Λευτέρης Τσαχουρίδης
28 May
28May

Τι και αν η Μπόχουμ είχε ηττηθεί με 0-3 στο πρώτο παιχνίδι που έδωσε για την παραμονή της στην κατηγορία κόντρα στην Φορτούνα Ντίσελντορφ δεν έδειξε να πτοείται. Η Μπόχουμ μπήκε ιδιαίτερα αποφασισμένη να μείνει στην Bundesliga και τα κατάφερε! Αρχικά  ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα χάρη σε δύο γκολ του Χόφμαν και την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Στόγκερ. Κανονική διάρκεια και παράταση δεν μπόρεσαν να χωρίσουν τις δύο ομάδες  με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στα πέναλτι. Εκεί η Μπόχουμ επικράτησε με 5-6 εξασφαλίζοντας την παραμονή της στην Bundesliga.

Ο αγώνας

Η πρώτη αξιόλογη φάση της αναμέτρησης καταγράφηκε μόλις στο 2′ και ανήκε στην Φορτούνα Ντίσελντορφ. Ο Βερμέι σημάδεψε με μια κεφαλιά ψηλά στο κέντρο της εστία με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Μπόχουμ. Η Μπόχουμ παρόλα αυτά ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στο 18′. Ο Χόφμαν με υπέροχη καρφωτή κεφαλιά χαμηλά στο κέντρο της εστίας κατάφερε να γράψει το 0-1. Ο Τζόλης προσπάθησε να ισοφαρίσει άμεσα (22′) για την ομάδα του πιάνοντας μια κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ με την μπάλα παρά αυτά μα περνάει πολύ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα (24′) ήταν σειρά της Μπόχουμ να απειλήσει με ένα ευθύβολο μακρινό σουτ του Χόφμαν να αποκρούεται με υπερένταση από το τερματοφύλακα της Φορτούνα Ντίσελντορφ. Στο 33′ η Μπόχουμ προσπάθησε να διπλασιάσει τα τέρματα της με τον Στρόγκερ να εξαπολύει ένα υπέροχο μακρινό σουτ και την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την Μπόχουμ μπροστά στο σκορ με 0-1.

 Δεύτερο ημίχρονο 

Λίγο μετά την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα (66′) η Μπόχουμ κατάφερε να βρει και δεύτερο τέρμα. Ο Στρόγκερ έκανε μια υπέροχη σέντρα με τον Χόφμαν να πετάγεται για την κεφαλιά και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-2. Τέσσερα λεπτά αργότερα (70′) η Μπόχουμ κέρδισε πέναλτι για χέρι μέσα στην περιοχή. Ο Στρόγκερ ανέλαβε την εκτέλεση με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-3. Στο 82′ η Φορτούνα άγγιξε την ισοφάριση με τον Τζιόλη να περνά το ριμπάουντ μέσα στην περιοχή εξαπολύοντας ένα σουτ προς την κάτω αριστερή γωνία του Λούθε που απέκρουσε εντυπωσιακά. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να οδηγηθεί σε παράταση.

 Παράταση

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παράγουν φάσεις στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης χωρίς παρόλα αυτά καμία από τις δύο να έχει την πρωτοκλασάτη ευκαιρία για γκολ με αποτέλεσμα το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης να βρει την Μπόχουμ μπροστά στο σκορ με 0-3.

Οι δύο ομάδες έμοιαζαν να έχουν αποδεχτεί ότι το παιχνίδι όδευε στην διαδικασία των πέναλτι όπερ και εγένετο δίχως να δούμε κάποια αξιόλογη φάση ούτε στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης με αποτέλεσμα η Μπόχουμ να παραμείνει μπροστά στο σκορ με 0-3.

 Πέναλτι

 Η διαδικασία των πέναλτι δεν ξεκίνησε όπως θα περίμενε η Φορτούνα Ντίσελντορφ καθώς μόλις στην πρώτη εκτέλεση είδε το Χόφμαν να αποτυγχάνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Για την Φορτούνα ακολούθησαν οι εύστοχες εκτελέσεις των Γιοχάνενσον, Έντζελχαρντ, Τζόλη και Νίεμεκ.

Στον αντίποδα η Μπόχουμ κατάφερε να ξεκινήσει ιδανικά στην διαδικασία των πέναλτι, καθώς Πασιένσια και Μπέρο ευστόχησαν στα δύο πρώτα πέναλτι μπορεί ο Μάσοβιτς να αστόχησε στο τρίτο πέναλτι παρόλα αυτά ακολούθησαν οι εύστοχες εκτελέσεις των Ασάνο, Στόγκερ και Σόλτεμπεργκ.

Στο έβδομο και τελευταίο πέναλτι ο Γουίτεκ ευστόχησε για την Μπόχουμ ενώ στον αντίποδα ο Ουσίνο απέτυχε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με αποτέλεσμα η Μπόχουμ να φτάσει σε μια τρομερή ανατροπή παραμένοντας στην κατηγορία επικρατώντας με 5-6 στα πέναλτι.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.