Λευτέρης Τσαχουρίδης
28 Jul
28Jul

Πρεμιέρα έκανε η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αντιμετωπίζοντας την Ρουμανία. Το πρώτο βήμα έγινε με την Ελλάδα να επικρατεί με 7-14 της Ρουμανίας μπαίνοντας με το δεξί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο αγώνας

Το πρώτο γκολ για την Εθνική ομάδα κατάφερε να πετύχει ο Βλαχόπουλος χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, σύντομα μάλιστα η Ελλάδα κατάφερε να κάνει δύο τα τέρματα της χάρη σε ένα γκολ του Φουντούλη προτού ο Πριοτεάσα μειώσει σε 1-2. Ακολούθησαν δύο γκολ από το νέο αίμα της Εθνικής με τους Γκίλλα και Καλογερόπουλου να διαμορφώνουν το 1-3 και το 1-4 αντίστοιχα. Πριν την ολοκλήρωση του πρώτου οκταλέπτου η Ρουμανία κατάφερε να μειώσει σε 2-4 χάρη σε ένα γκολ του Γκεοργκέσκου.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε ιδανικά για το Θοδωρή Βλάχο και τους παίκτες του, αφού χάρη σε ένα επιμέρους 4-0 και τα γκολ από τους Παπανικολαόυ, Γεννηδουνιά, Αρυρόπουλο και Παπαναστασίου ανέβασαν το δείκτη του σκορ σε 2-8 προτού οι Ρουμάνοι με ένα δικό τους επιμέρους 2-0 μειώσουν σε 4-8. Η Ελλάδα κατάφερε να βρει γκολ με τον Αργυρόπουλος λίγο πριν το ημίχρονο γράφοντας το 4-9 με τους Ρουμάνους να μειώνουν εν συνεχεία σε 5-9 που ήταν και το σκορ του δεύτερου οκτάλεπτου.

Με την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου η Ρουμανία ροκάνισε και άλλο την διαφορά χάρη σε γκολ του Φουλέα (6-9). Το τρίτο οκτάλεπτο έκλεισε στο 6-11 με την Εθνική μας να σημειώνει δύο τέρματα με τους Σκουμπάκη και Αργυρόπουλο. 

Το τέταρτο οκτάλεπτο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το τρίτο, με την Ρουμανία να σκοράρει χάρη σε γκολ του Γκεοργκέσκου 7-11. Τα γκολ των Αργυρόπουλου (2) και Παπαναστασίου διαμόρφωσαν το τελικό 7-14.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.