Σπύρος Γραμμένος
27 Apr
27Apr

Η Φένια Μανιουδάκη μίλησε αποκλειστικά στο Μpaladofatses.gr  και στον Σπύρο Γραμμένο, για τον ΠΑΟΚ και… όχι μόνο.

Η Φένια Μανιουδάκη πρωτοεμφανίστηκε μέσα από τα social media, ως φανατική και ταυτόχρονα υγιείς φίλαθλος, της ομάδας του ΠΑΟΚ. Κατάφερε να τραβήξει αρκετό κοινό κοντά της, κάνοντας κάτι που δεν συνηθίζει να κάνει ο κόσμος, δηλαδή να μιλάει ακομπλεξάριστα για μπάλα. Η Φένια δηλώνει ΠΑΟΚ, μέχρι το «κόκαλο», ενώ από την Αγγλία υποστηρίζει την ομάδα της Λίβερπουλ.

Στο Mpaladofatses.gr και στον Σπύρο Γραμμένο μίλησε αποκλειστικά και ανέφερε τις αγαπημένες τις στιγμές με τον «Δικέφαλο του Βορρά», για το δίλλημα Εμπαπέ-Χάλααντ και όχι μόνο.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα είπε παρακάτω:

1. Μια ανάμνηση με την ομάδα του ΠΑΟΚ, που την λες ακόμη και σήμερα και ανατριχιάζεις.

Σίγουρα ως παιδί μεγαλωμένο στην Κρήτη δεν είχα από νωρίς την ευκαιρία να απολαύσω την ομάδα μου από κοντά στο γήπεδο της τούμπας. Τα ταξίδια στο Ηράκλειο και οι φορές που ερχόταν ο ΠΑΟΚ στα Χανιά να παίξει με τον Πλατανιά είναι ωραίες αναμνήσεις! Σίγουρα επίσης μια αξιοσημείωτη αναφορά είναι η πρώτη μου φορά στην Τουμπα (29/10/2018) με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό (2-0 με γκολ Πριγιο και Λημνιού).
Παρόλα αυτά η στιγμή που επιλέγω είναι το πρόσφατο 5-1 με την Ντινάμο. 

Πρώτη φορά ζω κάτι τέτοιο από κοντά, παρέα με τον Γιαννάκη μου όπως πάντα σε κάθε ματς. Η ανατροπή της ανατροπής με 2 γκολ του συμπολίτη Κωνσταντίνου Κουλιεράκη. Με κάθε γκολ ένιωθα τα πόδια μου να λυγίζουν και λίγο περισσότερο! Η ομάδα μου προσπάθησε μπόρεσε και το έκανε και βρέθηκα να πατάω τα κλάματα μετά το 4ο γκολ. Άσχετα με το πως εξελίχθηκε η πορεία του ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση.. Παραμένει η μόνη φορά που ένιωσα ότι μπορεί να λιποθυμήσω μέσα στο γήπεδο. Και το μόνο που ευχόμουν ήταν «μακάρι να ήταν εδώ μαζί μου ο πατριός μου!»

2. Πιστεύεις ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα;

Δυστυχώς δεν θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή με την αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση που δείχνει ότι μπορεί να χτυπήσει πρωτάθλημα! Παρακολουθούμε την αναμενόμενη πλέον όπως κάθε χρόνο πτωτική του πορεία που συμβαίνει μαγικά κάθε Απρίλιο! Κλασική όμως ατάκα… ΠΑΟΚ δεν έγινε κανείς για τα πρωταθλήματα του.

3. Θα προτιμούσες τρεμπλ με την Λίβερπουλ (πρωτάθλημα, κύπελλο, champions league) ή νταμπλ με τον ΠΑΟΚ;

Η Λίβερπουλ είναι η ομάδα που επέλεξα να υποστηρίζω και να αγαπώ από το 2017. Μιλάμε για μια ομάδα κλάσης Premier League με πολύ περισσότερες διακρίσεις από τον ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα! Ο ΠΑΟΚ είναι μια ιδέα που μου μάθανε από μωρό! Με νανούριζαν με συνθήματα του! Δεν την διάλεξα εγώ! Ο πατριός μου τη διάλεξε για εμένα και κατάφερε να με κάνει να ζω για αυτή την ομάδα! 

Ούτε η ομάδα με τα περισσότερα κύπελα ήταν, ούτε πρωταθλήματα, με έδρα την άλλη άκρη της χώρας. Σίγουρα η καρδιά μου προτιμάει λοιπόν το Νταμπλ με τον ΠΑΟΚ. Έχω ζήσει πρωτάθλημα, κύπελλα και CL με την Λίβερπουλ όλα από μακριά! Στο Νταμπλ του ΠΑΟΚ δυστυχώς ήμουν πάλι μακριά! Αν γίνει στο προσεχές μέλλον ξανά κάτι τέτοιο θα είμαι σίγουρα πρώτη σειρά!

4. Θα γυρνούσες ποτέ τον χρόνο πίσω για να άλλαζες κάτι, στα όσα έχεις πετύχει μέχρι στιγμής;

Έχω καταφέρει ότι έχω καταφέρει μέχρι τώρα μόνο με ένα τρόπο. Να είμαι ο εαυτός μου… αυτό άρεσε και για αυτό συνέχισα! δε θα άλλαζα απολύτως τίποτα και ούτε θα αλλάξω!

