Βαγγέλης Τερζής
28 Jul
28Jul

Η Αμερική έκανε ότι ήθελε στο παρκέ του "Stade Pierre-Mauroy" και πήρε τη νίκη εναντίον της Σερβίας σε ένα ματς γεμάτο θέαμα. 

Στο παιχνίδι που θα μπορούσε να είναι και ο τελικός που κρίνει το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων η Team USA έδειξε την ανωτερότητα της και νίκησε τη Σερβία στην πρεμιέρα του τρίτου ομίλου.

Οι Σέρβοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παρκέ και πήραν προβάδισμα με 10-2. Οι παίκτες του Στιβ Κερ κατάλαβαν πως έπρεπε να δείξουν τις διαθέσεις τους από την αρχή και ανέτρεψαν την κατάσταση φτάνοντας το σκορ στο 20-20, ενώ ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο στο +5. 

Από την δεύτερη περίοδο και μετά ο "βασιλιάς" Λεμπρόν Τζέιμς ανέλαβε δράση και οργάνωσε την αμερικανική επίθεση με στόχο την νίκη στην πρεμιέρα. Ο αρχηγός της Team USA έκανε ότι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 21 πόντους, 7 ριμπάουντ και 9 ασίστ όντας και ο MVP. 

Μαζί του σε εξαιρετικό βράδυ βρέθηκε και ο Κέβιν Ντουράντ που στο πρώτο ημίχρονο έδειξε το τρομακτικό ποσοστό ευστοχίας του, χωρίς να χάσει ούτε ένα σου από όσα επιχείρησε. Ο "Slim Reaper" ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με 21 πόντους (5/5 τρίποντα, 3/3 δίποντα) σε 8:39 λεπτά συμμετοχής. Το σκορ του πρώτου μέρους διαμορφώθηκε στο 49-58. 

Στο δεύτερο μέρος οι σουπερστάρ του ΝΒΑ έκαναν ότι ήθελαν μέσα στο παρκέ και πρόσφεραν θέαμα. Ο Λεμπρόν συνέχισε να μοιράζει εξαιρετικά τη μπάλα και οι συμπαίκτες του εκτελούσαν από κάθε σημείο του γηπέδου. 

Ο Νίκολα Γιόκιτς από την πλευρά της Σερβίας προσπαθούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Αμερικανών. Ο σέντερ των Νάγκετς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ σε ένα γεμάτο παιχνίδι, στο οποίο ξέμεινε από δυνάμεις και δεν είχε βοήθεια στην επίθεση. 

Η τέταρτη περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους Αμερικανούς να κάνουν επίδειξη δύναμης μέσα στο παρκέ. Ο Ντέβιν Μπούκερ έφτασε τους 12 πόντους, ο Τζρου Χόλιντεϊ τους 15 και ο Άντονι Έντουαρντς τους 11. Ο Κέβιν Ντουράντ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 23 πόντους και 2 ριμπάουντ. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 84-110 με τους σταρ της κορυφαίας λίγκας να δείχνουν ασταμάτητοι. 

H Team USA έδειξε από την πρεμιέρα ποιος είναι ο στόχος της και με τι σκοπό έχει πάει στο Παρίσι. Πλέον, ετοιμάζεται για την επόμενη αναμέτρηση ενάντια στο Νότιο Σουδάν (31/07, 22:00). Οι Σέρβοι θα αντιμετωπίσουν το Πουέρτο Ρίκο (31/07, 18:15).

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.