Νικόλας Κατσάτσος
07 Aug
07Aug

Μετά από ένα αμφίρροπο παιχνίδι, η Ελλάδα λύγισε από τις Σερβικές δυνάμεις με 11-12 σε νεκρό χρόνο και δεν κατάφερε να περάσει στην ζώνη των μεταλλίων.

Η προημιτελική φάση του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο ανδρών είναι γεγονός. Οι οκτώ καλύτερες χώρες των Ολυμπιακών Αγώνων, ρίχνονται στην μάχη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Μια από αυτές τις Χώρες, είναι η Ελλάδα όπου αντιμετώπισε την χρυσή Ολυμπιονίκη του Τόκυο πριν τρία χρόνια Σερβία, με την Επίσημη Αγαπημένη να θέλει να πάρει εκδίκηση για τον χαμένο τελικό των Ολυμπιακών του 2021.


Ούτε ένα λεπτό δεν συμπληρώθηκε στο παιχνίδι και Ο Νίκος Παπανικολάου, χωρίς να βλέπει την αντίπαλη εστία πυροβόλησε με το δεξί του χέρι και άνοιξε το σκορ, πριν οι Σέρβοι ισοφαρίσουν με εύστοχο πέναλτι του Ντούσαν Μάντιτς. Ο Άγγελος Βλαχόπουλος θα κάνει με ένα σκαστό σουτ το 2-1 για την εθνική μας, όμως μετά από ωραία αλλαγή παιχνιδιού, ο Βίκτορ Ράσοβιτς θα φέρει το ματς στα ίσα με ένα διαγώνιο σουτ από την δεξιά του πλευρά. 

Ωστόσο, ο Γιάννης Φουντούλης θα ξαναδώσει προβάδισμα στην Ελλάδα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στην δεξιά πλευρά του Ράντοσλαβ Φιλιποβιτς, αλλά η πρώτη περίοδος θα τελειώσει ισόπαλη 3-3 μετά από τέρμα του Στραχίνια Ράσοβιτς 36 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. 

Η Σερβία θα ξεκινήσει το δεύτερο οκτάλεπτο με γκολ ανατροπή από διαγώνιο του Μάντιτς, ενώ ο Κώστας Κάκαρης θα ισοφαρίσει σε κοντινή απόσταση από το τέρμα. Ο Στραχίνια Ράσοβιτς από την αριστερή του πλευρά θα κάνει το 4-5, όμως ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου θα σκοράρει με τον ίδιο τρόπο για να φέρει ακόμα μια ισοπαλία στο παιχνίδι, πριν ο Μάντιτς σκοράρει το τελευταίο γκολ του ημιχρόνου. 

Στην τρίτη περίοδο, ένα εύστοχο πέναλτι του Κώστα Γεννηδουνιά θα γράψει το 6-6, ενώ ένα δυνατό σουτ του Δημήτρη Σκουμπάκη θα φέρει την ανατροπή σκηνικού στον αγώνα, πριν ισοφαρίσει ο Μάντιτς για τους Σέρβους, ωστόσο ο Σκουμπάκης θα κερδίσει σε εναέρια μονομαχία με την Σερβική άμυνα, και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έκανε το 8-7, χωρίς όμως να μείνει το σκορ για πολύ μιας που ο Βίκτορ Ράσοβιτς ισοφάρισε αμέσως, αλλά ο Σκουμπάκης σε κενό τέρμα θα κάνει το 9-8. 


Ο Βίκτορ Ράσοβιτς θα σκοράρει το πρώτο γκολ του τελευταίου οκτάλεπτο, μόλις στην πρώτη επίθεση των Σέρβων όμως το προβάδισμα θα έρθει ξανά σε Ελληνικά χέρια, χάρις τον Νίκο Γκίλα αλλά αμέσως θα γίνει το 10-10 από τον Μάντιτς, ο οποίος θα βάλει το γκολ ακόμα μιας ανατροπής, ωστόσο ο Βλαχόπουλος έξι δέκατα πριν το τέλος θα έκανε το 11-11 και θα έδινε από την περιφέρεια το φιλί της ζωής η τουλάχιστον έτσι έμοιαζε, καθώς Ο Νίκολα Γιάκσιτς σε νεκρό χρόνο θα έστελνε από μακρινή απόσταση την μπάλα στα δίχτυα του Ζερδεβά και θα έβαζε ταφόπλακα στις ελπίδες των Ελλήνων για ένα δεύτερο σερί Ολυμπιακό μετάλλιο.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.