και στο 58΄ο Μουργκ έχασε τετ α τετ μετά από φανταστική ασίστ του Κωνσταντέλια.

Η Μάλμε αντέδρασε στην πίεση του ΠΑΟΚ και στο 68ο λεπτό ο Μπότχαιμ πλάσαρε μετά από απομάκρυνση του Κουλιεράκη ύστερα από σέντρα αλλά ο Κοτάρσκι βρισκόταν σε ετοιμότητα και αποσώβησε τον κίνδυνο.Ο χρόνος κυλούσε υπέρ του «Δικεφάλου» και καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να απειλήσει η μία την άλλη.

Ο ΠΑΟΚ ωστόσο δέχτηκε γκολ στην τελευταία φάση της αναμέτρησης από καραμπόλα από τον Ζάτερστρομ και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.Ο Καμαρά έδιωξε μετά από απόκρουση του Κοτάρσκι,ωστόσο η μπάλα βρήκε στον νεαρό Σουηδό και η μπάλα δεν έκανε το χατίρι του ΠΑΟΚ.

Παράταση 

Η Μάλμε μπήκε πολύ δυναμικά στην παράταση και πίεσε τους «ασπρόμαυρους» βάζοντας τους μέσα στην περιοχή και έχοντας την κατοχή της μπάλας.Στο 9ο λεπτό του έξτρα χρόνου ,οι Σουηδοί κατάφεραν να κάνουν την μεγάλη ανατροπή με τον Κρίστιανσεν ύστερα από ασίστ του Ζάτερστρομ.

Ο Αλί μετά από 5 λεπτά πήγε να βάλει ακόμα ένα τέρμα και να δώσει αέρα δύο γκολ στην Μάλμε αλλά ο Κοτάρσκι ήταν σε ετοιμότητα και έστειλε την μπάλα σε κόρνερ.Ο Κοτάρσκι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους της παράτασης απέδειξε πόσο σπουδαίος τερματοφύλακας είναι βγάζοντας ακόμα ένα τετ α τετ απέναντι στον Αλί.

Ο Τισουντάλι ήταν άτυχος στο 109' καθώς μετά από σέντρα πήγε να βάλει εντυπωσιακό γκολ με τακουνάκι,ωστόσο η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Νταλίν.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να αντιδράσει και έτσι θα αποχαιρετήσει για άλλη μια φορά το όνειρο του Champions League και πλέον θα κοιτάξει τα playoffs του Europa League απέναντι στην Τσέλιε ή στην Σάμροκ Ρόβερς.

Οι ενδεκάδες του παιχνιδιού:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι,Σάστρε,Κεντζιόρα,Κουλιεράκης,Μπάμπα,Καμαρά,Οζντόεφ 72’(Σβαμπ),Ζίφκοβιτς 72’ (Ντεσπόντοφ),Κωνσταντέλιας 86’(Βιερίνια),Τάισον 49’(Μουργκ),Τόμας 72’ (Τσάλοφ). 

Μάλμε: 

Νταλίν,Λάρσεν 113'(Όλσον),Γιάνσον,Ζάτερστρομ,Μπουσανέλο,Ρικς 60’(Μπολίν),Πένια 115’(Μπεργκ),Γιόνσεν,Νάνασι 79’(Κρίστιανσεν),Θελίν 113'(Ρόσλερ),Μπότχαιμ.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.