Κωνσταντίνος Γαϊτάνης
19 Sep
19Sep

Η Λειψία προηγήθηκε νωρίς στο Metropolitano με τον Σέσκο, όμως η Ατλέτικο ισοφάρισε με τον Γκριεζμάν και τελικά έφτασε στην ανατροπή με κεφαλιά του Χιμένεθ.

Οι συνθέσεις: 

ΑΤΛΕΤΙΚΟ (3-5-2): Όμπλακ, Ρεϊνίλντο, Λε Νορμάντ, Χιμένες, Γιορέντε, Ρικέλμε, Ντε Πολ, Κόκε, Γκριεζμάν, Κορέα, Άλβαρες 

ΛΕΙΨΙΑ (3-5-2): Γκουλάτσι, Χένριχς, Ορμπάν, Λουκεμπά, Ράουμ, Σίμονς, Φερμέρεν, Χαϊντάρα, Νούσα, Σέσκο, Οπέντα 

Ο αγώνας: 

Πρώτο ημίχρονο 

Η Λειψία αιφνιδίασε με το «καλημέρα» τους γηπεδούχους σκοράροντας μόλις στο 4’ με κεφαλιά του Σέσκο που προήλθε από σουτ του Οπεντά στην κόντρα και ασταθή απόκρουση του Όμπλακ. Στο 14’ η Ατλέτικο έχασε σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Άλβαρεζ να μην μπορεί να σκοράρει προ κενής εστίας μετά την παρέμβαση των κεντρικών στόπερ της γερμανικής ομάδας. 

Στο 25’ το πρέσινγκ της Ατλέτικο ψηλά έπιασε με τον Κορέα να σουτάρει και την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει σε κόρνερ. Λίγα λεπτά αργότερα όμως ο Αντουάν Γκριεζμάν ήταν αυτός που εκμεταλλέυτηκε την εξαιρετική σέντρα του Μάρκος Γιορέντε και με εκπληκτικό βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκουλάτσι. 

Η Ατλέτικο συνέχισε να πιέζει και να απειλεί την άμυνα της Λειψίας δημιουργώντας προϋποθέσεις ευκαιριών κυρίως από τα «φτερά» της επίθεσης ενώ η Λειψία, αποδιοργανωμένη από το γκολ που δέχτηκε, αναζητούσε λύσεις στην μετάβαση της μπάλας στην επίθεση. 

Δεύτερο ημίχρονο 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ατλέτικο να απειλεί με σουτ του Κορέα από πλάγια θέση. Στο 50’ ο Μπάουμγκάρντνερ δέχτηκε την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή μετά από παρέμβαση του VAR για σκληρό μαρκάρισμα που ελέγχθηκε για κόκκινη κάρτα. 

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό του παιχνιδιού, προσπαθώντας να φτάσουν στην ανατροπή, ενώ η Λειψία περιορίστηκε σε έναν πιο παθητικό ρόλο, επιδιώκοντας να παίξει στον χώρο. 

Στο 62’ η Λειψία απείλησε με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χέντρικς ενώ στο 68’ ο Γκουλάτσι μπλόκαρε του σουτ του Μολίνα. Η Λειψία απάντησε με δύο τελικές σε διάστημα τριών λεπτών ανεβάζοντας την πίεση της και ισορροπώντας το παιχνίδι, ενώ απείλησε σε άλλες δύο περιπτώσεις με την μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού σε ένα σουτ του Πόουλσεν στο 77’.

Η Ατλέτικο συνέχισε να πιέζει μέχρι που έφτασε στη λύτρωση και τη μεγάλη ανατροπή με κεφαλιά του Χιμένεθ στο 90', με παίκτες και προπονητή να πανηγυρίζουν έξαλλα το γκολ του Ουρουγουανού αμυντικού, με το 2-1 να παραμένει μέχρι τη λήξη.


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.