Χρυσούλα Μουρτίκα
04 Aug
04Aug

Οι Έλληνες παίκτες της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, χθες πανηγύρισαν την πρόκριση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών αγώνων, με τους Σέρβους να μας κάνουν το χατίρι και να αφήνουν εκτός το Νότιο Σουδάν. 

Η ομάδα των Σέρβων χθες το βράδυ κέρδισε με 96-85 το Νότιο Σουδάν, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (σ.σ. 30 πόντοι, 8 ασίστ και 2 μπλοκ) και μας έστειλε στους «8» για μία μεγάλη μάχη. 

Η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει την «εφιάλτη» της, αφού η πρόκριση αυτή συνεπάγεται με έναν αγώνα-πρόκριση απέναντι στους Γερμανούς. Πριν από δύο χρόνια η ομάδα της Εθνικής Γερμανίας μας άφησε στο πέρασμά της κάποια «τραύματα» και αυτή τη στιγμή οι διεθνείς μας καλούνται να κάνουν την υπέρβαση και να τους αποκλείσουν, ώστε να βρεθούν οι ίδιοι στους «4». 

Το παιχνίδι του 2022 έλαβε χώρα και πάλι στους «8», του Ευρωμπάσκετ όμως τότε. Η Εθνική μας πραγματοποίησε μεγάλο παιχνίδι απέναντι στην παρέα του Σρέντερ, πηγαίνοντας στο ημίχρονο με προβάδισμα μετά από ένα απίστευτο τρίποντο -buzzer beater- του Κώστα Σλούκα. Δεν αρκούσε όμως για να μας δώσει τη νίκη-πρόκριση απέναντι σε αυτή τη Γερμανία με τα «φαρμακερά» χέρια και το παιχνίδι τελείωσε 107-96. 

Δύο χρόνια μετά, η Εθνική μας καλείται «να πάρει το αίμα της πίσω». Αυτή τη φορά με προπονητή τον Βασίλη Σπανούλη και οι παίκτες που είναι έτοιμοι για μεγάλα πράγματα. 

Καλή επιτυχία στην Εθνική μας!

Τα υπόλοιπα ζευγάρια στους «8»

ΗΠΑ- Βραζιλία

Καναδάς- Γαλλία

Αυστραλία- Σερβία

 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.