Newsroom
02 Sep
02Sep

Ο Κροάτης Μίσλαβ Μπεζμαλίνοβιτς, ο οποίος άφησε εποχή στην υδατοσφαίριση απεβίωσε στην ηλικία των μόλις 58 ετών.

Η παγκόσμια υδατοσφαίριση είναι από το περασμένο Σαββατοκύριακο φτωχότερη, καθώς «έφυγε» από την ζωή ο θρύλος της Γιαντράν, Μίσλαβ Μπεζμαλίνοβιτς σε ηλικία 58 ετών. 

Γεννημένος στο Σπλίτ το 1967, ο “Bezma”, όπως τον αποκαλούσαν, υπήρξε ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία της ένδοξης Γιαντράν Σπλιτ. Κλήθηκε την εθνική ομάδα από τον Ράτκο Ρούντιτς, και με το σκουφάκι της Γιουγκοσλαβίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988 και στη συνέχεια το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Περθ το 1991, υπό την καθοδήγηση του Νίκολα Στάμενιτς. 

Μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, ο Μπεζμαλίνοβιτς έπαιξε στον πρώτο αγώνα της εθνικής ομάδας της Κροατίας, τον Μάρτιο του 1992 ενώ με την κροατική ομάδα, ο Μπεζμαλίνοβιτς κατέκτησε το πρωτάθλημα Γιουγκοσλαβίας το 1991 και το 1992 μαζί με δύο συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Μπεζμαλίνοβιτς ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Πεσκάρα, τη σεζόν 1994/95, σε ηλικία μόλις 28 ετών, και στη συνέχεια έγινε επιτυχημένος επιχειρηματίας στον τομέα της αλιείας.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.