Newsroom
21 Aug
21Aug

Ο κορυφαίος τερματοφύλακας ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εθνική του ομάδα, κλείνοντας ένα κεφάλαιο 15 ετών γεμάτο επιτυχίες και σπουδαίες στιγμές.

«Μετά από μακρές και έντονες συζητήσεις με την οικογένεια και τους φίλους μου, αποφάσισα να βάλω ένα τέλος στην καριέρα μου με τη "νατσιονάλμανσαφτ". Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι αυτή δεν ήταν μία εύκολη απόφαση για να πάρω» αναφέρει σε βίντεο που ανάρτησε στο Instagram.

Ο Μάνουελ Νόιερ έκανε το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα ανδρών της Γερμανίας το 2009, όταν αγωνιζόταν στη Σάλκε, σε ένα φιλικό με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο Ντουμπάι, αφού είχε ήδη κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την εθνική Ελπίδων της χώρας. Ένα χρόνο αργότερα, ο Γιοακίμ Λεβ τον ανέδειξε βασικό για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, και από τότε, ο γκολκίπερ της Μπάγερν Μονάχου ήταν το αναμφισβήτητο Νο1 των «πάντσερ» σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, μέχρι το φετινό EURO. Στη διάρκεια της καριέρας του με την εθνική, συμπλήρωσε 124 συμμετοχές και πανηγύρισε την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014 στη Βραζιλία, όπου αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας του τουρνουά.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.