26 Sep
26Sep

Στην απόκτηση ενός ακόμη παίκτη από την αγορά των ελεύθερων προχώρησε η Μάιντς με την γερμανική ομάδα να ανακοινώνει την συμφωνία με τον Τζόσουα Γκιλαβογκί. 

Ο 33χρονος Γάλλος μεσοαμυντικός έχει μεγάλη εμπειρία στο Γερμανικό πρωτάθλημα αφού έχει παίξει 8 σεζόν με την φανέλα της Βόλφσμπουργκ, της οποίας υπήρξε και αρχηγός. Έχει 207 συμμετοχές στην Bundesliga και 7 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Γαλλίας. Το συμβόλαιο που υπέγραψε έχει ισχύ μέχρι το τέλος της σεζόν 2023/24 με option ανανέωσης ενός έτους ακόμη.


Ο Γάλλος μέσοαμυντικός στις πρώτες του δηλώσεις είπε:

«Ήρθα σε επαφή με τον Μάρτιν Σμίτ, τον οποίο γνώριζα από όταν ήμουν στη Βόλφσμπουργκ. Επίσης με χαροποιεί να μιλάω με τον Μπο Σβένσον. Έχουμε παρόμοια φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο και βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος σχετικά με το τι μπορώ να προσφέρω στην ομάδα. Αγαπώ να αμύνομαι και ήρθα εδώ για να κάνω ακριβώς αυτό. Τώρα, θέλω να βρώ το χώρο μου στην ομάδα όσο πιο σύντομα γίνεται βοηθώντας την  μέσα από την εμπειρία μου».

Για την απόκτηση του Γκιλαβογκί έκανε δηλώσεις και ο προπονητής της ομάδας Μπό Σβένσον.

«Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε έναν έμπειρο αμυντικό παίκτη όπως είναι ο Τζόσουα, ο οποίος είναι εξαιρετικό παιδί και ο κατάλληλος ηγέτης. Είναι μια κορυφαία προσθήκη για την ομάδα μας, ειδικά σε αυτή τη περίοδο, εξαιτίας της ποιότητας του ως ποδοσφαιριστής την οποία έχει αποδείξει πολλά χρόνια στην Bundesliga και σε διεθνές επίπεδο, και της προθυμίας του να παίζει ηγετικό ρόλο στις ομάδες του»

Δηλώσεις επίσης δεν μπορούσε να μην κάνει ο άνθρωπος που μεσολάβησε για αυτή τη μεταγραφή ο αθλητικός διευθυντής της Μάιντς, Μάρτιν Σμίτ. Αναλυτικά όσα είπε:

«Τα προηγούμενα χρόνια ο Τζόσουα έχει δείξει πόσο μεγάλη προσωπικότητα έχει και πόσο σημαντική είναι η παρουσία τους και εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Έχει υπάρξει αρχηγός της Βόλφσμπουργκ στην Bundesliga. Έχει αγωνιστεί στο Champions League και το Europa League για πολλά χρόνια. μιλά πολλές γλώσσες και είναι ένα πολύ καλό παιδί που πιστεύω θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί εύκολα. Ο Τζόσουα έχει παίξει κι ως σεντερ μπακ και θα είναι ικανός να αντικαταστήσει τον Andreas Hanche-Olsen, ο οποίος είναι τραυματίας».


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.