Newsroom
21 May
21May

Ιστορική επιλογή με την Στεφανί Φραπάρ να γίνεται η πρώτη γυναικά που θα σφυρίξει τον τελικό του θεσμού

Η Γαλλίδα κορυφαία διαιτητής είναι αυτή που θα σφυρίξει τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη το προσεχές Σάββατο.(25/5,20:30,CosmoteSport1HD).

Βοηθοί της θα είναι οι Μικαέλ Μπερσεμπρού και Στίβεν Τορεγκρόσα. Στο VAR θα βρίσκεται ο Χαμίντ Γκεναουί. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Φραπάρ έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που σφύριξε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών ενώ παράλληλα έχει δώσε το παρών σε πολλούς αγώνες του Champions League και της Ligue 1.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ για την επιλογή:

"Για 1η φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας θα διαιτητεύσει γυναίκα τον τελικό αγώνα της διοργάνωσης, καθώς η Γαλλίδα Stephanie Frappart ορίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας για να διευθύνει τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson 2024 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο (25/05/2024, 20:30).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Stephanie Frappart ήταν η 1η γυναίκα διαιτητής, η οποία διαιτήτευσε αγώνα τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών (Μουντιάλ 2022: Γερμανία-Κόστα Ρίκα), τελικό Κυπέλλου Γαλλίας, αρκετούς αγώνες στη Ligue 1, στο Champions League ανδρών και το Europa League ανδρών. Επιπλέον, η κ. Φραπάρ αναδείχθηκε καλύτερη διαιτητής στον κόσμο το 2019, το 2020, το 2021 και το 2022."

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.