Σπύρος Γραμμένος
06 May
06May

Απίστευτο και όμως αληθινό αυτό που έχει πετύχει η ισπανική ομάδα, δικαίως θα βρεθεί εκεί που πρέπει.

Η Χιρόνα ή αλλιώς Τζιρόνα κατάφερε μετά την νίκη επί της Μπαρτσελόνα, με 4-2 να κλείσει μία θέση για το ταξίδι στα «αστέρια», του Champions League. Η La Liga φέτος είχε μία διαφορετική «αύρα», με την ομάδα της Καταλονίας να πρωταγωνιστή στο πρωτάθλημα. 

Την σεζόν 2018-2019 η ομάδα της Καταλονίας τερμάτισε 18η, την σεζόν 2022-2023 10η και αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 2η θέση. Βέβαια μπορεί να βρεθεί στην 3η θέση, ή ακόμα και 4η, όμως έχει «κλειδώσει» την έξοδο της στην Elite της Ευρώπης. 

Το ξεκίνημα της Χιρόνα για να φτάσει εδώ που είναι 

Όλα ξεκίνησαν όταν τον Ιούλιο του 2021 η διοίκηση συμφώνησε με τον Μίτσελ. Ο Ισπανός προπονητής είχε βρεθεί στον πάγκο της Ράγιο Βαγιεκάνο, μάλιστα εργαζόταν 5 χρόνια στις ακαδημίες της και το 2017 ανέλαβε την πρώτη ομάδα. Το 2019 πήγε στην Ουέσκα και το 2021 ανέλαβε την Χιρόνα.  

Η ομάδα του Ισπανού τεχνικού από την περσινή σεζόν είχε αρχίσει να δείχνει, πως «χτίζει» κάτι καλό. Η Χιρόνα είχε τρομερή επιθετικότητα με 58 γκολ στα 38 παιχνίδια της. Ήταν η 5η καλύτερη επίθεση, με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Βιγιαρεάλ να είναι πιο πάνω. 

Μάλιστα από τα συνολικά 4 ματς που έδωσε με Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, ηττήθηκε μόλις σε ένα, έχοντας μια νίκη και δύο ισοπαλίες στα άλλα. Από την περσινή σεζόν έδειχνε το «θέλω να είμαι στην Ευρώπη», ανεξαρτήτως το αν δεν το πέτυχε. 

Σίγουρα ο Μίτσελ έβαλε στο μυαλό των παικτών του, το λεγόμενο «παίξτε ισπανικό ποδόσφαιρο». Το σύστημα που παίζει κατά μήκος και κατά πλάτος του γηπέδου, είναι το 4-2-3-1. Έχοντας διαβάσει αρκετά με τον καιρό τις Ισπανικές ομάδες, κατάφερε να βάλει τα «γυαλιά», σε πολλές από αυτές. 

Η ίδρυση της ομάδας, μέσα από την πόλη της Ισπανίας 

Η Χιρόνα ΦΚ είναι μια καταλανική, ποδοσφαιρική ομάδα από τη Ζιρόνα, στην Ισπανία. Ιδρύθηκε στις 23 Ιουλίου 1930. Συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Πριμέρα Ντιβισιόν. Έδρα της ομάδας είναι το Estadi Montilivi, το οποίο έχει χωρητικότητα 14.624 θεατές και χρώματα της αποτελούν το κόκκινο και το λευκό. Η ομάδα έχει 17 συμμετοχές στη Σεγούντα Ντιβιζιόν, 13 στη Segunda División B, 44 στη Tercera División και 3 στην Categorías Regionales. 

Το όνομα της πόλης είναι Ζιρόνα όπως και της ομάδας. Παρόλα αυτά στην Ελλάδα το προφέρουμε και ως Χιρόνα. Η ομάδα του Ισπανού τεχνικού χρονιά με την χρονιά, χτίζεται και του χρόνου σίγουρα περιμένουμε πολλά πράγματα. Τέσσερα παιχνίδια μένουν για τους Καταλανούς με την Αλάβες, την Βιγιαρεάλ, την Βαλένθια και την Γρανάδα. 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.