Βαγγέλης Τερζής
13 Feb
13Feb

Με νίκες των φιλοξενούμενων ξεκίνησαν τα παιχνίδια της φάσης των 16 του Uefa Champions League, με τη Μάντσεστερ Σίτι να νικάει τη Κοπεγχάγη και τη Ρεάλ Μαδρίτης να κρατάει το μηδέν με ήρωα τον τερματοφύλακα της. 

Με νίκες για Ρεάλ και Σίτι σε Λειψία και Κοπεγχάγη αντίστοιχα ξεκίνησε η φάση των 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Οι Μερέγχες απέδρασαν από τη Λειψία με 0-1, με το εξαιρετικό σόλο τέρμα του Μπραχίμ Ντίαζ να κλέβει την παράσταση και να χαρίζει το διπλό στη Ρεάλ Μαδρίτης. Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά με τη Λειψία να πετυχαίνει τέρμα στο 2ο μόλις λεπτό, το οποίο ακυρώθηκε από το VAR και τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται, πιθανότατα δικαίως. 

Οι γηπεδούχοι έδωσαν τα πάντα προκειμένου να προηγηθούν και να πάνε χαρούμενοι στην ανάπαυλα, αλλά λίγο η ατυχία τους, λίγο ο Λούνιν που είχε σωστές τοποθετήσεις στην εστία του, τους στέρησαν το γκολ. 

Μέχρι να μπουν στο κλίμα του δεύτερου ημιχρόνου, οι παίκτες της Λειψίας είδαν τον Μπραχίμ Ντίαζ να πετυχαίνει ένα τρομερό γκολ με την ατομική του ενέργεια όπως προαναφέρθηκε. Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι πήρε φωτιά και η Λειψία έφτασε στην πηγή αλλά ο τερματοφύλακας της Βασίλισσας δεν την άφησε να πιει νερό. Λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο τέρμα η Ρεάλ με τον Βινίσιους να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι στο 71ο λεπτό. Ενδεικτικά στατιστικά του παιχνιδιού είναι τα 14 σουτ της γερμανικής ομάδας έναντι των 13 της Ρεάλ. Τα 9 από τα 14 σουτ της Λειψίας ήταν στην εστία, αλλά και τα 9 τα απέκρουσε ο Λούνιν. 


ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (1-3)

Οι Πολίτες δε δυσκολεύτηκαν ενάντια στη Σταχτοπούτα της φάσης των 16, Κοπεγχάγη. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, παρά το γκολ που δέχθηκε για την προσωρινή ισοφάριση. 

Η Σίτι είχε 3.39 xGoals κάτι που αποδεικνύεται και από τα εξωφρενικά στατιστικά των πρωταθλητών Αγγλίας. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα είχε 79% κατοχή, 27 σουτ στο παιχνίδι με τα 13 από αυτά να είναι στην εστία και συνολικές πάσες 829 με 93% ποσοστό επιτυχίας. 

Τα γκολ των Πολιτών τα πέτυχαν οι ΝτεΜπρόινε, Μπερνάντο Σίλβα και Φόντεν, ενώ για τους γηπεδούχους σκόρερ χρίστηκε ο Μάτσον. 

Με το ένα πόδι στους 8 η κάτοχος του περσινού Champions League, Σίτι, ενώ η Ρεάλ κλίνεται να διατηρήσει το προβάδισμα της στο κάστρο της, το Σαντιάγκο Μπερναμπέου. 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.