07 Nov
07Nov

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο πόλο ανδρών που θα διεξαχθεί στη Ντόχα τον Φεβρουάριο του 2024. Στον δεύτερο όμιλο η Ελλάδα με Γαλλία, Βραζιλία και Κίνα.

Η Εθνική ομάδα του πόλο ανδρών έμαθε τους αντιπάλους της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. Τα παιδιά του Θοδωρή Βλάχου κληρώθηκαν στο δεύτερο όμιλο μαζί με Βραζιλία, Γαλλία και Κίνα. 

Ένας θεωρητικά βατός όμιλος, που είχε την ευκαιρία να έχει η Ελλάδα αφού βρισκόταν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας αποφεύγοντας Ουγγαρία, Ισπανία και Σερβία. 

Στόχος να για τη «γαλανόλευκη» να φτάσει ξανά έως στο τέλος όπως στη Φουκουόκα και γιατί όχι να φορέσει και το χρυσό αυτή τη φορά. 

Αναλυτικά η κλήρωση:

Α' όμιλος

Αυστραλία

Νότια Αφρική

Ομάδα που θα προκύψει από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (1)

Ισπανία


Β' όμιλος

Ελλάδα

Βραζιλία

Κίνα

Γαλλία


Γ' όμιλος

Σερβία

Ομάδα που θα προκύψει από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2)

Ιαπωνία

Η.Π.Α.


Δ' όμιλος

Καζακστάν

Ομάδα που θα προκύψει από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (3)

Ιταλία

Ουγγαρία


Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 17 Φεβρουαρίου του 2024.

Όσον αφορά τις γυναίκες, που δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμα την πρόκρισή τους στο Παγκόσμιο, υπάρχουν δύο σενάρια. Ανάλογα με τη θέση που θα κατακτήσει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα κληθεί να αντιμετωπίσει είτε τις Ισπανία, Κίνα και ακόμα μία ομάδα που θα προκύψει από το Ευρωπαϊκό στο δεύτερο όμιλο, είτε τις Ιταλία, Καναδά και Νότια Αφρική στον τέταρτο όμιλο.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.