Χρυσούλα Μουρτίκα
18 Apr
18Apr

Η Μπάγερν απέκλεισε την Άρσεναλ με την κανονιά του Κίμιχ και πέταξε για τα ημιτελικά του Uefa Champions League. 

Οι ανατροπές δεν έλειψαν από τα παιχνίδια των προημιτελικών, αφού από χθες στους ημιτελικούς βρίσκονται η Μπορούσια Ντόρτμουντ αλλά και η Παρί Σεν Ζερμέν – και οι δύο με ανατροπή των πρώτων αγώνων απέναντι σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα. Με την διαφορά ότι τα σημερινά παιχνίδια ξεκίνησαν και πάλι από το μηδέν, δεδομένου ότι και τα δύο ζευγάρια είχαν έρθει ισοπαλία στις πρώτες αναμετρήσεις (σ.σ. δεν μετράει το εκτός έδρας γκολ).

Η Άρσεναλ παγιδεύτηκε στο καλό διάβασμα του Τούχελ, που έκλεισε τον Σάκα με το με τα μαρκαρίσματα του και «έκλεψε» την δημιουργία των «Κανονιέρηδων». Δεν κατάφεραν να κάνουν καθαρή φάση μέχρι το τέλος του παιχνιδιού πόσο μάλλον να απειλήσουν την εστία οτυ Νόιερ. Από την άλλη οι παίκτες της Μπάγερν βρήκαν τον ήρωά τους στο πρόσωπο του Τζόσουα Κίμιχ, με το γκολ που πέτυχε στο 63’ και τους έστειλε στους 4 του UEFA Champions League.

Το παιχνίδι 

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα με ισορροπία, αφού η κατοχή ήταν μοιρασμένη, το ίδιο και οι προσπάθειές τους. Τα πρώτα 20 λεπτά κύλησαν χωρίς κάποια ιδιαίτερη φάση για κάποια από τις δύο, αφού καμία δεν μπήκε διατευειμένη να πάρει κάποιο μεγάλο ρίσκο. Στο 21’ -σε μία φάση διαρκείας- ο Μαρτινέλι σε πολύ μικρό χώρο κατάφερε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του μέσα στην περιοχή αλλά στο τέλος έφτασε απέναντι από τον Γερμανό τερματοφύλακα χωρίς την μπάλα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό μετά την πίεση που ανέβασαν πολύ ψηλά οι «Κανονιέρηδες», η Μπάγερν έφυγε σε αντεπίθεση με τον Μαζράουι αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Ο ρυθμός -μετά τις δύο αυτές φάσεις- άρχισε να ανεβαίνει επικίνδυνα και για τους δύο. 

Το γήπεδο άρχισε να βράζει, όσο η Μπάγερν ανέβαινε στο γήπεδο ανέβαιναν και τα «ντεσιμπέλ». Η ομάδα του Αρτέτα συνέχισε να κάνει επισκέψεις στην περιοχή των «Βαβαρών», κάνοντας τον Νόιερ να πραγματοποιεί συνεχώς επεμβάσεις, καμία όμως τόσο απαιτητική ώστε να μην μπορεί να ανταπεξέλθει. Οι ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια χωρίς γκολ και κυρίως χωρίς μεγάλες φάσεις. Καμία σχέση δηλαδή με την πρώτη αναμέτρηση, που είχε φρενήρη ρυθμό και πολλές φάσεις, με τους δύο προπονητές να ελαχιστοποιούν το ρίσκο να μείνουν πίσω στο σκορ.

Δεύτερο ημίχρονο 

Στην επανάληψη η Μπέγερν μπήκε με φόρα στο ματς, αφού στο 46’, δευτερόλεπτα μετά το σφύρισμα -και μετά από σέντρα του Κίμιχ- ο Γκορέτσκα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι ενώ σε δεύτερο χρόνο ο Γκερέιρο στην προσπάθεια του νικήθηκε, με την μπάλα να φεύγει κόρνερ. Στο 57’ λίγο έλειψε να γίνει το κακό για την Άρσεναλ, αφού ο Γκάμπριελ δεν συνεργάστηκε με τον Ράγια και γύρισε την μπάλα σε ένα χώρο που δεν ήταν κανείς, αλλά για καλή του τύχη αυτή πέρασε ελάχιστα μακρυά από το δεξί δοκάρι του Ισπανού παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 64’ ο Κίμιχ πήρε το παιχνίδι στα χέρια του αλλά και τον ρόλο του σέντερ φορ, αφού μετά από σέντρα του Γκερέιρο, ο Γερμανός δεξιός μπακ έκανε το 1-0 με καρφωτή κεφαλιά (σ.σ. το δεύτερο γκολ του Κίμιχ στην σεζόν). 

Μετά το γκολ ο Μικέλ Αρτέτα έριξε στο παιχνίδι Τροσάρ και Γκαμπλιέλ Ζεσούς στις θέσεις των Μαρτινέλι και Ζορζίνιο αντίστοιχα. Από την πλευρά του ο Τούχελ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 76’ και αυτή αναγκαστική, με τον Κιμ να μπαίνει στην θέση του Μαζράουι. Ο Ισπανός τεχνικός έβγαλε αμυντικό για να βάλει σέντερ φορ, με τον Ενκέτια να μπαίνει στη θέση του Τομιγιάσου. Ενώ ο Γερμανός τεχνικός έβγαλε τον Σανέ για να βάλει ένα ακόμα λιθαράκι στο τοίχος μπροστά από το τέρμα του, με τον Ουπαμεκανό να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ έσβησε τελείως μέσα στο παιχνίδι, μαζί με όλες της τις ελπίδες για πρόκριση στον ημιτελικό. Η Μπάγερν -που φέτος δεν «βγάζει μάτια»- αφού έχασε και το πρωτάθλημα μετά από 11 ολόκληρα χρόνια, κατάφερε να επιστρέψει στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Γεγονός που προβλέπει μεγάλες μάχες στα επόμενα παιχνίδια.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.