Χρυσούλα Μουρτίκα
18 Sep
18Sep

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας και η πρωταθλήτρια Ιταλίας έμειναν στην «λευκή» ισοπαλία και η επανάληψη του τελικού 2022/23 δεν είχε το ίδιο φινάλε. Παρά την υπεροχή της Σίτι, οι «Νερατζούρι» είχαν κλείσει καλά τους χώρους και κράτησαν το μηδέν.

Το ματς

Ο Γκλέν Ναιμπεργκ σφύριξε την έναρξη του παιχνιδιού και οι ομάδες κίνησαν τον αγώνα επιφυλακτικά. Η Ίντερ έκλεισε καλά τις γραμμές της άμυνας της, γνωρίζοντας την ικανότητα της Σίτι να επιτίθεται σε ανοιχτούς χώρους. 

Οι δύο ομάδες γνωρίζουν καλά η μία την άλλη, αφού συναντήθηκαν στον τελικό του 2022-23, με την ομάδα του Πεπ Γκιουαρδιόλα να επικρατήσει και να κατακτήσει το Champions League. 

Οι παίκτες του Ιντζάγκι, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις του για να αμυνθούν στην ταχύτητα και στο κάθε παιχνίδι της Σίτι, δεν είχαν δυνάμεις να βγουν με προϋποθέσεις στην επίθεση. Η κυκλοφορία γύρω από την περιοχή του Σόμερ δεν είχε ιδιαίτερο αποτέλεσμα, αφού οι επιθετικοί των «Πολιτών» δεν έβρισκαν τρόπο να διασπάσουν την άμυνα της Ίντερ. 

Στο 24' ο Σαβίνιο δοκίμασε ένα απογοητευτικό σουτ, που έφυγε αρκετά μακριά από την αντίπαλη εστία. Οι «Νερατζούρι» από την πλευρά τους βρέθηκαν στα καρέ του Έντερσον κερδίζοντας ένα κορνέρ, αλλά δεν απειλήθηκε ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας. 

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου σε μία προσπάθεια του Κέβιν Ντε Μπρόινε να νικήσει τον Σόμερ, τραυματίστηκε ελαφρά αλλά συνέχισε στο παιχνίδι. Στο 45+1' ο Έντερσον «έσωσε» την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση της εστίας του και στέρησε από τον Κάρλο Αγκούστο το γκολ. Οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια χωρίς σκορ και πολλές σημαντικές φάσεις. 

Β' ημίχρονο                                                                            

Το δεύτερο μισό του αγώνα ξεκίνησε με τον Γκουντογκάν να περάσει στη θέση του Ντε Μπρόινε, αφού ο Βέλγος δεν μπόρεσε να συνεχίσει μετά τον τραυματισμό του, ενώ η θέση του Σαβίνιο, στον αγωνιστικό χώρο, πήρε ο Φιλ Φόντεν. Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η Σίτι ξεκίνησε με περισσότερες μεγαλύτερες αλλά καμία ουσιαστική. 

Στο 65' ο προπονητής των Ιταλών, πέρασε στον αγώνα τους Λαουτάρο Μαρτίνεζ και Μικιταριάν βγάζοντας Τουράμ και Ζιελίνσκι αντίστοιχα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Φόντεν βρέθηκε πολύ κοντά στο 1-0, αλλά και πάλι ο Ζόμερ ήταν παρών. 

Οι «πολίτες» ανέβασαν αισθητά την πίεσή τους στα τελευταία λεπτά, αλλά όλες οι προσπάθειες «έπεφταν» στο κενό. Στο 76' η Ίντερ βρήκε κάποιους διαθέσιμους χώρους να επιτεθεί, αλλά ο Μικιταριάν σπατάλησε την ευκαιρία με ένα άστοχο σουτ. 

Ο Γκουντογκάν παρά λίγο να γίνει ο ήρωας της βραδιάς για τη Σίτι λίγο πριν την συμπλήρωση του ενενηντάλεπτου, αλλά ο Ζόμερ για ακόμα μία φορά σταμάτησε τα σχέδια της αντιπάλου και κράτησε την εστία του ανέπαφη. Ο διαιτητής σφύριξε για την λήξη του αγώνα και οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια παίρνοντας από ένα βαθμό, που δεν χαροποιεί καμία.

Ενδεκάδα Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γκβάρντιολ, Ακάντζι, Ντίαζ, Λιούις, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα (80' Ντοκού), Ντε Μπρόινε (45' Γκουντογκάν) , Σαβίνιο (45' Φόντεν), Γκρίλις, Χάαλαντ.

Ενδεκάδα Ίντερ: Ζόμερ, Μπαστόνι, Ατσέρμπι, Μπίσεκ (74' Παβάρ), Νταρμιάν (74' Ντάμφφρις), Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου (81' Φρατέζι), Ζιελίνσκι (65' Μικιταριάν), Κάρλος Αγκούστο, Ταρεμί, Τουράμ (65' Μαρτίνεζ).

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.