Βαγγέλης Τερζής
18 Apr
18Apr

Η Ρεάλ Μαδρίτης  πέταξε για τα ημιτελικά του Uefa Champions League μετά τη νίκη της ενάντια στη Μάντσεστερ Σίτυ, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν για το ένα εκ των δυο εισιτηρίων του τελικού.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης στη διαδικασία των πέναλτι και πέταξε για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου για το ένα από τα δυο εισιτήρια που οδηγούν στο Γουέμπλεϊ. 

Το παιχνίδι

Στο πρώτο ημίχρονο η Ρεάλ ήταν καλύτερη μέχρι το 12ο λεπτό όπου και σκόραρε με τον Ροντρίγκο μετά από διπλή προσπάθεια του Βραζιλιάνου.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Μαν. Σίτυ ήταν καλύτερη και κυνήγησε την ισοφάριση, χωρίς αυτή να έρθει. Οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με την κεφάλια του Έρλινγκ Χάαλαντ και έχασαν συνεχόμενες ευκαιρίες όσο είχαν κλείσει τη "Βασίλισσα" στην περιοχή της. Το 0-1 ήταν και σκορ ημιχρόνου. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτυ μπήκε με μόνο σκοπό την ισοφάριση σε αντίθεση με τη Ρεάλ που συνέχισε να παίζει αμυντικά μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας. Στο 72ο λεπτό ο Γκουαρδιόλα έριξε στον αγωνιστικό τον Ντοκού προσθέτοντας ακόμη περισσότερη ενέργεια στο ένας εναντίον ενός. Η ενέργεια του Βέλγου έδωσε πολλά στην Σίτυ που έγινε ακόμη πιο επιθετική.

Το πολυπόθητο τέρμα της ισοφάρισης, τελικά, μετά τα συνεχόμενα κόρνερ που κέρδιζε η ομάδα του Γκουαρδιόλα, ήρθε με το τέρμα του Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ο ηγέτης των "Πολιτών" σκόραρε και ισοφάρισε σε 1-1 αλλά και στο συνολικό σκορ με 4-4. Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στη παράταση, όπου και εκεί  οι δυο ομάδες δε κατάφεραν να λύσουν τις διαφορές τους, με το παιχνίδι τελικά να οδηγείται στα πέναλτι. 

Εκεί η Ρεάλ πήρε τη πρόκριση χάρη στις ψύχραιμες εκτελέσεις των παικτών της. Η Σίτυ πλήρωσε τα άσχημα πέναλτι των Μπερνάντο Σίλβα και Κόβασιτς και δε θα κάνει ξανά τρεμπλ. Στους 4 η Ρεάλ που ετοιμάζεται για το μεγάλο ευρωπαϊκό κλάσικο ενάντια στη Μπάγερν Μονάχου. 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.