 5. Πως κρίνεις την δυναμική της U19 του Ολυμπιακού, πιστεύεις θα μπουν σύντομα στην πρώτη ομάδα τα «μωρά» των «ερυθρόλευκων»;

Τους παρακολουθώ καιρό ως αντιπάλους της δίκης μας Κ19, την οποία επίσης παρακολουθώ εδώ και περίπου 1,5 χρόνο αρχικά για προσωπικούς μου λόγους και έπειτα γιατί το απολάμβανα πολύ. Μιλάμε για παιδιά που κάποια είναι και μικρότερα από εμένα! Χάρηκα πολύ που κατάφεραν να κάνουν ένα όνειρο τους πραγματικότητα κερδίζοντας το youth league. 

Πέταξαν έξω από τη διοργάνωση ομάδες μεγαθήρια! Σίγουρα αυτό σημαίνει κάτι! Δυστυχώς όμως όλοι ξέρουμε πως προχωράνε αν προχωρήσουν τα ταλέντα στην Ελλάδα! Θέλω να πιστεύω πως τουλάχιστον 3 άτομα που εγώ έχω στο μυαλό μου, θα προωθηθούν στην μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού στα επόμενα χρόνια, αν όχι και από την επόμενη χρόνια.

6. Πες μου έναν παίκτη ανεξαρτήτως ομάδας που πιστεύεις, ότι άξιζε μια δεύτερη ευκαιρία.

Αρκετά προβλέψιμη θα γίνω εδώ και θα απαντήσω έναν παίκτη ο οποίος άξιζε δεύτερη ευκαιρία από τη ζωη την ίδια! Είναι γνωστό ότι προσωπικά λατρεύω τον Αλεξάντερ Οξλέιντ Τσάμπλερλεϊν.

 Ο οποίος δυστυχώς είχε μια πολύ καλή σεζόν με την Άρσεναλ και έπειτα μια με τη Λίβερπουλ αλλά αργότερα χτυπήθηκε από τραυματισμούς και δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει στον τρομακτικά καλό προηγούμενο εαυτό του.

7. Ντέρμπι «αιωνίων» ή ντέρμπι του «Βορρά»;

Ως ποδοσφαιρόφιλη και τα δύο! Αλλά αυτή η ερώτηση δεν μπορεί να απαντηθεί αντικειμενικά από έναν άνθρωπο σαν εμένα! Ξεκάθαρα το ντέρμπι του βορρά!

 8. Ξέχωρα από το ποδόσφαιρο ασχολείσαι με κάποιο άλλο άθλημα;

Έχω δοκιμάσει πολλά αθλήματα στη ζωή μου! Μου άρεσε να δοκιμάζω! Έκανα πρωταθλητισμό στην ενόργανη πολλά χρόνια ( Με προπονητές τρελούς παοκτζηδες ). 

Παρακολουθώ το άθλημα μέχρι και σήμερα. Επιπλέον βλέπω παρά πολύ τέννις παρόλο που δεν μου αρέσει καθόλου να παίζω!

9. Πιστεύεις πως ο Πογέτ πρέπει να παραμείνει στην εθνική;

Δεν θεωρώ πως πρέπει να παραμείνει, δεν μου αρέσει ο τρόπος που επιλέγει να διαχειρίζεται κάποια πράγματα (πχ τον αγώνα με τη Γεωργία). 

Επιπλέον δεν με βρίσκει σύμφωνη σχεδόν καμία απόφαση του! (πχ εκτός εθνικής παίκτες οι οποίοι αξίζουν να βρίσκονται εκεί και παίκτες που και να έχουν κληθεί δεν παίζουν καθόλου) 

10. Ποια ομάδα στην Αγγλία βλέπεις να σηκώνει πρωτάθλημα φέτος;

Πολύ θα ήθελα να είμαστε εμείς οι πρωταθλητές Αγγλίας αλλά επειδή δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση με τη γκαντεμιά που με δέρνει… Οι προβλέψεις μου λένε Πεπ Γκουαρντιόλα. 

11. Πως ένιωσες όταν βγήκες στο κανάλι του ΣΚΑΪ;

Περιέργως πολύ αγχωμένη! Δεν κρύβω ποτέ το γεγονός ότι θεωρώ τον εαυτό μου λίγο νούμερο
Είμαι αρκετά επικοινωνιακή και ακομπλεξάριστη, αλλά είχαν κοπεί τα γόνατα μου όταν απλά περίμενα να συνδεθώ με την εκπομπή. 

Ευτυχώς είχα τον φίλο μου τον Κώστα εκεί για ψυχολογική υποστήριξη.. Φαντάσου είχε φέρει κρουασανάκια και καφέ για να φάω κάτι πριν βγω στον αέρα και εγώ τα έβλεπα και ένιωθα πως αν φάω θα κάνω εμετό από το άγχος  Οι παρουσιαστές ήταν πολύ ευγενικοί όμως και όταν άρχισα να μιλάω ίσως να μη φαινόταν ότι είχα άγχος αλλά η καρδιά είχε φτάσει 700 παλμούς του δευτερόλεπτο! 

12. Πιστεύεις ότι το δίδυμο Εμ Μπαπέ - Χάλααντ θα έχει την ίδια απήχηση, όπως το Μέσσι - Ρονάλντο;

Για κανένα μα κανένα λόγο! Δεν θεωρώ ότι θα βγουν ξανά παίκτες τέτοιας δυναμικής! Δεν θα υπάρξει ούτε παίκτης που θα αντικαταστήσει τον Μέσσι ούτε παίκτης που θα αντικαταστήσει τον Ρονάλντο. 

Δεν τους φτάνουν καν ο Εμπαμπέ και ο Χάαλαντ! Τελειώνω λέγοντας ότι θεωρώ λάθος και τη σύγκριση Λέο - Κριστιάνο και αυτή του Εμπαμπέ με τον Χάαλαντ. Διαφορετικοί τελείως παίκτες για να συγκριθούν!

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.