Λευτέρης Τσαχουρίδης
03 Aug
03Aug

Ελλάδα και Κροατία αναμετρήθηκαν για την 4η αγωνιστική των ομίλων στο πόλο ανδρών. Η Εθνική μας ήταν άκρως ανταγωνιστική απέναντι στην Παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία, αλλά πληγώθηκε από την άμυνα της γνωρίζοντας την ήττα με 14-13.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Εθνική μας ομάδα να καταφέρνει να πάρει το προβάδισμα χάρη σε ένα γκολ του Αργυρόπουλου. Ακολούθησε μια αντεπίθεση από την μεριά των Κροατών που με ένα σερί 3-0 έγραψαν το 3-1. Αυτό δεν πτόησε όμως τον Θοδωρή Βλάχο και τους παίκτες του με την ισοφάριση να έρχεται πριν την ολοκλήρωση του πρώτου οκταλέπτου χάρη σε ένα πέναλτι του Γεννηδουνιά αλλά και ένα γκολ του Παπαναστασίου (3-3).

Το σερί που ξεκίνησε να χτίζει η ομάδα μας στο πρώτο οκτάλεπτο συνεχίστηκε και στο δεύτερο και έφτασε το επιμέρους 4-0. Τα γκολ των Καλογερόπουλου και Φουντούλη έγραψαν το 3-5. Η Κροατία μείωσε προσωρινά σε 4-5, προτού ο Βλαχόπουλος δώσει και πάλι αέρα δύο τερμάτων στην Εθνική μας με την ολοκλήρωση του δεύτερου οκτάλεπτου (4-6).

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν πολύ καταστροφικό για την Εθνική μας, αφού δεν μπόρεσε να βρεθεί τον αντίδοτο στην επιθετική γραμμή των Κροατών. Η ισοφάριση ήταν άμεση για τους Κροάτες με δύο προσωπικά τέρματα του Κράγκιτς να διαμορφώνουν το 6-6.

Η Ελλάδα πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ με τον Φουντούλη να ευστοχεί σε πέναλτι για το 7-6.  Οι Κροάτες ισοφάρισαν και πάλι με τον Χαρκόφ, προτού ο Παπαναστασίου δώσει το προβάδισμα στην Εθνική μας με 8-7. Οι Κροάτες ισοφάρισαν με τον Φάτοβιτς και μάλιστα λίγο αργότερα πήραν το προβάδισμα με 9-8 με γκολ του Βουκίτσεβιτς.

Ο Νικολαΐδης ισοφάρισε σε 9-9, προτού οι Κροάτες με ένα επιμέρους 2-0 πάρουν το προβάδισμα με 11-9. Η Ελλάδα μείωσε με τον Αργυρόπουλο σε 11-10, προτού ο Φάτοβιτς δώσει και πάλι αέρα δύο τερμάτων στην Εθνική μας (12-10). Η Εθνική μας παρόλα αυτά κατάφερε να ισοφαρίσει με τα γκολ των Σκουμπάκη και Καλογερόπουλου αλλά δύο προσωπικά τέρματα του Χαρκοφ έδωσαν και πάλι αέρα δύο τερμάτων στους Κροάτες 14-12. Το τελικό 14-13 για την Εθνική μας έγραψε ο Καλογερόπουλος.


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.